Meet je penis met je mobiel

Niet de lengte, maar de breedte telt!

Om de juiste condoommaat te vinden kunnen Nederlandse mannen voortaan hun penis meten met hun smartphone. Op de mobiele website MeetJePenis.nu kunnen mannen met hun telefoon de breedte van hun penis opmeten door die op een digitale liniaal te leggen. Met behulp van zeven verschillende kleurcodes die staan voor verschillende breedtematen krijgen de mannen een advies inclusief een extra uitleg over condoommaten. MeetJePenis.nu is een initiatief van de oprichter van Condoom-Anoniem.nl; Veldhovenaar Richard Spooren.

Juiste maat is veiliger

Al is het een website met een knipoog, de gedachte erachter is serieus. Richard Spooren wil mannen bewust maken van het belang van een passend condoom. Volgens de condoomspecialist is het belangrijk dat mannen de juiste maat gebruiken. Condoom-Anoniem krijgt dagelijks vragen over condooms die afglijden tijdens het vrijen of mannen die hun erectie verliezen zodra ze een condoom omdoen.  Met de juiste maat condoom kan vrijen fijner en veiliger worden. Als het voorbehoedsmiddel te strak zit, krijgt de gebruiker het niet goed om, geeft het een knellend gevoel en is de kans op scheuren groter. Een condoom dat te ruim is, kan tijdens het vrijen afglijden.  In beide gevallen is het risico op Soa’s of zwangerschap groter.

Durex slaat de plank mis

Steeds meer fabrikanten maken XL-condooms en ze worden steeds meer verkocht. Zo bleek uit een recent onderzoek dat er 85% meer XL-condooms worden verkocht dan vijf jaar geleden. Veel mensen denken ten onrechte dat de lengte van de penis de maat van het rubbertje bepaalt, maar het gaat juist om de omtrek. Ruim 60% van de condoomgebruikers kan prima een gewoon condoom gebruiken, maar anderen hebben veel voordeel bij een smaller of juist een ruimer condoom. Zelfs een merk als Durex slaat de plank mis: de condooms met de naam XL Power hebben exact dezelfde omtrek als de meeste andere condooms van dit merk.

Op MeetJePenis.nu worden geen condooms verkocht. Naar aanleiding van het advies wordt verwezen naar verkooppunten in diverse landen. Er is er ook een Engelse versie van de site: MeasureYourPenis.today.

Over Condoom-Anoniem.nl

De webwinkel Condoom-Anoniem.nl bestaat sinds 2004. Veldhovenaar Richard Spooren was werkzaam in de zorg en wilde webwinkelsoftware uitproberen en daarmee iets nuttigs doen voor de maatschappij. Inmiddels is het geven van voorlichting en eerlijke informatie over condooms een passie geworden voor de eigenaar van de webwinkel. Condoom-Anoniem.nl won twee keer een Thuiswinkel Award. De online speciaalzaak voor condooms en aanverwante producten verkoopt maandelijks gemiddeld een kwart miljoen condooms en is hiermee een van de marktleiders in de online verkoop van condooms. Het bedrijf is ook actief in België via Condoom-Anoniem.be. Als een van de weinige webwinkels voor condooms heeft het bedrijf ook een fysieke winkel in Veldhoven;  Safe Shops. Condoom-Anoniem.nl biedt via haar website veel informatie over seksualiteit en veilig vrijen. Daarnaast voorziet het bedrijf GGD’s, jongerencentra en apotheken van een breed aanbod.

 

 

 

 

 

 


meetjepenis-mobile.jpg

Geen reacties

Plaats een reactie