Voorafgaand aan het testen op SOA maken de meeste mannen zich zorgen over hoe ver het stokje er in gaat en of dat erg pijn doet. De voorstelling van Najib Amali over zijn ervaringen op de soapoli heeft op veel mannen diepe indruk gemaakt.

Overigens maken vrouwen zich ook druk over het onderzoek. Angst voor een lichamelijk onderzoek door een arts blijkt een reden te zijn om te wachten of helemaal niet te testen op SOA.

Hoe wordt er getest?

Mocht dit voor jou ook gelden dan heb ik goed nieuws. Op de meeste soapoli’s van de GGD mag je tegenwoordig zelf het materiaal voor het onderzoek afnemen. Er bestaan natuurlijk wel uitzonderingen bijvoorbeeld omdat je klachten hebt die door een arts moeten worden beoordeeld. Test je SOA bij de huisarts dan kan het zijn dat er lichamelijk onderzoek wordt gedaan, ben je hier bang voor probeer dit dan van te voren met je huisarts te bespreken. Lichamelijk onderzoek op SOA in het geval dat je geen klachten hebt of andere bijzonderheden, niet meer nodig om de betrouwbaarheid van de testen te verhogen. Je kan dus met hetzelfde resultaat zelf het materiaal afnemen. Het is natuurlijk wel belangrijk om dit volgens aanwijzingen te doen die je krijgt.

Het alternatief als je niet naar je huisarts wilt voor een SOA test

Vind je het moeilijk om het zelf afnemen van materialen voor een soa test met je huisarts te bespreken dan bieden wij je een betrouwbaar alternatief. Door een SOA test via Soapoli-online te bestellen hoef je geen lichamelijk onderzoek te ondergaan en kan je in je eigen vertrouwde omgeving materiaal afnemen. Wij geven snel zekerheid en zijn bereikbaar voor al je vragen.

Geen reacties

Plaats een reactie