Wekelijks maar ook op aanvraag heeft Soapoli-online een hiv-sneltest spreekuur. Zit jij erg in over je risico op hiv, lig je er wakker van en is het enkele dagen wachten op je hiv test uitslag voor jou niet te doen? Maak dan een afspraak op het hiv-sneltest spreekuur. Binnen 20 minuten heb je zekerheid over je hiv status. 

Hoe maak ik een afspraakom een hiv-sneltest te doen?

Je kan online een afspraak maken door onderstaande button in te drukken. Het spreekuur is altijd op dinsdagochtend en je hebt de keuze uit verschillende tijden in de ochtend.

HIV snelttestspreekuur

Tijdens het hiv-sneltestspreekuur is het mogelijk om ook alle andere SOA testen aan te schaffen. Het aanbod aan SOA-testen tref je aan in onze webshop.

Wanneer loop je risico op HIV?

Als je onbeschermde vaginale of anale seks hebt gehad. Betrouwbaar testen op hiv is mogelijk 4 weken na het laatste onbeschermde sekscontact / bloedcontact.

Welke hiv sneltest gebruikt Soapoli-online?

Soapoli-online gebruikt de Alere HIV Combo hiv sneltest.

Wanneer is een hiv-sneltest betrouwbaar?

Een hiv-sneltest is betrouwbaar 4 weken na een onbeschermd vaginaal of anaal sekscontact, of ander bloed of spermacontact waarbij er risico op hiv wordt gelopen.

Wanneer ontvang ik de uitslag van mijn hiv-sneltest?

20 minuten na de afname ontvang je de uitslag van je hiv-sneltest.

Is een hiv-sneltest anoniem?

Een afspraak op ons hiv-sneltestspreekuur is geheel anoniem.

Ik woon niet in de buurt van Stolwijk en kan niet naar het hiv-sneltest spreekuur komen maar wil wel graag snel mijn hiv-test uitslag?

Wil je snel je hiv-test uitslag maar woon je te ver van Stolwijk om naar ons hiv-sneltest spreekuur te komen? Maak dan gebruik van onze vingerprik hiv-test. Voor deze hiv-test ontvang je van ons een vingerprik afname set. Je vangt 6 dikke druppels bloed op in een buisje en stuurt deze met een medische envelop naar ons laboratorium. Binnen 3 werkdagen na verzending ontvang je van ons je hiv-test uitslag.

Hoe wordt de hiv-sneltest afgenomen?

De verpleegkundige neemt bloed af voor de test.

Wat zijn de kosten van een hiv-sneltest?

De kosten voor een hiv-sneltest via Soapoli-online inclusief een consult zijn 45 euro.

Gaat een hiv-sneltest via mijn zorgverzekering?

De hiv-sneltest betaal je contant of door te pinnen. Declaratie via je zorgverzekering is afhankelijk van je polisvoorwaarden, informeer hier vooraf over bij je zorgverzekering.

Wat als er via een hiv-sneltest een hiv besmetting is vastgesteld?

Wanneer de hiv-sneltest aangeeft dat er sprake is van een hiv besmetting, dan vindt er altijd een aanvullende bevestigingstest plaats. Deze bevestigingstest is de Western Blott Inmunnoblotting. De Western Blott wordt in Nederland als bewijzend beschouwd voor een aanwezige hiv-infectie. Er wordt direct bloed afgenomen en opgestuurd naar het STAR MDC (gecertificeerd laboratorium) na ongeveer één week ontvang je de definitieve uitslag. Geeft de bevestigingstest ook aan dat je met hiv-besmet bent dan ondersteunen en verwijzen we je naar een hiv-behandelcentrum van jouw keuze.

Geen reacties

Plaats een reactie