Glijmiddel is een middel wat je kunt gebruiken om tijdens de seks wrijving tussen de geslachtsdelen te voorkomen. Het middel is vaak vloeibaar en glibberig en kan op de geslachtsdelen worden gesmeerd om zo te voorkomen dat seks pijn doet en het plezier te verhogen. Waarom zou je glijmiddel gebruiken?

Als een vrouw vrijt en zij raakt opgewonden dan wordt de vagina vochtig. Bij mannen komt er voorvocht uit de penis. Dit vocht is het natuurlijke glijmiddel. Wat je moet weten is dat het bij vrouwen meer tijd kost om opgewonden te raken dan bij mannen. Als je als man gaat vrijen met een vrouw en je gaat direct penetreren dan heb je een grote kans dat de vrouw dit niet prettig en zelfs pijnlijk kan vinden omdat ze nog niet opgewonden/ nat genoeg is. Glijmiddel kan dan helpen.

Het is natuurlijk beter om in je voorspel, dus voor je gaat penetreren te zorgen dat je de vrouw zodanig opwindt dat ze een vochtige vagina heeft, glijmiddel is dan niet altijd nodig. Even navragen waar ze opgewonden van wordt kan nuttig zijn. Heb je erg je best gedaan tijdens het voorspel en de vagina wordt niet vochtig twijfel dan niet al teveel aan je kwaliteiten als minnaar; bij een deel van de mensen is er onvoldoende smering of is er in het geheel geen afscheiding, dan kan glijmiddel fijn zijn om te gebruiken.

Heb je anale(kont)seks dan is het gebruik van glijmiddel altijd aan te raden. De anus wordt niet vochtig tijdens opwinding en extra glijmiddel voorkomt dan dat er tijdens de penetratie van de anus scheurtjes of wondjes ontstaan. Ook zorgt glijmiddel voor het makkelijker kunnen penetreren. Naast alle noodzakelijke toepassingen van glijmiddelen ervaren mensen bij het gebruik van glijmiddel tijdens de seks ook dat het gewoon prettig voelt en dat is ook niet onbelangrijk.

Wat moet ik weten over glijmiddel?

Er bestaan verschillende soorten glijmiddel; op waterbasis, op oliebasis of met siliconen. Allen geschikt om wrijving te voorkomen. Als je naast glijmiddel ook condooms gebruikt dan is het goed om glijmiddel op siliconen- of waterbasis te gebruiken. Condooms en een glijmiddel waarin olie zit verwerkt zijn een slechte combinatie omdat olie en siliconen het condoom doen scheuren. Sommige glijmiddelen kunnen ook irritatie van de penis, vagina of anus veroorzaken. Kijk voordat je glijmiddel aanschaft of er middelen in zitten waar je tegen kan (voor zover je daar van op de hoogte bent).

Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Heb je onveilige seks gehad? Laat jezelf testen.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 23:00 besteld = morgen in huis, Sameday delivery ook mogelijk  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.5/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Moet ik een soa test doen?

Gebruik onze Gratis soa-symptoomwijzer

> START SYMPTOOMWIJZER
NIEUW: PrEP recept en controles

HIV voorkomen met de PrEP pil

> GA DIRECT NAAR PrEP-POLI