Trending vandaag de #Golden Shower. Naar aanleiding van het nieuws vandaag schijnt Donald Trump, de vers aangetreden president van de Verenigde Staten een liefhebber zijn van een Golden Shower. Roept dit bij jou meteen de vraag op wat een Golden Shower is? En ben je daarna benieuwd of er een risico is dat je er een SOA seksueel overdraagbare aandoening van kan oplopen? Lees dan snel deze blog en spijker snel je kennis bij.

"Golden Shower" betekent in het Engels "Gouden regen" in bedekte termen wordt hiermee plasseks bedoelt. Jij plast over iemand heen of iemand plast over jou heen.

Kan je van plasseks een SOA oplopen?

De ontvangende partij, degene over wie heen geplast wordt loopt het meeste risico om een SOA op te lopen. Zolang je zelf degene bent die over iemand heen plast is er geen risico om op deze wijze een SOA op te lopen.

Wat voor risico loop je als je aan plasseks doet?

  • Urine over het gezicht: Wordt er over je gezicht heen geplast en krijg je urine in je mond, dan is dit alleen een risico voor HIV en SOA als er duidelijk bloed in de urine zit. Dit zie je doordat de urine dan niet geel gekleurd is maar eerder rood/ roze gekleurd.

 

  • Urine over de vagina: Krijg je urine op je vagina. Wordt er over je vagina heen geplast en krijg je urine in je vagina, dan is dit alleen een risico voor HIV en SOA als er duidelijk bloed in de urine zit. Dit zie je doordat de urine dan niet geel gekleurd is maar eerder rood/ roze gekleurd. Urine, en de zuren die hierin zitten kan het slijmvlies van je vagina,.beschadigen. Hierdoor ben je bevattelijker om een SOA op te lopen mocht je sekspartner deze bij zich dragen en je hebt onbeschermd (contact zonder condoom of liklapje) sekscontact Hygiene Doe je aan plasseks dan is het verstandig om na een golden shower jezelf goed te douchen. Geslachtsdelen die in contact zijn gekomen met urine spoelen met lauw water. Gebruik liever geen zeep op je geslachtsdelen. Zeep kan irritatie veroorzaken.

 

  • Urine over de penis; Wordt er over je penis heen geplast, dan is dit alleen een risico voor HIV en SOA als er duidelijk bloed in de urine zit. Dit zie je doordat de urine dan niet geel gekleurd is maar eerder rood/ roze gekleurd. Urine, en de zuren die hierin zitten kan het slijmvlies van je penis beschadigen. Hierdoor ben je bevattelijker om een SOA op te lopen mocht je sekspartner deze bij zich dragen en je hebt onbeschermd (contact zonder condoom of liklapje) sekscontact. Doe je aan plasseks dan is het verstandig om na een golden shower jezelf goed te douchen. Geslachtsdelen die in contact zijn gekomen met urine spoelen met lauw water. Gebruik liever geen zeep op je geslachtsdelen. Zeep kan irritatie veroorzaken.

 

  • Urine over de anus: 
  • Wordt er over je anus heen geplast, dan is dit alleen een risico voor HIV en SOA als er duidelijk bloed in de urine zit. Dit zie je doordat de urine dan niet geel gekleurd is maar eerder rood/ roze gekleurd. Urine, en de zuren die hierin zitten kan alleen het slijmvlies van je anus beschadigen als er urine in de anus komt. Hierdoor ben je bevattelijker om een SOA op te lopen mocht je sekspartner deze bij zich dragen en je hebt onbeschermd (contact zonder condoom of liklapje) sekscontact. Doe je aan plasseks dan is het verstandig om na een golden shower je huid goed te wassen. Geslachtsdelen die in contact zijn gekomen met urine spoelen met lauw water. Gebruik liever geen zeep op je geslachtsdelen. Zeep kan irritatie veroorzaken.

 

2 reacties
Gerard v.d. Heuvel
woensdag 3 april 2024
Wat gebeurt er bij de vrouw, als een man in haar vagina plast, (in plaats van neuken)?

Marlous (Soaverpleegkundige)
donderdag 4 april 2024
Beste Gerard

Ik kan me voorstellen dat het inbrengen van urine in de vagina van de vrouw tot een mogelijke infectie zou kunnen leiden.

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI