BLOG

terug naar het overzicht
Pijpen & keelkanker
Tags: Alweer een soa, Behandelen, Betaalde seks, Chlamydia, Condoom gescheurd, Genitale wratten, Gewaarschuwd, Gonorroe, Hepatitis B, Hepatitis C, Herpes, Hiv/aids, Medicatie, Mycoplasma, Pijpen en beffen, Sneltest, Syfilis, Symptomen/klachten, Thuistesten, Trichomonas, Veilige seks, Vruchtbaarheid en SOA, Wanneer testen op SOA, Zwanger

Het is wel even schrikken, zo'n bericht in het nieuws over dat je van pijpen keelkanker kan krijgen.Mocht je het niet helemaal hebben meegekregen, in mei 2013 verschenen er verschillende berichten in de media dat er een relatie zou zijn tussen pijpen en ontstaan van keelkanker. Keelkanker zou worden veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HPV) wat wordt overgedragen via het pijpen.

HPV, wat is dat?

Het humaan papillomavirus bestaat uit heel veel verschillende varianten, zo worden genitale wratten en baarmoederhalskanker veroorzaakt door verschillende hpv varianten. Bijna ieder mens is wel eens in aanraking gekomen met een humaanpapillomavirus. Het virus hoeft geen klachten of ziekte te veroorzaken. In de meeste gevallen verdwijnt het virus binnen enige tijd uit het lichaam. HPV wordt meestal via seksueel contact overgedragen echter via huid op huid contact en contact via vingers of handen kan ook overdracht geven. Op dit moment is er nog geen wetenschappelijk bewijs dat er echt een oorzakelijk verband is tussen het ontstaan van keelkanker nadat je iemand onbeschermd pijpt en dat is vooralsnog fijn natuurlijk.

Hoe voorkom je het risico op HPV? 

Mocht je na het lezen van deze blog toch liever voorzorgsmaatregelen nemen dan adviseren wij je condooms te gebruiken als je iemand wil pijpen of gepijpt wordt. Condooms met een smaakje zijn speciaal voor het pijpen gemaakt. Van een condoom met een smaakje kan je natuurlijk wel lekker makkelijk een beflapje maken. Zie hiervoor onze handleiding voor het maken van een beflapje verderop in de blog. Krijg jij meteen zin om eens een condoom met een smaakje uit te proberen tijdens het pijpen? Bestel ze dan in onze webshop. Wij verkopen pijpcondooms per 10 stuks en in de smaken tutti frutti of spearmunt voor maar 6.95 euro dit is inclusief verzendkosten en discreet verpakt.

Geplaatst door: Klazien Visser op zondag 8 september 2013
Geen reacties
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie
 
 

Onzeker of je je moet testen op soa?

Binnen 1 minuut gratis en anoniem test advies

Soatestwijzer