Helaas je uitslag van je chlamydia onderzoek bleek positief te zijn. Geschrokken regel je zo snel mogelijk medicatie. Dat geeft rust....maar 's nachts zet het je aan het denken.
'Ben ik er nu meteen van af?'
'Mag ik wel seks hebben?'
'Moet ik nog hertesten?'
In deze blog geven we je antwoord op vragen die we vaak terug krijgen van klanten. 
 

Ben ik er nu meteen van die chlamydia af?

De medicatie doodt de bacterie erg snel. Het advies is een week geen seks te hebben na inname van de laatste tablet. Dit is om je lichaam wat rust te geven om goed te kunnen herstellen. 

Ben je goed getest? Heb je ook anaal getest als je daar risico hebt gelopen? We adviseren bij vrouwen standaard dit te testen. Voor mannen geldt: test dit als je seks hebt met mannen of als er vingers of speeltjes in de buurt van je anus zijn geweest.
Heb je dit niet gedaan dan kan het zijn dat de behandeling niet voldoende aanslaat en je dus niet goed behandeld bent

Mag ik wel seks hebben?

Zoals hierboven gezegd word mag je een week geen seks. Niet veilig, niet oraal, niet zelf, geef je lijf wat rust dan herstel je veel sneller. 

Moet ik nog hertesten op chlamydia? 

In principe gaan we er van uit dat de behandeling zijn werk zal doen. Maar twijfel je toch dan kun je hertesten na 6 weken. 

Heb je nog een vraag en staat het antwoord niet in deze blog? Stel je vraag in de reactie of mail ons: info@soapoli-online.nl
Geen reacties

Plaats een reactie