We worden weer overspoeld met de boodschap dat het zo aan het einde van het jaar weer tijd is om te switchen van zorgverzekeraar. Zorgverzekeraars proberen met allerlei commercials en mooie aanbiedingen nieuwe klanten te trekken. Zorgverzekeringen bieden allerlei polissen met daarbij lage zorgpremies, een lage zorgpremie is natuurlijk heerlijk maar let op dat je hiermee niet in de problemen komt.

Het verhogen van het eigen risico in ruil voor een lager premie kan leiden tot hoge rekeningen. Het verhogen van het eigen risico is mogelijk met maximaal 500 euro, waardoor de zorgpremie lager uitvalt, maar heeft als nadeel dat bij eventuele onvoorziene zorgkosten de rekening niet betaald kan worden. De grote zorgverzekeraars uiten afgelopen donderdag hun zorgen over dit groeiende probleem. 

Het wettelijk verplichte eigen risico stijgt in 2015 van 360 naar 375 euro. Een behoorlijk bedrag, maar voor welke zorg moet je nou dit bedrag gaan betalen? De zorg die de huisarts of door personeel van de huisarts wordt gegeven valt onder de basiszorg. Dit houdt in dat een afspraak bij je huisarts niet onder je eigen risico valt, als je hiervan gebruik maakt spreek je je eigen bijdrage niet aan. Voor een vraag over seks, een vraag over onbeschermde seks of SOA kan je (gratis) terecht bij de huisarts. Echter wees alert; als verder onderzoek nodig is, bijvoorbeeld de huisarts neem een uitstrijk van je plasbuis om te onderzoeken of je chlamydia hebt en dit onderzoek wordt verricht in een laboratorium, dan worden deze laboratoriumkosten in de meeste gevallen door je zorgverzekering betaald en via je eigen risico weer bij jouw geïnd. Helaas is vooraf niet altijd duidelijk welke kosten het laboratorium gaat bereken voor het soa onderzoek.

Wil jij je eigen risico niet aanspreken dan is het slim om na te vragen bij je huisarts wat een SOA onderzoek kost en bij je zorgverzekering te checken wat deze aan kosten vergoed. Kies je ervoor online SOA te testen kies dan altijd voor een SOA test die in een laboratorium wordt onderzocht. Wil je meer informatie over het hoe en wat van SOA thuistesten dan adviseren we je de tips van SOAAIDS Nederland te lezen hier lees je waar je op moet letten als je een soa thuistest besteld.

Weet je niet nog niet welke SOA test je nodig hebt? Volg dan onze SOA-testwijzer en ontvang direct een gratis soa-test advies met bijbehorende prijzen op je scherm. Kom je er niet uit of heb je liever gratis een persoonlijk advies? Mail dan naar info@soapoli-online.nl of kijk bij contact voor telefonisch overleg.

Geen reacties

Plaats een reactie