Wist je dat?:

8% van de mannen wel eens geëxperimenteerd heeft met een man?

Van de mannen heeft 8% ooit seks gehad met een man, van de vrouwen had 10% ooit seks met een vrouw. Seks betekent hier orale of anale seks en voor vrouwen die seks hebben met vrouwen ook seks met vingers of speeltjes.

6% van de mannen en 3% van de vrouwen noemt zich homoseksueel, biseksueel of lesbisch.

Dat zelfbenoeming als homo, biseksueel of lesbisch vaker voorkomt onder mannen dan vrouwen, terwijl aantrekking tot seksegenoten juist vaker voorkomt onder vrouwen, lijkt te komen door de relatief grote groep vrouwen die zich vooral tot het andere geslacht aangetrokken voelt en die zich vaker dan mannen heteroseksueel noemt. Van de vrouwen die zich vooral tot personen van hetzelfde geslacht aangetrokken voelen, zegt 78% zich hetero te noemen, tegenover 49% van de mannen.

Behoor jij tot die 8% en benoem jij jezelf tot heteroseksueel of houd je je bi- homo seksuele gevoelens liever voor jezelf? Is het lastig om de juiste informatie te vinden over veilige seks, soa en hiv? Soapoli-online is er voor jou. Bij ons kun je anoniem en heel discreet je informatie inwinnen door op de site te lezen maar je kunt ons ook bellen of mailen. Klazien en Marlous zijn beiden soa verpleegkundigen en hebben ieder meer dan 20 jaar ervaring hierin. Geen vraag is te gek. Heb je seks contact gehad en wil je zeker zijn dat je hier niets aan over hebt gehouden dan ben je hier ook aan het juiste adres. We bieden soa lab afnamesets aan die in het laboratorium geanalyseerd worden. Net zoals bij de huisarts maar dan anoniem en zonder gesprek.

Risico op soa en hiv

Soa (Seksueel overdraagbare aandoeningen), vroeger geslachtsziekten genoemd, zijn ziekten die worden overgedragen via seksueel contact. Jaarlijks lopen in Nederland naar schatting ruim 100.000 mensen een soa op. Sommige soa hebben ernstige gevolgen als ze niet op tijd worden behandeld. Gelukkig zijn de meeste makkelijk te genezen. Behandeling met medicijnen helpt je ervan af.
Een soa kan je bij je dragen zonder dat je er iets van merkt. De meeste soa geven namelijk helemaal geen klachten.
Via Soapoli-online kun je je laten testen op, chlamydia, gonorroe, trichomonas, syfilis, hiv, hepatitis B, hepatitis C en mycoplasma.

Het standaard advies volgens de NHG standaarden voor een man die seks heeft gehad met een man is best uitgebreid:

Chlamydia en gonorroe (keel en urine en anus)
Syfilis en hiv (op hiv testen is niet nodig als je al weet dat je hiv positief bent)
Hepatitis B (tenzij je gevaccineerd bent)
Ben je besmet met hiv of gebruik je Prep dan zou je hepatitis C kunnen testen

Zoals gezegd dit is een best uitgebreid advies. Om hem iets te nuanceren: Als je bijvoorbeeld eenmalig iemand hebt gepijpt en nooit bent gepijpt of aangeraakt bent bij de penis of anus dan volstaat een keeltest op chlamydia en gonorroe. Je kunt ons bellen of mailen als je hier vragen over hebt of boek een E-consult in als je iets uitgebreider wilt spreken met een professional. 

Hiv draag je over via bloed-bloed contact en bloed-sperma contact. Een condoom beschermt hierin heel goed. We adviseren je toch regelmatig op hiv te testen ook al gebruik je altijd condooms. Test eens per half jaar op soa en hiv als je wisselende partners hebt of als jouw partner mogelijk meer risico loopt op soa/ hiv.

Belangrijke informatieve site:
Testlab
Soaaids Nederland
Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Heb je onveilige seks gehad? Laat jezelf testen.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 23:00 besteld = morgen in huis, Sameday delivery ook mogelijk  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.5/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Moet ik een soa test doen?

Gebruik onze Gratis soa-symptoomwijzer

> START SYMPTOOMWIJZER
NIEUW: PrEP recept en controles

HIV voorkomen met de PrEP pil

> GA DIRECT NAAR PrEP-POLI