BLOG

terug naar het overzicht
Pijpen en het risico op SOA en HIV
Tags: Alweer een soa, Behandelen, Betaalde seks, Chlamydia, Condoom gescheurd, Genitale wratten, Gewaarschuwd, Gonorroe, Hepatitis B, Hepatitis C, Herpes, Hiv/aids, Medicatie, Mycoplasma, Pijpen en beffen, Sneltest, Syfilis, Symptomen/klachten, Thuistesten, Trichomonas, Veilige seks, Vruchtbaarheid en SOA, Wanneer testen op SOA, Zwanger

Gezien er veel gezocht word via google naar orale seks (pijpen en beffen) besteden we hier graag nog een blogje aan. 

Pijpen is: een man opwinden en laten klaarkomen met je mond. Soms is pijpen een onderdeel van het voorspel, een voorafje dat eventueel overgeslagen kan worden. Maar een goed ‘mondeling’ kan prima als volwaardige hoofdmaaltijd dienen.
 
Welk risico loop je op SOA als je zonder condoom pijpt?
Je kunt door pijpen diverse soa oplopen, zoals chlamydia, gonorroe, syfilis en hepatitis B, ook zonder klaar te komen in de mond. Je kunt dit voorkomen door alleen te pijpen met condoom. Niet alle mannen vinden dit niet prettig. Dit is goed om te bespreken met elkaar. Pijp je zonder condoom met verschillende mannen, laat jezelf dan eens per half jaar testen op SOA.
 
Pijpen en het risico op HIV
Pijpen is onveilig bij klaarkomen in de mond. Geldt dit alleen bij het klaarkomen? Hoewel het virus dus in speeksel kan voorkomen, is de concentratie te laag om een infectie te veroorzaken. Sperma in je mond is dus wel risicovol m.b.t. een overdracht van HIV. Zorg er dus voor dat de man die je pijpt niet klaarkomt in je mond, maar zich op tijd terugtrekt.
Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op vrijdag 6 september 2013
Geen reacties
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie
 
 
Twijfel je na het lezen van deze blog of je een soa hebt? Ga voor zekerheid en laat je testen.