Met ingang van 1 januari 2015 mag je als swinger geen gratis soa test meer bij de GGD doen. De GGD verwijst je voor een test naar je huisarts. Mocht jij niet naar je huisarts willen voor je test omdat je niet wilt dat je huisarts weet dat je swingt. Of wil je niet je eigen risico van je zorgverzekering aanspreken; bestel dan je soa test via Soapoli-online. Een compleet soa testpakket met daarin chlamydia-, gonorroe-, trichomonas-, syfilis- en een hiv-test. Alle soa testen kunnen door jezelf worden afgenomen en de uitslag hiervan ontvang je binnen 3 werkdagen nadat je je afnames terug hebt gestuurd naar ons CCKL gecertificeerde laboratorium. Mocht je een soa hebben opgelopen en dit blijkt uit de test die je hebt gedaan via Soapoli-online dan helpt Soapoli-online je discreet aan een behandeling.

Swingers zijn stellen of singles die seks hebben met andere stellen of singles in het bijzijn van anderen. In Nederland zijn er een groot aantal clubs die swingers de gelegenheid bieden elkaar te ontmoeten en seks te hebben. Daarnaast bestaan er via internet platforms als datingsites waarbij swingers met elkaar kunnen afspreken. Swingen kan in clubs maar natuurlijk net zo goed met een klein groepje thuis.

Als je swingt of je wilt starten met swingen is het aan te raden dit met condoom te doen. Swing je als stel is het slim om vooraf af te spreken dat je beide alle sekshandelingen met anderen met condoom doet. Onder alle sekshandelingen veilig valt oraal (pijpen) seks, vaginaal neuken of anaal (kont) neuken met condoom. Indien je dit consequent doet voorkom je dat je risico loopt om met hiv besmet te raken. Daarnaast verklein je door condooms te gebruiken de kans om soa als chlamydia, gonorroe, syfilis en hepatitis B op te lopen. Deze laatste zin vind je misschien raar omdat je denkt dat als je met condoom sekst je helemaal geen risico loopt. Helemaal waar alleen een condoom omdoet als je gaat penetreren maar daarvoor wel wrijf contact hebt als penis-vagina, vagina-vagina, penis-penis, penis-anus, penis-mond kan je wel soa overgedragen krijgen.

Swing je regelmatig dan is het aan te raden eens per halfjaar een soa test te doen. Afhankelijk van je risico adviseren we in ieder geval chlamydia, gonorroe en syfilis. Een hiv- en hepatitis B test is verstandig als je zonder condoom geneukt hebt en je hierdoor contact hebt gehad met bloed, sperma of vaginaal vocht van je sekspartner.

Is er tijdens het seksen met een losse sekspartner een condoom gescheurd of afgegleden dan kan je als je hierover onzeker bent na 14 dagen op soa testen. Heb je klachten dan is het wijs om eerder een soa test te laten doen of een arts te bezoeken. Is het condoom afgegleden of gescheurd en vrees je dat je sekspartner misschien wel hiv zou kunnen hebben doe de dan pep-check.

Weleens een onveilig swingcontact gehad? Weet je niet welke SOA test je nodig hebt? Volg dan onze SOA-testwijzer en ontvang direct een gratis soa-test advies op je scherm. Kom je er niet uit of heb je liever gratis een persoonlijk advies? Mail dan naar info@soapoli-online.nl of kijk bij contact voor telefonisch overleg.

Geen reacties

Plaats een reactie