Wat een goede campagne van www.daarwordtiedereenbetervan.nl. Wij horen het ook zo vaak dat mensen in het buitenland of via internet zichzelf behandelen met anti-biotica. De websites zien er heel betrouwbaar uit maar als de medicatie uit China komt heb je nog geen idee dat wat je slikt goed is. Via Soapoli-online kun je je laten behandelen als er een SOA gevonden word. De SOA die bij ons het meest gevonden word is chlamydia. Deze SOA is ook het makkelijkst te behandelen mits je je goed aan de adviezen houd.

Adviezen van Soapoli-online na een gevonden SOA

  1. Je moet behandeld worden. Je kunt hiervoor terecht bij ons, je huisarts of de GGD in jouw regio.
  2. Het is verstandig om, naast chlamydia, andere SOA als gonorroe, syfilis en hiv te laten onderzoeken.
  3. Let op heb je ook anale seks gehad, test dan ook anaal op chlamydia. De standaard chlamydia behandeling werkt niet bij een anale infectie met chlamydia.
  4. Het is belangrijk dat je je sekspartners van het afgelopen half jaar inlicht over je uitslag zodat zij zich kunnen laten testen. Hierbij kunnen we je helpen als je dat wenst.
  5. Na inname medicatie adviseren we je een week geen seks te hebben.

Waarom het slim is alles te testen

Reagerend op punt 3. Wij zetten dit in de uitslag als je bijvoorbeeld een vaginale test/ urine test hebt gedaan dat de uitslag niet iets zegt over je SOA status in de keel en anus. Als je op deze drie locaties seks hebt gehad raden we je aan alles te testen zodat je niets kunt missen. Met name met anale seks is het goed dit uit te sluiten omdat een anale chlamydia een andere behandeling behoeft dan een vaginale chlamydia-infectie.

Kan mijn partner meteen meebehandeld worden?

We krijgen dan nog wel eens de vraag of we de partner direct mee kunnen behandelen. Ons beleid hierin is dat wij dat helaas niet kunnen doen. Met als reden dat je niet gegarandeerd een SOA hebt als je partner hem wel heeft. En blind meebehandelen, zoals dat heet, zonder een aantal medische gegevens uit te vragen kan er voor zorgen dat je niet goed behandeld wordt en alsnog met een chlamydia rondloopt.

Maar wij willen natuurlijk wel heel graag helpen het zsm te regelen voor jou en je partner. Wil je je beiden via Soapoli-online laten behandelen dan hebben we een labuitslag nodig en dienen jullie beiden een aantal vragen te beantwoorden zodat onze arts het juiste medicijn kan voorschrijven.

Hoe ziet de behandeling eruit?

De behandeling bij een chlamydia infectie kan bestaan uit 2 tabletten die je in 1 x innneemt of een week lang 2 tabletten per dag slikken of 2 weken lang 2 tabletten per dag. Zoals je ziet is er geen standaard behandeling en is het belangrijk dat een arts je het juiste voorschrijft.

Test het daarom goed dat voorkomt dat je teveel aan anti-biotica in moet nemen.

Wat is nou dat gevaar als je teveel anti-biotica tot je neemt?

Als bacteriën een infectie veroorzaken, kunnen mensen en dieren daar ziek van worden. Soms zijn antibiotica nodig om zo'n infectie te bestrijden. Maar bij teveel gebruik van antibiotica gaan de bacteriën 'wennen' aan het middel en heeft het geen effect meer. Daardoor zijn infecties in de toekomst minder goed te bestrijden. Eenvoudig te behandelen ziektes, zoals blaasontsteking of genezing van een knieoperatie, kunnen dan levensbedreigend worden.

Ga dus niet zelf dokteren als je een vermoeden hebt van een chlamydia maar vraag een test en een recept aan bij je huisarts, regel het via de GGD of je laat je anoniem en discreet verder helpen door Soapoli-online.

7 reacties
Esmay
maandag 8 juni 2020
Zelf denk ik dat ik een soa heb pijn in mijn zei en bruine bloed afscheiding

Marlous (verpleegkundige Soapoli-online)
dinsdag 9 juni 2020
Beste Esmay

Je kunt het beste testen. Dit kan bij je huisarts of via ons.

Groet Marlous

Anoniem
zondag 12 juli 2020
Beste,
Ik ben recentelijk positief getest op chlamydia. (Vaginaal) Hiervoor ben ik behandeld, nu is het zo dat ik ook 1x onveilig anale seks heb gehad, hoe groot is de kans dat ik de soa ook anaal heb?

Marlous (verpleegkundige Soapoli-online)
maandag 27 juli 2020
Beste anoniem,

We adviseren altijd vaginaal en anaal tegelijk te testen zodat je niet onnodig 2 x behandeld hoeft te worden of een infectie mist. Je kunt nu nog anaal testen of 6 weken na de kuur hertesten

Groet Marlous

Roos
woensdag 12 augustus 2020
Ik wil graag chlamydia medicatie kopen voor mij en mijn partner. Wij hebben onveilig seks gehad tijdens onze behandeling. Waar kan ik je goedkoper krijgen of eventueel snel bestellen?

Anoniem
dinsdag 11 januari 2022
Ik heb dus een keer sex gehad zonder condoom en had daarna klachten masr heb nooit laten testen paar maanden later heb ik jongen ontmoet waar ik nu dus bijna 2 maanden relatie mee heb en we hebben uieindelijk sex gehad zonder condoom vervolgens bericht hij mij na pasr dagen dat hij pijn en klachten heeft hij s toen gaan testen en blijkt dat hij chlamidya heeft maar dat komtdooor mij zegt hij ik durf niet te testen omdat ikwegens priveomstandigheden niet bij mijn eigen dokter kan mijn vraag is waaar kan ik amders een test doen en hoe kom ik aan die antibiotica is het mogelijk om diegewoon online te kopen?

Marlous Lasschuyt
dinsdag 11 januari 2022
Beste anoniem

Je kunt op deze site soa testen kopen en een behandeling regelen. Zie:
https://www.soapoli-online.nl/webshop
https://www.soapoli-online.nl/soa-behandeling

Groet Marlous (soapoli-online)

Plaats een reactie