Tagged in: Veilige seks,

Ben je single en sta je open voor de liefde? 

Ben je onderweg naar een heerlijke zonnige vakantie bestemming en toe aan een vakantieliefde. Mocht je met je vakantieliefde iets verder wil gaan dan alleen handen vasthouden en seks wilt gaan hebben volgen hier enkele adviezen om er later met een goed gevoel op terug te kijken.

  • Gebruik tijdens de seks altijd een condoom. Het is slim om veilig te vrijen, zo hoef je je achteraf geen zorgen te maken dat je zwanger bent geworden (of iemand zwanger hebt gemaakt) en hoef je je geen zorgen te maken over SOA. SOA zijn seksueel overdraagbare ziekten die je op kan lopen via contact met je vagina mond of anus met de vagina, anus of penis van je sekspartner. Een condoom gebruiken verlaagt het risico een SOA op te lopen. Lees hier meer over condooms en condoomgebruik
  • Ga je binnenkort op reis bereid je dan voor door alvast condooms mee te nemen uit Nederland. Overigens kun je in de meeste Europese landen ook gewoon bij de drogist betrouwbare condooms kopen. Let bij de aanschaf van condooms altijd op het CE merkje en de houdbaarheidsdatum. Condooms kan je tijdens je reis het beste in je handbagage stoppen.
  • Bezoek je een verre bestemming? En weet je nu al dat de kans groot is dat je daar seks gaat hebben? Bereid je dan goed voor en laat je minstens 1 maand voor vertrek vaccineren tegen hepatitis B. Hepatitis B kan je oplopen via sekscontact en komt in Azie, Afrika en onder andere Zuid-Amerika veel voor. Met twee vaccinaties voor je reis heb je een goede bescherming, de derde injectie kan je na je vakantie halen. De bescherming tegen hepatitis B is na 3 injecties is in veel gevallen 25 jaar. Loop jij risico op hepatitis B? Dan is het verstandig om na de vaccinatie reeks je bloed te laten controleren om te kijken of je een goede bescherming hebt opgebouwd. Natuurlijk blijft het na vaccinatie tegen hepatitis B belangrijk om veilige seks te hebben. Je loopt als je zonder condoom vrijt kans om iets op te lopen.

Stel je bent inmiddels weer terug in Nederland en hebt onveilige seks gehad met een losse sekspartner dan is het verstandig om je te laten testen op SOA. Kijk voor een passend SOA test advies bij onze SOA-testwijzer. Hier krijg je advies over welke SOA je moet testen bij welk sekscontact. Kom je er niet uit? Of staat het sekscontact wat jij hebt gehad er niet bij? Mail dan naar info@soapoli-online.nl

Heb je recent risico gelopen op SOA; bijvoorbeeld doordat je gisteren onveilig hebt gevreeen? Dan is een SOA test nodig. Een SOA test is echter pas betrouwbaar na de incubatietijd van de ziekte waarop je risico hebt gelopen. Testen op SOA kan op zijn vroegst 10 dagen na het onveilige sekscontact. Eerder testen kan alleen als je binnen enkele dagen klachten van SOA hebt; klachten die kunnen wijzen op een SOA zijn; meer afscheiding, pijn bij het plassen, jeuk, irritatie. Geen klachten is echter geen teken dat je geen SOA kan hebben. Heb je onveilige seks gehad/ zonder condoom gesekst dan is een SOA test altijd nodig.

Geen reacties

Plaats een reactie