Soapoli-online gaat de strijdt aan tegen de gemiste anale chlamydia infecties

Snap je er niets van dat je weer chlamydia hebt. Mogelijk heb je een chlamydia in de anus zitten die zich niet laat behandelen door de standaard behandeling die gebruikt word bij een vaginale of urethrale chlamydia.

Februari 2016 schrijven we hier ook al een artikel over. Maar de afgelopen tijd lijkt het steeds vaker voor te komen dat er ook een anale infectie aanwezig blijkt te zijn. 

Marlous Lasschuyt van Soapoli-online weet uit ervaring dat veel mensen denken dat als je de vagina van de vrouw of de urine van de man op chlamydia onderzoekt daarmee een chlamydia-infectie elders in het lichaam ook is uitgesloten. Helaas klopt deze veronderstelling niet. Marlous: ‘een afname uit de vagina of urine toont een infectie aan op die specifieke plek. Heb je anale seks dan kan een chlamydia infectie ook in de anus zitten. Belangrijk om ook anaal te testen omdat een standaard chlamydia behandeling gericht op de vagina of urine niet altijd aanslaat bij een anale infectie. Het niet behandelen van een anale infectie zorgt vaak voor herinfectie.' 

De behandeling van een vaginale of urethrale chlamydia infectie geneest niet altijd een anale chlamydia infectie. Soapoli-online informeert zijn klanten altijd over de mogelijkheid dat ook via anale seks chlamydia kan worden overgedragen. Om een anale infectie uit te sluiten als oorzaak van een terugkerende infectie wordt dan ook een anale afname geadviseerd. 

Maar ik heb geen anale seks gehad

Dat horen we vaak terug. 'Ik hoef niet anaal te testen want ik heb daar geen seks'. Je hoeft niet altijd penetrerende seks te hebben om een chlamydia op te lopen. Een chlamydia wordt overgedragen via slijmvliescontact, ook door vingers of speeltjes kan het worden overgedragen. Onbehandeld kan chlamydia gezondheidsproblemen veroorzaken die kunnen leiden tot onder andere onvruchtbaarheid. '

Heb jij anale seks gehad zonder condoom of is er iets fout gegaan met het condoom tijdens de anale seks? Laat je dan testen op SOA. SOA testen kan via je huisarts of GGD. Kom je niet in aanmerking voor een SOA test bij de GGD en ga je om persoonlijke redenen liever niet naar je huisarts? Bestel dan je anale test op chlamydia en gonorroe via Soapoli-online. Een anale test op chlamydia en gonorroe is eenvoudig zelf af te nemen, de uitslag van je SOA test ontvang je binnen 3 werkdagen na het opsturen.

Als je onbeschermde anale seks hebt gehad heb je niet alleen een risico op chlamydia of gonorroe gelopen, maar ook heb je risico op syfilis, hepatitis B en hiv gelopen. Ga voor een volledig test advies na onbeschermde seks naar onze SOA-testwijzer en lees meer over jouw risico.

Soapoli-online gaat de strijdt aan tegen de gemiste anale chlamydia infecties

Als je een afspraak maakt bij jouw huisarts of de GGD vragen ze je actief uit of je ook anale seks hebt gehad. Omdat Soapoli-online met name een online aanbod heeft zijn we altijd op zoek gegaan hoe we onze klanten het beste kunnen begeleiden in het maken van juiste keuzes wat te testen. Onze SOA-testwijzer is een mooie tool en klanten kunnen ons altijd bellen en mailen voor een persoonlijk testadvies. Dit persoonlijke testadvies ontvang je van SOA gespecialiseerde verpleegkundigen. 

Sinds begin deze maand bieden we onze klanten een aanbieding aan die zich positief laten testen op chlamydia via Soapoli-online. We hopen het nog laagdrempeliger te maken voor klanten die twijfelen of ze mogelijk anaal risico hebben gelopen zich te laten testen zodat ze goed behandeld kunnen worden.

Door deze actie laten meer klanten zich alsnog anaal testen, tot nu toe hadden deze klanten allemaal een anale infectie. 

Hoe bescherm ik me tegen chlamydia?

Om te voorkomen dat je iets oploopt is het gebruik van condooms bij anale seks verstandig. Voor anale seks heb je geen speciale condooms nodig. Een condoom en extra glijmiddel is voldoende om veilige anale seks te kunnen hebben. Heb je anale en vaginale seks? Doe een nieuw condoom als je wisselt van vaginaal naar anaal of andersom. 

 

Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Heb je onveilige seks gehad? Laat jezelf testen.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 23:00 besteld = morgen in huis, Sameday delivery ook mogelijk  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.5/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Moet ik een soa test doen?

Gebruik onze Gratis soa-symptoomwijzer

> START SYMPTOOMWIJZER
NIEUW: PrEP recept en controles

HIV voorkomen met de PrEP pil

> GA DIRECT NAAR PrEP-POLI