De combinatie van 'Seks and drugs and rock and roll' heeft heel wat inspiratie gegeven om een liedje over te schrijven. Tijd om eens een blog te wijden aan de eerste twee; seks en het gebruik van drugs. Doe je beide gelijktijdig dan beïnvloedt dit je beleving, maar misschien ook je nuchtere verstand om veilige seks te hebben. En door het hebben van seks zonder condoom kan je soa als chlamydia, gonorroe, syfilis, hepatitis B of hiv oplopen. Heb je onveilige seks gehad dan is het altijd wijs om je te laten testen op SOA.

Seks hebben als je drugs hebt gebruikt kan je beleving van de seks verhogen en seksuele remmingen die je als je nuchter bent hebt wegnemen. Je durft meer en hebt meer zin in seks en de drugs kan ervoor zorgen dat je langer sekst. Door middelen gebruik ben je misschien in staat om je seksuele fantasieen waar te maken. De invloed van drugs op seks is afhankelijk van het middel wat je gebruikt. 

Middelen kunnen worden verdeeld in 3 groepen; downers, uppers en tripmiddelen.

Downers:

Onder de downers vallen middelen als alcohol, heroine, GHB, ketamine en cannabis. Deze middelen hebben de eigenschap dat ze verdoven, kalmeren en een ontspannend effect geven. Downers verlagen onder andere de bloeddruk, hartslag en lichaamstemperatuur. Je kan van downers slaperig worden, ze onderdrukken je angstgevoelens en zorgen ervoor dat je bewustzijn wordt gedempt. Seksueel zorgen deze middelen ervoor dat je je minder geremd voelt en dat je spieren slapper worden. Downers kunnen je lust om seks te hebben verhogen maar bij mannen ook het effect hebben dat het lastiger is om een erectie te krijgen en te houden.

Uppers;

Onder de uppers vallen drugs die een stimulerend effect hebben als XTC, MDMA, speed, cocaine, crystal meth. Deze drugs geven energie en zorgen ervoor dat je heel alert bent. Upper hebben het lichamelijke effect dat na gebruik je bloeddruk, hartslag, ademhaling en lichaamstemperatuur stijgt. Je hebt veel energie en geen behoefte aan slaap. Ook onderdrukken upper je eetlust en behoefte aan drinken. Seksueel kunnen uppers ervoor zorgen dat je meer zin hebt om seks te hebben. Bij het gebruik van uppers kan je ook moeite hebben je erectie te houden en klaar te komen.

Tripmiddelen:

Het nemen van tripmiddelen bijvoorbeeld paddo's of LSD wordt vaak als zo intensief beleefd dat de behoefte om op dat moment seks te hebben niet speelt.

Het combineren van middelen

Middelen worden soms gecombineerd, bijvoorbeeld het drinken van alcohol en snuiven van speed. Door het combineren van middelen kan het soms lijken alsof ze elkaar verzwakken. Stel je drinkt 10 biertjes en begint al aardig dronken te worden dan kan het snuiven van speed het gevoel geven dat je weer helemaal nuchter bent. In werkelijkheid is het effect van beide middelen op je lichaam sterker dan als je je beperkt tot 1 middel. Het combineren van middelen is een extra belasting voor je lichaam en kan je daarnaast in gevaarlijke situaties brengen. Ook kan je door het combineren van middelen niet altijd goed inschatten welk effect dit op jouw lichaam heeft. Wees dus altijd voorzichtig als je middelen gebruikt of combineert. Zorg dat je voorzichtig start. Neem een kleine hoeveelheid en wacht het effect af voordat je meer neemt.

Tips voor verstandig en veilig druggebruik;

  • Ga je drugs gebruiken en seks hebben? Bedenk als je nog nuchter bent waar je seksuele grens ligt.
  • Neem en gebruik altijd condooms als je seks hebt.
  • Ga je voor het eerst drugs gebruiken? Start dan met een kleine hoeveelheid en wacht het effect af voor je meer neemt.
  • Onder invloed van uppers kan seks harder en agressiever zijn. Ook kan je langer doorgaan. Tegelijkertijd hebben uppers de eigenschap je slijmvlies uit te drogen. Hierdoor kan het condoom als je dan vaginale en/of anale seks hebt eerder scheuren. Gebruik daarom glijmiddel en zorg dat je om de 15 minuten een nieuw condoom omdoet.
  • Laat voor je veiligheid drugs testen voordat je het gebruikt; kijk op www.drugs-test.nl voor adressen waar je dit anoniem en gratis kan laten doen.
  • Onveilige seks gehad? Laat je altijd testen op SOA! Wil je anoniem en discreet op SOA testen bestel dan je soa-test via Soapoli-online.

Weet je niet welke SOA test je nodig hebt? Volg dan onze SOA-testwijzer en ontvang direct een gratis soa-test advies op je scherm. Kom je er niet uit of heb je liever gratis een persoonlijk advies? Mail dan naar info@soapoli-online.nl of kijk bij contact voor telefonisch overleg.

bron:Soaids/Mainline

Geen reacties

Plaats een reactie