Heb je kort geleden betaalde seks gehad?

Uit onderzoek van de GGD blijkt dat 1 op de 7 prostituees in Den Haag een SOA heeft. Hoe kan het nou dat een prostituee een SOA heeft? Wat betekent dit voor jou, heb jij nu ook een SOA? En wat kan je nu het beste doen?

De GGD controleert prostituees? Misschien dacht jij wel dat prostituees altijd gecontroleerd worden op SOA en van de GGD niet mogen werken als ze een SOA blijken te hebben. Helaas, de GGD biedt ongeveer 2 keer per jaar prostituees een gratis SOA test, maar kan hen niet verbieden te werken als ze een SOA blijken te hebben. Natuurlijk wordt het werken aan prostituees met een SOA afgeraden, maar helaas volgen niet alle werkende vrouwen dit advies op.

Wat moet je nu doen als jij je hebt laten pijpen zonder condoom? Of als je zonder condoom seks hebt gehad met een prostituee? Wat je moet doen als je risico hebt gelopen op SOA doordat je je hebt laten pijpen zonder condoom? Je laten testen op chlamydia, gonorroe en syfilis. Dit kan bij je huisarts, heb jij een persoonlijke reden om niet naar je huisarts te gaan? Bestel dan je chlamydia, gonorroe en syfilis test via ons. Chlamydia en gonorroe kan je 10 dagen na het onveilige contact testen, een syfilis test is na 6 weken betrouwbaar.

Heb je onbeschermde vaginale seks gehad met een prostituee? Laat je dan testen op chlamydia, gonorroe, syfilis en hiv. Liever niet een test via je huisarts? Kies je voor discreet SOA testen zonder dat je uit moet leggen dat je betaalde seks hebt gehad? Koop dan je zelfafname pakket op chlamydia, gonorroe, syfilis en hiv. Chlamydia en gonorroe kan je 10 dagen na het onveilige contact testen, een syfilis test is na 6 weken betrouwbaar en een hiv-test na 12 weken.

Hoe werkt testen via Soapoli-online? Je bestelt je test in onze webshop en ontvangt in een blanco brievenbusbox je zelfafname pakket om betrouwbaar op SOA te testen. De SOA testen zijn dezelfde als die van je huisarts of GGD, bij Soapoli-online krijg je dezelfde begeleiding als je dat wenst met datenige verschil dat je alles zelf afneemt en aan ons niks hoeft uit te leggen als je dat niet wil

Weet je niet welke SOA je moet testen? Maak dan gebruik van onze SOA Testwijzer, geheel gratis.

Tips bij het hebben van betaalde seks:

  • Spreek duidelijk af dat je het met condoom doet, neem je eigen condooms mee en doe deze zelf om.
  • Ga er niet vanuit dat als iemand “professionele’ betaalde seks heeft deze persoon geen SOA kan hebben omdat hij/of zij wel eens wordt gecontroleerd door de GGD.
  • Wees aardig, dat iemand voor geld seks heeft betekent niet dat hij of zij een slecht persoon is.
  • Er bestaat nogal eens het misverstand dat alle vrouwen/ mannen die betaalde seks aanbieden alles weten over veilige seks en hoe ze SOA kunnen voorkomen. Mijn ervaring is dat dit in de meeste gevallen niet zo is. Fabeltjes over het voorkomen van SOA door er voor en na afloop van de daad een crème op te smeren of even goed je geslachtsdeel te wassen heb ik in menig seksclub gehoord. Heb je orale seks (gepijpt worden of zelf pijpen), vaginale seks of anale (kont )seks gehad waarbij er iets misging met het condoom of waarbij geen condoom werd gebruikt dan is wassen of een crème smeren niet afdoende om geen SOA op te lopen.

Heb jij vragen? Neem contact op via info@soapoli-online.nl. Telefonisch contact kan ook kijk bij contactgegevens voor onze telefoonnummers.

Bron:http://denhaagfm.nl/2014/06/10/een-op-zeven-haagse-prostituees-heeft-geslachtsziekte/

Geen reacties

Plaats een reactie