Het is weer een nieuw jaar…tijd voor bezinning en goede voornemens. Gezondheid is iets waar je, na 3 dagen kerst(vr)eten, wel weer aan toe bent. Althans ik wel…

Gezond eten, meer bewegen en misschien wat kilootjes afvallen is dan ook een favoriet voornemen. Maar weet je ook of je soa vrij 2023 ingaat? Laat je testen op soa en ga voor zekerheid.

Waar kun je je testen?

Je kunt altijd terecht bij je huisarts. Hij heeft geheimhoudingsplicht en is de eerstelijnshulpverlener in Nederland. Het is wel verstandig van te voren te onderzoeken wat je kwijt zult zijn aan kosten.

Het wettelijk verplichte eigen risico blijft 385 euro. De zorg die de huisarts of door personeel van de huisarts wordt gegeven valt onder de basiszorg. Dit houdt in dat een afspraak bij je huisarts niet onder je eigen risico valt, als je hiervan gebruik maakt spreek je je eigen bijdrage niet aan. Voor een vraag over seks, een vraag over onbeschermde seks of soa kan je (gratis) terecht bij de huisarts. Echter wees alert; als verder onderzoek nodig is, bijvoorbeeld de huisarts neem een uitstrijk van je plasbuis om te onderzoeken of je chlamydia hebt en dit onderzoek wordt verricht in een laboratorium, dan worden deze laboratoriumkosten in de meeste gevallen door je zorgverzekering betaald en via je eigen risico weer bij jouw geïnd. Helaas is vooraf niet altijd duidelijk welke kosten het laboratorium gaat berekenen voor het soa onderzoek.

Wil jij je eigen risico niet aanspreken dan is het slim om na te vragen bij je huisarts wat een soa onderzoek kost en bij je zorgverzekering te checken wat deze aan kosten vergoed.

Liever niet naar de huisarts

Het kan zijn dat je het niet ziet zitten naar je huisarts te gaan. De SOApoli van de GGD heeft strenge criteria waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een gratis soa test. Daarbij hebben een aantal GGD'en te kampen met een wachtlijst.
Zoek dan niet verder en ga voor een soa laboratorium test van Soapoli-online. Onze testen zijn exact dezelfde testen die jouw huisarts en GGD gebruikt. Je bestelt je test via onze webshop en ontvangt hem in een blanco brievenbusbox. Na het afnemen van je soa test verzend je hem gratis in een bijgeleverde envelop naar ons laboratorium. Binnen 2 werkdagen (na ontvangst in het lab) ontvang je van ons je uitslag. De uitslag kun je inzien in ons uitslagenportaal. Heb je een soa; we begeleiden je bij het verkrijgen van een behandeling

Ontvang je je test liever niet via de post maar haal je hem liever op? Bekijk hier onze verkooppunten. Je kunt de test uit de automaat halen of aan de balie waar je ook contant kunt betalen. 

Zorgverzekering

Wil je je factuur indienen bij je zorgverzekering? Vraag je huisarts om een verwijsbrief via Zorgdomein. Hij vindt ons onder:
 

Diagnostiek- laboratorium - Soapoli-online


Bij Soapoli-online kun je alle testen zelf thuis afnemen. We helpen jaarlijks zo'n 50.000 mensen aan zekerheid. We hebben veel ervaring in soa diagnostiek en PrEP zorg op afstand en kunnen jou alle hulp bieden die je nodig hebt om jouw soa zorg zelf te regelen. 

Uniek is ons zeer ruime testaanbod. Chlamydia, gonorroe, trichomonas, mycoplasma, syfilis, hiv, hepatitis B en C; je kunt ze allemaal zelf afnemen. Je afname gaat naar ons ISO gecertificeerd lab waarna je binnen 2 werkdagen je uitslag ontvangt.

Het grote voordeel van een verwijzing via je huisarts is dat je je factuur kunt indienen bij jouw zorgverzekering. 

Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Heb je onveilige seks gehad? Laat jezelf testen.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 23:00 besteld = morgen in huis, Sameday delivery ook mogelijk  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.5/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Moet ik een soa test doen?

Gebruik onze Gratis soa-symptoomwijzer

> START SYMPTOOMWIJZER
NIEUW: PrEP recept en controles

HIV voorkomen met de PrEP pil

> GA DIRECT NAAR PrEP-POLI