Je doet voor de zekerheid een SOA test en dan krijg je te horen dat je chlamydia hebt. Te horen krijgen dat je besmet bent met chlamydia zonder dat je hiervan klachten hebt gehad kan je erg onzeker maken over je eigen lijf en gezondheid. Want als je je zomaar een keer hebt laten testen op SOA en je er eigenlijk van uitging dat je toch niks had, omdat je nooit iets hebt gevoeld van pijn bij het plassen of afscheiding, dan is zo'n uitslag een flinke schok. Het lastige van een chlamydia infectie zonder klachten is ook dat als je behandeld bent je geen verschil voelt met daarvoor. Dat kan je onzekerheid over of de chlamydia echt genezen is vergroten. Om hier enkele tips in te geven allereerst enkele feiten over chlamydia.

Chlamydia feiten:

  1. De chlamydia bacterie wordt overgedragen via sekscontact
  2. 90% van de mensen die een chlamydia infectie hebben ervaren geen klachten
  3. Via pijpen en/of beffen kan je chlamydia overdragen
  4. De bacterie kan in de vagina, plasbuis, keel of anus zitten
  5. Chlamydia is te genezen met een antibiotica kuur
  6. Onbehandeld kan chlamydia je vruchtbaarheid aantasten

Feit 4 is een hele belangrijke want test altijd volledig! Voor vrouwen is het advies vaginaal en anaal te testen omdat zo vaak een anale infectie gemist word en daardoor niet goed word behandeld. 

Wat kan je doen als je onzeker bent na een chlamydia behandeling?

Ben je goed getest en goed behandeld volgens voorschrift van een arts dan gaan we er van uit dat je juist behandeld bent en dat je geneest van de chlamydia. Om de behandeling goed te laten verlopen is het belangrijk dat je 7 dagen na de behandeling geen sekscontact hebt, daarnaast is het belangrijk dat vaste sekspartner(s) getest en eventueel behandeld worden voordat er weer sekscontact plaatsvind.

Heb jij een chlamydia infectie gehad zonder dat je klachten had en blijf je onzeker over of de chlamydia infectie wel echt weg is ondanks dat de behandeling goed is verlopen. Je zou dan voor de zekerheid nogmaals een chlamydia test kunnen doen. Nacontrole op chlamydia kan je doen via je huisarts. Mocht je liever via ons een nacontrole willen dan bieden wij een eenvoudig zelf af te nemen chlamydia test. De uitslag van deze test is, na het terug zenden van je afname naar ons laboratorium, binnen 2 werkdagen bekend. Wil je een nacontrole op chlamydia, test dan pas na ongeveer 6 weken na de behandeling, de test techniek op chlamydia is zo gevoelig dat eerder testen een fout positieve uitslag kan geven. 

Nog vragen over chlamydia mail gerust je vraag naar info@soapoli-online.nl

Geen reacties

Plaats een reactie