De one night stand of te wel seks voor één keer en niet met de bedoeling om de rest van je leven samen 's ochtends een beschuitje te eten. Hier meer uitleg over hoe je dat nou het beste doet. En wat moet je nou doen als je een onveilige one-night-stand hebt gehad?

Seks voor één nachtje, hoe zorg je er nou voor dat het vooral leuk is en dat je er naderhand niet wakker van hoeft te liggen. Wat slim is als je iemand vanuit een uitgaansgelegenheid mee naar huis neemt is natuurlijk dat je weet hoe de man of vrouw in kwestie heet. Nja zal je denken, wat kan mij dat nou schelen ik wil gewoon seks. Dat begrijp ik ook wel alleen stel dat je over een paar weken toch nog iets moet vertellen dan is t handiger op facebook zoeken als je een naam hebt! Neem je iemand mee naar huis? Wees altijd voorzichtig. Tenslotte ken je deze persoon hoogst waarschijnlijk nog maar net dus wat weet je nou eigenlijk van elkaar? Ga je zelf met iemand mee naar huis? Zorg dat je een vriend of vriendin informeert over met wie je meegaat. Gewoon voor de zekerheid. Trouwens een opgeladen batterij van je telefoon is ook heel slim, mocht er iets zijn kan je altijd bellen. 

Hoe bereid je je nou voor op een one-night-night stand? Zorg dat je voldoende condooms op zak of in je nachtkastje hebt liggen. Wordt niet zo dronken of te stoned dat je zo de weg kwijt bent dat het je niet eens lukt om een condoom uit de verpakking te krijgen. Krijg je het condoom niet uit de verpakking omdat je te zat of high bent? Wees dan zo nuchter om geen seks te hebben en slaap je roes uit. Morgen weer een nieuwe kans.

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je onveilige seks hebt tijdens je one-night-stand. Dan is het handig om in ieder geval te zorgen dat je een naam of telefoonnummer hebt van je sekspartner. Wis deze niet (nog) uit je telefoon, je weet maar nooit wanneer het van pas kan komen. 

Wat moet je doen als je onveilige seks hebt gehad?

  • Heb je geen condoom gebruikt maar wel gesekst kijk dan in onze soa testwijzer om te checken of je een soa test nodig hebt
  • Ben je een vrouw en gebruik je geen anticonceptie maar heb je geen kinderwens? Ga dan naar de apotheek of drogisterij en koop een morning-afterpil. Deze pil zorgt ervoor dat je eisprong uitgesteld wordt en zo kan je een zwangerschap voorkomen. Een morning-afterpil kan je tot 72 uur na het sekscontact innemen en kost ongeveer 14 euro.
  • Doe als het nodig is over 14 dagen een SOA test om te checken of je geen chlamydia en/of gonorroe hebt opgelopen
Vond je vrijen met een onbekende zonder condoom ook geen succes, bedenk dat wat je anders had kunnen doen en maak dit tot je een voornemen voor een volgende keer.

  • Herken je deze situatie en heb je vragen over het doen van een soa test? Je kan je verhaal anoniem mailen naar info@soapoli-online.nl wij geven je graag advies over wat je kan doen om de schade te beperken.

Geen reacties

Plaats een reactie