Tagged in: Thuistesten,
De grootste acquisitie in de online zelfzorg vond eind juni plaats tussen Preventx en Soapoli-online. 
 
Soapoli-online, de grootste online SOA zelftest aanbieder van Nederland, heeft al langer de wens haar diensten en service uit te breiden en zocht een betrouwbare, sterke partner. Dit partnerschap heeft zij gevonden in het Britse bedrijf Preventx. 
Soapoli-online biedt net als haar Britse evenknie, Preventx, een dienst aan die mensen in staat stelt betrouwbaar en discreet hun seksuele gezondheid te managen. In het Verenigd Koninkrijk heeft Preventx het grootste technische platform en een eigen laboratorium. Hun grootste partnerschap is met Sexual Health London (SHL.UK). SHL is een e-service voor seksuele gezondheid in Londen die gratis en gemakkelijke toegang biedt tot seksuele gezondheidstests via internet en fysieke klinieken. 
 
Soapoli-online oprichter Marlous Lasschuyt: “Door samen te werken met Preventx halen we veel kennis en ervaring naar Nederland. Met deze samenwerking kunnen we onze diensten en het online platform verbeteren en uitbreiden om de online dienstverlening die wij de afgelopen 10 jaar hebben neergezet naar een nog hoger niveau te brengen”.
 
Ruth Poole, CEO van Preventx, geeft aan: “Het Verenigd Koninkrijk is wereldleider in het normaliseren van online testen als onderdeel van het leven van seksueel actieve mensen. De acquisitie van Soapoli-online geeft Preventx de positie om de Europese leider in seksuele gezondheid te worden, hierdoor krijgen miljoenen mensen toegang tot betrouwbare en toegankelijke seksuele gezondheidsdiensten. Nederland heeft een van de meest gebruikte digitale gezondheidszorg ter wereld, en met Soapoli-online verwerven we een sterk zakelijk en leiderschapsteam dat ervoor zal zorgen dat we in Nederland de markt voor seksuele gezondheid kunnen betreden.”
 
Klazien Visser mede-oprichter Soapoli-online voegt toe: ‘Voor onze klanten betekent dit een nog snellere, volledig geautomatiseerde ervaring en de kans hun seksuele gezondheid nog makkelijker vanuit huis te managen.’ 
 
Geen reacties

Plaats een reactie