Je gaat binnenkort op vakantie en je wilt condooms vanuit Nederland meenemen. Vraag is natuurlijk hoe je dat het beste kan doen, lees hieronder extra tips over hoe je je condooms het beste mee kan nemen en bewaren.

#1 Portemonnee geen koele plaats voor het condoom

De verpakking van een condoom geeft aan dat het belangrijk is om het condoom op een droge en koele plaats te bewaren. Als het condoom te warm of te koud word neemt de kwaliteit af van het condoom. Een condoom dicht bij je lijf dragen, dus ook in je portemonnee als je die in je kontzak bij je draagt, bevindt zich niet op een koele plaats. Als de warmte effect heeft op de kwaliteit van het condoom dan heeft dit gevolgen voor de veiligheid. Die risico op een ongewenste zwangerschap of besmet worden met een SOA neemt toe.

#2 Beschadiging condoom door scherpe voorwerpen

Een portemonnee bevat vaak muntgeld, pasjes en soms ook andere scherpe voorwerpen. Deze inhoud kan ervoor zorgen dat de verpakking van het condoom scheurt, waardoor het glijmiddel eruit loopt. Ook kunnen scherpe voorwerpen het condoom zelf beschadigen, zodat er een kans is op onveilige seks met als risico dat je een SOA kunt oplopen of ongewenste zwangerschap kunt worden.

#3 Tips om condooms te bewaren

Als je een condoom toch tijdens bijvoorbeeld het stappen dicht bij je wilt bewaren, lees dan de volgende tips.

• Je kunt een condoom bijvoorbeeld niet direct op het lichaam bewaren want hoge temperaturen kunnen de condoomverpakking beschadigen. Als vrouw kun je het condoom het beste in je tas bewaren.

• Wanneer je het condoom in een jas of tas stopt, zorg dan voor een condoomhoesje (één stuks verpakking) wat het folie waar het condoom in verpakt zit beschermt. Condoomhoesjes zitten standaard om de condooms van Soapoli-online.

• Ga je met het vliegtuig naar je vakantiebestemming, stop de condooms dan altijd in je handbagage! In het ruim waar je koffer komt te staan worden de temperaturen ook erg laag.

Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Heb je onveilige seks gehad? Laat jezelf testen.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 23:00 besteld = morgen in huis, Sameday delivery ook mogelijk  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.5/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Moet ik een soa test doen?

Gebruik onze Gratis soa-symptoomwijzer

> START SYMPTOOMWIJZER
NIEUW: PrEP recept en controles

HIV voorkomen met de PrEP pil

> GA DIRECT NAAR PrEP-POLI