Zo aan het einde van het jaar moet je beslissen of je gaat switchen van zorgverzekering. Maar hoe zit het ook alweer met die basiszorgverzekering? In Nederland ben je wettelijk verplicht vanaf je 18de jaar om een basiszorgverzekering te hebben. Maandelijks betaal je premie voor de basiszorgverzekering. De basiszorgverzekering dekt onder de kosten voor een bezoek aan je huisarts

Maar let op een basisverzekering dekt niet alle zorgkosten en daarbij komt nog dat je in 2016 een minimaal verplicht eigen risico hebt van € 385,-. Dit betekent dat zorgkosten tot 385 euro die niet worden vergoed uit de basiszorgverzekering door jezelf betaald moeten worden. Stel je wilt een SOA test doen via je huisarts; welke kosten worden dan door je basiszorgverzekering gedekt en welke niet?

Een consult bij je huisarts valt onder de basiszorgverzekering; echter de laboratoriumkosten van je SOA onderzoek niet. De laboratoriumkosten voor een SOA onderzoek via je huisarts allen onder je eigen risico, dit betekent dat je de laboratoriumkosten onder je eigen risico vallen en je deze zelf moet betalen. Laboratoriumkosten voor een soa test kunnen nogal varieren. Voor een SOA onderzoek op chlamydia, gonorroe, syfilis en hiv worden bedragen tussen de 120 en 220 gerekend. Laat je een soa test doen informeer dan altijd naar de kosten. Het is nooit leuk om aan het einde van het jaar een enorm bedrag op je overzicht te zien staan.. 

 Zorgverzekeraars veranderen jaarlijks de polisvoorwaarden. Voor jou belangrijk om je nieuwe polisvoorwaarden te checken. Zo voorkom onaangename verrassingen, bijvoorbeeld omdat je voor bepaalde medicatie moet bijbetalen of dat een zorgaanbod waar jij gebruik van maakt uit je polis is geschrapt. Belangrijk om je polisvoorwaarden voor 2016 nog goed door te lezen zodat je in 2016 niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

 

Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI