BLOG

terug naar het overzicht
Condooms meenemen naar je vakantiebestemming.
Tags: Alweer een soa, Behandelen, Betaalde seks, Chlamydia, Condoom gescheurd, Genitale wratten, Gewaarschuwd, Gonorroe, Hepatitis B, Hepatitis C, Herpes, Hiv/aids, Medicatie, Mycoplasma, Pijpen en beffen, Sneltest, Syfilis, Symptomen/klachten, Thuistesten, Trichomonas, Veilige seks, Vruchtbaarheid en SOA, Wanneer testen op SOA, Zwanger

Je gaat binnenkort op vakantie en je wilt condooms vanuit Nederland meenemen. Vraag is natuurlijk hoe je dat het beste kan doen, lees hieronder extra tips over hoe je je condooms het beste mee kan nemen en bewaren.

#1 Portemonnee geen koele plaats voor het condoom

De verpakking van een condoom geeft aan dat het belangrijk is om het condoom op een droge en koele plaats te bewaren. Als het condoom te warm of te koud word neemt de kwaliteit af van het condoom. Een condoom dicht bij je lijf dragen, dus ook in je portemonnee als je die in je kontzak bij je draagt, bevindt zich niet op een koele plaats. Als de warmte effect heeft op de kwaliteit van het condoom dan heeft dit gevolgen voor de veiligheid. Die risico op een ongewenste zwangerschap of besmet worden met een SOA neemt toe.

#2 Beschadiging condoom door scherpe voorwerpen

Een portemonnee bevat vaak muntgeld, pasjes en soms ook andere scherpe voorwerpen. Deze inhoud kan ervoor zorgen dat de verpakking van het condoom scheurt, waardoor het glijmiddel eruit loopt. Ook kunnen scherpe voorwerpen het condoom zelf beschadigen, zodat er een kans is op onveilige seks met als risico dat je een SOA kunt oplopen of ongewenste zwangerschap kunt worden.

#3 Tips om condooms te bewaren

Als je een condoom toch tijdens bijvoorbeeld het stappen dicht bij je wilt bewaren, lees dan de volgende tips.

• Je kunt een condoom bijvoorbeeld niet direct op het lichaam bewaren want hoge temperaturen kunnen de condoomverpakking beschadigen. Als vrouw kun je het condoom het beste in je tas bewaren.

• Wanneer je het condoom in een jas of tas stopt, zorg dan voor een condoomhoesje (één stuks verpakking) wat het folie waar het condoom in verpakt zit beschermt. Condoomhoesjes zitten standaard om de condooms van Soapoli-online.

• Ga je met het vliegtuig naar je vakantiebestemming, stop de condooms dan altijd in je handbagage! In het ruim waar je koffer komt te staan worden de temperaturen ook erg laag.

Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op woensdag 17 juli 2019
Geen reacties
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie
 
 
Twijfel je na het lezen van deze blog of je een soa hebt? Ga voor zekerheid en laat je testen.