Tags: PrEP,
PrEP voorkomt hiv en is nu voor iedereen toegankelijk
Online zorgaanbieder PrEP-poli biedt PrEP-zorg vanuit huis zonder fysiek bezoek aan huisarts en GGD wachtrij

Gouda, 10 mei 2023 - Lange wachtlijsten voor PrEP-behandelingen, een pil die bescherming biedt tegen hiv, zijn nog steeds een groot probleem in Nederland. Volgende week start de jaarlijkse European Testing Week, die volledig in het teken staat van SOA- en hiv-preventie. Gedurende deze week bundelen verschillende organisaties hun krachten om extra aandacht te besteden aan preventie, testen en behandelingen van SOA's en hiv. Soapoli-online, een organisatie die elk jaar deelneemt, biedt dit jaar een unieke oplossing voor de problematiek rondom het verkrijgen van een PrEP-behandeling. Zo maken ze de behandeling voor iedereen toegankelijk en ontzorgen ze degenen die op de wachtlijst staan.

PrEP-poli

Klazien Visser en Marlous Lasschuyt zijn de oprichters van Soapoli-online. Het bedrijf heeft ruim 10 jaar ervaring in het aanbieden van online zorgaanbod en meer dan 20 jaar ervaring in de soa-hiv zorg. “In het nieuws zagen we de noodkreet van het Aidsfonds en Soa Aids Nederland dat er lange wachtlijsten waren om PrEP zorg te krijgen van de GGD”, vertelt Marlous Lasschuyt. Minister Kuijpers erkende  de problematiek, maar gaf te kennen dat er geen extra budget vrij komt om dit probleem aan te pakken. 


“We voelden dat we moesten helpen en wilden in eerste instantie de mensen op de wachtlijst helpen. Al snel werd duidelijk dat ook dit geen oplossing was omdat ook via een huisarts de PrEP-zorg niet toegankelijk is voor iedereen”, voegt Marlous toe. Om de wachtrijen volledig te ontwijken besloten Marlous en Klazien zelf een dienst op te zetten om de mensen te helpen.

Gezien de nieuwe vorm van PrEP-zorg, is PrEP-poli continu op zoek naar samenwerkingen met andere professionals. Het doel is om het proces voor de PrEP-gebruiker zo eenvoudig mogelijk te maken. Klazien Visser: “Omdat alles nog zo nieuw is en we in Nederland zien dat iedereen bezig is de zorg zo goed mogelijk te organiseren, streven wij naar integrale zorg. Samen met de GGD en de huisarts willen wij de PrEP zorg zo betaalbaar en toegankelijk mogelijk maken.”
 

Het online PrEP-zorgproces

Om de PrEP-zorg zo betaalbaar en toegankelijk mogelijk te maken, biedt PrEP-poli een eenvoudig proces aan. Van het aanvragen van een E-consult tot het uitvoeren van de controletesten en het verzenden van de afname naar hun ISO gecertificeerd laboratorium, alles kan vanuit huis worden geregeld. Zodra alle uitslagen binnen zijn, schrijft hun huisarts je PrEP medicatie voor en kun je zelf je vervolgafspraak inplannen.
Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI