'Je hoeft geen slet te zijn om een soa te krijgen'

Sensoa, het Vlaamse expertisecentrum voor seksuele gezondheid, lanceert vandaag een nieuwe opvallende campagna. In 'Share love, geen soa' ligt de focus op jongvolwassenen bínnen een relatie. Want: 'je hoeft geen slet of player te zijn om een soa te krijgen'.

 

De nieuwe campagne richt zich op jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar. In een nieuwe relatie wordt na een tijdje vaak het condoom weggelaten zonder dat beide partners zich vooraf laten testen op eventuele soa's.

Eén van de partners kan in een vorige relatie echter besmet zijn geraakt zonder daar iets van te merken. Chlamydia wordt als grootste voorbeeld aangehaald omdat een chlamydia-infectie vaak geen of weinig klachten geeft. Maar maar wie er lang mee rondloopt, loopt wel het risico op verminderde vruchtbaarheid.

'Je hoeft geen slet of player te zijn om een soa te krijgen', luidt het daarom ook in de campagnebeelden. De boodschap is : je kunt altijd het risico lopen op een SOA als je onbeschermde seks hebt. Laat je beiden testen als je een nieuwe relatie in gaat en heb daarna een monogame relatie...dan is het risico op een SOA niet aanwezig. 

Bron: Telegraaf

 

 
Geen reacties

Plaats een reactie