BLOG

terug naar het overzicht
Genitale herpes wat is het?
Tags: Alweer een soa, Behandelen, Betaalde seks, Chlamydia, Condoom gescheurd, Genitale wratten, Gewaarschuwd, Gonorroe, Hepatitis B, Hepatitis C, Herpes, Hiv/aids, Medicatie, Mycoplasma, Pijpen en beffen, Sneltest, Syfilis, Symptomen/klachten, Thuistesten, Trichomonas, Veilige seks, Vruchtbaarheid en SOA, Wanneer testen op SOA, Zwanger

Welke typen genitale herpes bestaan er?

Er zijn twee typen Herpes Simplex Virussen (HSV I en HSV II) bekend die genitale herpes kunnen veroorzaken. Besmetting vindt plaats doordat een van de virus typen via slijmvliescontact van de mond, vagina, penis of anus zich verspreidt. Het virus zit in blaasjes en het vocht uit deze blaasjes is besmettelijk. Klachten die ontstaan na contact met het vocht uit de blaasjes zijn een branderige gevoel, blaasjes op de huid en slijmvliezen van de penis, de vagina en de anus. Genitale herpes is herpes op de geslachtsdelen, een koortslip is geen geslachtsziekte maar kan wel een genitale herpes veroorzaken.

Hoe lang na het sekscontact weet ik of ik met herpes besmet ben ?

De tijd tussen het oplopen en het zichtbaar worden (incubatietijd) van een eerste besmetting met het HSV virus is 2 tot 12 dagen na seksueel contact, soms eerder. De kans om besmet te raken is het hoogst vlak voor, tijdens en vlak na sekscontact met iemand die een aanval van herpes heeft. Besmetting met het herpes virus vindt niet altijd plaats tijdens de periode dat er zichtbare blaasjes zijn, er kan ook besmetting plaatsvinden indien er geen zichtbare blaasjes zijn.

Welke klachten geeft genitale herpes bij vrouwen?

Vrouwen hebben bij een eerste infectie met het HSV virus in eerste instantie vaak klachten van koorts, griepachtig gevoel en hoofdpijn. Na deze fase volgt al snel pijn, jeuk, vaginale afscheiding en pijn bij het plassen. Niet in alle gevallen ontstaan er blaasjes die met vocht zijn gevuld soms zijn scheurtjes zichtbaar in de huid en het slijmvlies.

Welke klachten geeft genitale herpes bij mannen?

Klachten bij mannen zijn vaak pijn bij de plasbuis waarna wondjes op de huid en slijmvliezen zichtbaar worden. Anale klachten kunnen zijn: pijn aan de anus en het rectum, obstipatie en scheurtjes en wondjes in de slijmvliezen van de anus en het rectum.

Hoe weet ik dat ik herpes heb?

Heb je pijnlijke blaasje en denk je dat het misschien herpes kan zijn? Bestel dan in onze webshop de herpes test. Door zelf blaasjesvocht af te nemen met een wattenstaafje en dit naar ons lab op te sturen voor analyse heb je binnen enkele dagen zekerheid of je een genitale herpes hebt opgelopen. In het laboratorium kan dan worden bepaald of het om een HSV infectie gaat en het HSV type worden vastgesteld. Bloedonderzoek om een herpes infectie vast te stellen raden wij af.

Hoelang duurt een aanval van herpes genitalis?

Bij een eerste infectie met het HSV virus duurt het 7 tot 28 dagen voor de blaasjes en wondjes genezen.

Is herpes genitalis te genezen?

Wie eenmaal met het herpesvirus is besmet, draagt het virus levenslang bij zich. Er bestaat geen behandeling tegen herpes genitalis die je van het virus geneest. Wel bestaat er medicatie wat een aanval kan tegenhouden.

Wat als ik een genitale herpes infectie hebt opgelopen?

Wees voorzichtig met sekscontact. Je bent nu besmettelijk voor je sekspartner(s). In het geval dat je klachten hebt zoals blaasjes, jeuk of andere symptomen die te maken hebben met een aankomende uitbraak van herpes wordt sekscontact afgeraden. Een condoom beschermt niet voldoende om een besmetting te voorkomen als je klachten hebt. Denk er ook aan je handen goed te wassen nadat je de blaasjes hebt aangeraakt, door goede hygiene voorkom je dat de wondjes van je blaasjes ontstoken raken en het langer duurt voor ze genezen.

Hoe kan ik herpes klachten zelf behandelen?

Door zinkzalf op je blaasjes te smeren zorg je er voor dat blaasjes eerder indrogen en het helpt tegen de jeuk. Om de pijn te bestrijden kan je paracetamol slikken of via de apotheek lidocaine creme aanschaffen en deze op de blaasjes smeren. Het smeren van cremes waarin aciclovir zit heeft geen tot zeer weinig effect en raden we dan ook af. Tip bij het gebruik van cremes of zalven; werk hygienische want het insmeren van blaasjes kan ook lijden tot extra infecties.

Moet ik mijn partners waarschuwen als er herpes genitalis besmetting is vastgesteld?

Het is belangrijk om in een vaste relatie je partner te informeren over je herpes besmetting en te laten onderzoeken of je partner reeds besmet is met het herpes virus. Als je beide drager bent van het virus dan hoef je geen aanvullende bescherming te gebruiken. Ben je recent besmet? Informeer dan de partner van wie je vermoedt dat deze het virus heeft overgedragen dit kan er voor zorgen dat het virus niet nog verder wordt verspreidt.

Geplaatst door: Klazien Visser op vrijdag 22 november 2019
1 reactie
EINDELIJK VRIJ VAN HERPES-VIRUS Ik dacht dat mijn leven niets meer te bieden had, want het leven werd zinloos voor mij omdat ik het herpesvirus had, de symptomen werden erg ernstig en brutaal en zorgden ervoor dat mijn familie wegliep en me in de steek liet zodat ze niet besmet raken. Ik heb alles opgegeven, mijn hoop, dromen, visie en baan, omdat de dokter me vertelde dat er geen remedie is. Ik heb zoveel medicijnen gebruikt, maar ze hebben me nooit genezen, maar de symptomen in me verborgen waardoor het erger werd. Ik deed op een dag wat onderzoek online toen ik getuigenissen tegenkwam van sommige mensen over hoe DR OSEIGBA hen genas van herpes, ik geloofde eerst nooit en dacht dat het een grap was, maar besloot later contact met hem op te nemen over de verstrekte details en toen ik hem een ​​bericht stuurde we praatten en hij stuurde me zijn kruidenmedicijn en zei dat ik na twee weken voor een test moest gaan. Binnen 7 dagen na de medicatie verdwenen de symptomen en toen ik voor een test ging, zie, ik was NEGATIEF door de dokter die me eerder testte. Bedankt DR OSEIGBA, want ik ben je voor altijd mijn leven verschuldigd en ik zal de wereld over je blijven vertellen. Als je door dezelfde situatie gaat, maak je geen zorgen meer en neem contact op met DR OSEIGBA MECY via drharrymercy @ gmail. com of WhatsApp hem via +2348141659546. hij is ook goed om alle soorten ziekten en virussen te genezen. 1 hiv-remedie 2 kanker 3 diabetes 4 hepatitis 5 herpes. U kunt contact opnemen als u een probleem heeft ... Contact
Geplaatst door: hana op zondag 25 oktober 2020
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie