Voor veel mannen een opluchting, een SOA test hoeft niet meer via het beruchte stokje in de plasbuis, maar kan door zelf thuis of bij de arts urine op te vangen. Hier een korte uitleg over hoe je het beste urine test opvangt om chlamydia, gonorroe en/of trichomonas te testen.

Wanneer is een urine test betrouwbaar?

- Volg altijd de instructie nauwlettend op.
- Houd rekeningen met de geadviseerde windowfase.

Wanneer urine testen?

Ben je een man en heeft je penis contact gehad met het slijmvlies van een sekspartner, slijmvliescontact is het contact van de penis met de keel, vagina, penis en of anus van een sekspartner dan kan je een SOA op lopen. Om duidelijkheid te krijgen over of je een SOA op hebt gelopen is een urine test te adviseren. Let op niet alle SOA die je via slijmvliescontact kan oplopen kan je via urine testen. Lees hierover meer in alles over SOA. 


Waarom ochtend urine gebruiken voor een SOA test?

Als je urine wilt opvangen voor een SOA test kan je hiervoor het beste ochtendurine gebruiken. Doordat je gedurende de nacht niet hebt geplast kunnen eventuele bacteriën in de plasbuis zich vermeerderen. Deze bacteriën spoelen tijdens het plassen naar buiten. Om bacteriën aan te tonen in de urine is belangrijk om de eerste straal urine op te vangen. Zorg dat je een schoon bakje of beker hebt en vang hier het eerste beetje urine in op. Deze urine zuig je op via de pipet die is meegeleverd in het SOA test pakket van Soapoli-online en vervolgens vul je het opvangbuisje met urine.

Kan ik ook overdag urine opvangen?

Ja, je kan ook urine opvangen overdag. Belangrijk is dan dat je voordat je urine opvangt minstens 2 uur niet geplast hebt. De reden is dat mochten er bacteriën in je plasbuis zitten deze de tijd moeten hebben om zich te vermeerderen. Ook hier de eerste straal urine opvangen in een schoonbakje. Zorg dat je een schoon bakje of beker hebt en vang hier het eerste beetje urine in op. Deze urine zuig je op via de pipet die is meegeleverd in het SOA test pakket van Soapoli-online en vervolgens vul je het opvangbuisje met urine.

Heb je een SOA risico gelopen en weet je nog niet of je wel een SOA test je nodig hebt? Volg dan de SOA testwijzer en ontvang direct een gratis SOA test advies. Kom je er niet uit of heb je liever gratis een persoonlijk advies? Neem dan gerust contact op door ons te mailen via info@soapoli-online.nl  of telefonisch via contact.

Geen reacties

Plaats een reactie