partners class=
Tagged in: Gewaarschuwd,

Een soa-test uitslag die aangeeft dat je een soa hebt is natuurlijk nooit leuk. Je vraagt je misschien af van wie heb ik het opgelopen, hoe lang loop ik er mee en ook niet onbelangrijk kan ik behandeld worden? Nu zijn de eerste twee vragen niet altijd makkelijk te beantwoorden.
Een behandeling voor chlamydia kan meestal na het horen van je diagnose vrij snel worden gestart. Zodra de behandeling gestart is kan dat als een opluchting voelen, toch is het nog niet klaar.  
 

 

Waarom is het belangrijk om je sekspartner(s) te waarschuwen als jij een SOA blijkt te hebben?


Heb je een soa dan heb je die van een sekspartner(s) overgedragen gekregen en deze persoon/personen moet weten dat hij of zij zich ook op soa moet laten testen. Niet altijd een leuk klusje om een sekspartner te waarschuwen, maar wel super belangrijk.

Door sekspartner(s) te waarschuwen:

  • voorkom je dat anderen lang met een soa rondlopen

  • zorg je ervoor dat je zelf niet opnieuw besmet kan worden door een sekspartner en

  • kunnen door snelle behandeling de nare gevolgen van soa worden voorkomen

Is bij jou een soa vastgesteld, en heb je je sekspartner(s) nog niet gewaarschuwd? Gelukkig bestaat www.partnerwaarschuwing.nl.  Soapoli-online werkt samen met partnerwaarschuwing.nl. Op deze website vind je tips om persoonlijk te waarschuwen, ervaringen van anderen en de mogelijkheid om via een waarschuwingsmodule je partner(s) online te waarschuwen.

Hoe kom ik aan een code voor partnerwaarschuwing?

Ben jij via Soapoli-online getest en is er een soa gevonden? Dan kan je gebruik maken van de online waarschuwingsmodule, wij kunnen online een code voor je aanmaken. Bij je uitslag in ons uitslagenportaal vind je een knop 'partnerwaarschuwingscode' aanvragen. Op partnerwaarschuwing.nl kan je deze code invoeren en anoniem maar ook persoonlijk waarschuwen, dit kan je zelf kiezen.

Geen reacties

Plaats een reactie