rimmen, class=
Tags: orale seks,
Rimmen, ook wel bekend als de anus likken (anaal-oraal contact). Hoewel het veel voorkomt en het voor veel mensen een plezierige ervaring kan zijn, is het belangrijk om te weten dat rimmen gepaard kan gaan met risico's op de overdracht van een seksueel overdraagbare aandoening (soa).

In deze blog gaan we dieper in op wat rimmen precies is, de mogelijke risico's op soa en hoe je jezelf kunt beschermen door middel van de betrouwbare soa testen van Soapoli-online.

 

Wat is rimmen?

Rimmen is een vorm van orale seks. Het is een seksuele handeling waarbij de anus van een sekspartner wordt gestimuleerd met de mond, tong of lippen. Het kan variëren van zachte strelingen tot intensere orale stimulatie. De anus bevat veel zenuwuiteinden, waardoor het een gevoelig gebied is.

Door stimulatie van deze zenuwen kan seksuele opwinding en plezier worden ervaren, maar het is belangrijk om te begrijpen dat het ook risico's met zich meebrengt, vooral als het gaat om de overdracht van soa's.

Risico's op soa's bij rimmen

Hoewel rimmen over het algemeen als een lager risico wordt beschouwd dan sommige andere vormen van seksueel contact, bestaat er nog steeds een kans op het overdragen van soa's. Dit komt doordat de anus en het rectum slijmvliezen bevatten die vatbaar zijn voor infectie. Enkele van de soa's die via rimmen kunnen worden overgedragen, zijn onder meer:
  • Chlamydia en gonorroe: deze bacteriële infecties kunnen zich verspreiden via de slijmvliezen van de anus, wat kan leiden tot symptomen zoals pijn, afscheiding en ontsteking.
  • Herpes: het herpes simplex-virus (HSV) kan zich verspreiden via direct contact met de huid of slijmvliezen, waardoor pijnlijke zweren ontstaan.
  • Syfilis: dit is een bacteriële infectie die zich kan verspreiden via wondjes of beschadigde huid, met symptomen zoals zweren en huiduitslag.

Het is belangrijk om te weten dat sommige soa's mogelijk geen symptomen vertonen, waardoor het risico op onopgemerkte infectie en verdere verspreiding wordt vergroot.
 

Bescherming en preventie 

Het is belangrijk om enkele voorbereidingen te treffen als je gaat rimmen of door je partner wordt gerimd. Het vermijden van onbeschermd rimmen is de enige manier om op deze wijze een soa overgedragen te krijgen. Er zijn stappen die je kunt nemen om het risico van een soa en de gevolgen van een soa te verminderen:
  • Hygiëne: zorg voor een goede anale hygiëne. Het is te adviseren voorafgaand aan het rimmen de anus goed schoon te maken met water en een milde zeep.
     
  • Gebruik van een barrière: denk hierbij aan een condoom. Hiervoor kan je, in de lengte opengeknipt, een condoom gebruiken. Houd het deel met de lange kant vast en leg dit over de anus. Dit kan het risico op het overdragen van soa's tijdens rimmen aanzienlijk verminderen.
     
  • Communicatie: praat openlijk met je partner(s) over je seksuele gezondheid en geschiedenis van soa's. Het hebben van deze gesprekken kan helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen over risicovolle seksuele activiteiten.
     
  • Soa test: regelmatige soa tests zijn essentieel, vooral als je risicovolle seksuele activiteiten hebt. Gelukkig biedt Soapoli-online betrouwbare en discrete soa testpakketten die je thuis kunt uitvoeren.
 

Bescherm jezelf met de betrouwbare soa testpakketten van Soapoli-online

Als je geen bescherming hebt gebruikt tijdens het likken van de anus, is het verstandig om jezelf te laten testen op soa's. Je kunt advies krijgen over welk soa testpakket het beste past bij jouw persoonlijke situatie via de Soa-Testwijzer of door contact op te nemen voor een e-consult met de soa-verpleegkundigen van Soapoli-online. Houd er bij het testen altijd rekening mee dat soa's een windowfase hebben, zodat je zeker weet dat je resultaten betrouwbaar zijn.

Denk je dat je symptomen van een soa ervaart, of maak je je zorgen dat je mogelijk een soa hebt opgelopen zonder seks te hebben gehad? Maak gebruik van onze gratis Soa-testwijzer en ontvang binnen slechts 60 seconden gratis advies over welke test je het beste kunt doen. Bij Soapoli-online staan we klaar met advies, testpakketten voor mannen en vrouwen, en nazorg. Wij bieden complete zorg en ondersteuning.

 
Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI