symptomen class=
Chlamydia is een van de meest voorkomende geslachtsziekte die in Nederland rond gaat. Je hoeft niet altijd te merken dat je chlamydia bij je draagt omdat de meeste mensen met chlamydia geen klachten hebben. Hierdoor kun je de chlamydia bacterie aan anderen doorgeven zonder dat je dit weet. Heb je onveilige seks gehad dan is het altijd een goed idee om op chlamydia te testen. In deze blog beschrijven we de 10 meest voorkomende klachten bij mannen met een chlamydia infectie in de plasbuis.
 


Hoe loop je chlamydia op?​
Welke klachten ervaren mannen bij een chlamydia infectie in de plasbuis?​
Wat moet je doen als je klachten hebt die op een chamydia infectie lijken?
Hoe snel na een onveilig contact kan je betrouwbaar chlamydia testen?​
Wat als je testuitslag aangeeft dat je chlamydia hebt?​
Hoe voorkom je dat je iemand met chlamydia besmet?​

Hoe loop je chlamydia op?

Chlamydia loop je op via seks. Je kan het oplopen tijdens vaginale, orale of anale seks. Een condoom gebruiken helpt om besmetting met chlamydia te voorkomen.
 

Welke klachten ervaren mannen bij een chlamydia infectie in de plasbuis?

  • branderig gevoel in de urinebuis
  • pijn bij het plassen
  • jeuk in de plasbuis
  • doorzichtige, waterige afscheiding
  • pijn aan geslachtsdeel
  • aandrang om te plassen
  • gevoelige ballen
  • vochtige eikel
  • gele afscheiding
  • vlekjes

Wat moet je doen als je klachten hebt die op een chamydia infectie lijken?

Heb je onveilige seks gehad? Doe dan de Soatestwijzer om te kijken welke SOA test bij jouw gelopen risico past.
 In de meeste gevallen wordt er ook een urine test geadviseerd. Een urine is eenvoudig en anoniem te testen via Soapoli-online. Door een klein beetje ochtendurine op te vangen kan chlamydia in het lab van Soapoli-online worden onderzocht.

Hoe snel na een onveilig contact kan je betrouwbaar chlamydia testen?

Betrouwbaar je urine testen kan 14 dagen na een onveilig sekscontact. Ervaar je klachten dan kan je eerder testen, geeft je testuitslag aan dat je geen chlamydia hebt dan adviseren we je de test te herhalen.

Wat als je testuitslag aangeeft dat je chlamydia hebt?

Ben je via Soapoli-online getest dan kan je ook voor chlamydia behandeld worden door de arts van Soapoli-online mocht een behandeling via je eigen huisarts geen optie voor je zijn.

Hoe voorkom je dat je iemand met chlamydia besmet?

Heb je klachten of onveilige seks gehad en twijfel je over SOA, wacht dan even met het hebben van seks tot de testuitslag bekend is. Heb je chlamydia dan moet je je (s) expartner(s) waarschuwen zich te testen. Soapoli-online werkt hiervoor samen met Partnerwaarschuwing.nl. Wij zorgen dan dat jij een code ontvangt waarmee je kan inloggen op de site om je partners een bericht te sturen.

Lees meer over 
Chlamydia
4 reacties
Peter
vrijdag 4 augustus 2023
Ik heb deze klachten gehad en kon in de tussentijd niet testen 3 weken geleden begon het. Nu zijn de klachten weg behalve de pijn in de ballen die is er nog af en toe.

Als de klachten weg zijn is de soa ook weg toch? Ik heb elke dag 2 liter water of meer gedronken om het afvoeren te helpen. Ggd is te druk en heb daar een afspraak komende donderdag.
Hun gaven telefonisch trouwens aan dat een chlamydia of gonnoroe on waarschijnlijk is na alleen een blow job. Ze verdenken meer dat ik handencreme had gebruikt. Kleine tip niet uittesten of dat goed voor je is bij aftrekken 😬

Klazien (soa verpleegkundige)
zaterdag 5 augustus 2023
Dat je geen klachten meer hoeft niet te betekenen dat een eventuele opgelopen soa ook weg is. Goed dat je gaat testen, dan heb je zekerheid.

Peter
vrijdag 11 augustus 2023
branderig gevoel in de urinebuis
pijn bij het plassen
jeuk in de plasbuis
doorzichtige, waterige afscheiding
pijn aan geslachtsdeel
gevoelige ballen

Deze klachten had ik allemaal! 3 juli gepijpt 69. En ik kreeg de klachten 5 juli. Ben nu getest en alles is schijnbaar goed! Voel me nog erg onzeker, zeker aangezien ik een vaste partner heb. Ik wil nooit meer zo een fout maken. Ik ben wel blij met alle support en antwoorden van onder andere soapoli-online. Ik heb getest op syfilis chlamydia hiv gonnoroe en alles negatief. Kan ik nu weer seks hebben. Ik doe over paar maanden een laatste syfilis maar nu is hij negatief en nooit een plekje gehad bij mijn edele delen.

Ik hoop dat meer mannen hun ervaringen gaan delen. En ook dat er meer bekendheid komt over de risicos van pijpen. Ik dacht altijd dat valt wel mee.. ik heb nu een waarschuwing gehad. Beste mensen blijf veilig en gezond. En doe geen struisvogel tactiek wat ik eerst deed.

Klazien
zaterdag 12 augustus 2023
Dank voor het delen; indien je de window-fase voor de testen hebt aangehouden ben je zeker dat je deze aandoeningen niet hebt. Herpes ed kan je via een test niet uitsluiten helaas. Veilige seks is dan de beste optie als je weer seks hebt.

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI