World Sexual Health Day is in 2010 opgericht om te zorgen dat meer mensen kunnen praten over lichamelijke problemen die door seks kunnen ontstaan. Elk jaar op 4 september wordt hier bij stil gestaan met een ander thema. 
 
In 2005 werd in Midden Holland een project gestart onder leiding van onze arts Peter Leusink Sense. 
Het doel om een multidisciplinaire organisatie met vraaggericht en laagdrempelig zorgaanbod rondom seksuele gezondheid op te zetten, is deels behaald. Er is een geïntegreerd Sense- spreekuur opgezet. Sense verpleegkundigen zijn succesvol bijgeschoold op het gebied van seksuologische hulpverlening. Het verwachte aantal zorgvragen en de verwachte toename van consultaties bij Sense seksuologie zijn echter niet behaald. Sense medewerkers zijn beter op de hoogte van elkaars werkwijze en deskundigheid. Ook maken zij gebruik van verwijsmogelijkheden naar elkaar. Sense medewerkers worden vaak bevraagd op inhoudelijke problematiek door huisartsen en specialisten. Het geïntegreerde spreekuur wordt voortgezet door GGD Hollands Midden. In de toekomst verdient het bereik van allochtonen en Christenen extra aandacht.
 


Klazien en ik waren in de tijd dat wij bij de GGD werkten, een van de eerste verpleegkundigen die de Sense opleiding volgden. Het project Sense werd opgericht in 2005 op initiatief en onder leiding van onze eigen dokter Peter Leusink. Tijdens het consult konden wij dieper in gaan op seksuele gezondheidsvraagstukken zoals anti-conceptie , pijn bij het vrijen etc. Nu de dag bestaat Sense nog steeds en kun je die bezoeken via www.sense.info. 

Met Soapoli-online ligt de focus met name op soa testen en voorlichting geven over het voorkomen van soa. Maar dagelijkse beantwoorden wij nog vele vragen aan de telefoon of via de mail over seksuele gezondheid. 

Heb je vragen? Stel ze gerust. We helpen je graag verder.

 
Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Heb je onveilige seks gehad? Laat jezelf testen.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 23:00 besteld = morgen in huis, Sameday delivery ook mogelijk  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.5/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Moet ik een soa test doen?

Gebruik onze Gratis soa-symptoomwijzer

> START SYMPTOOMWIJZER
NIEUW: PrEP recept en controles

HIV voorkomen met de PrEP pil

> GA DIRECT NAAR PrEP-POLI