Seks met de ex van je ex...dat is een zin waar even over nagedacht moet worden.  

Stel....julle hebben net een nieuwe relatie en je wilt graag samen onveilige seks hebben maar dan wil je wel zeker weten dat er geen SOA aanwezig kan zijn. Hoe zit het met het risico? Hoeveel bedpartners zijn er geweest? En dan niet alleen van jou of je nieuwe liefde maar waar hoeveel heeft die ex aan risico gelopen.

Check je risico met de exenmeter. De exenmeter berekent met hoeveel mensen jij en je partner seks hebben als jullie onveilig vrijen. De exenmeter is ontwikkeld door www.sense.info. Een site speciaal voor jongeren die voorlichting, tips en advies geeft over seks en seksuele gezondheid. De exenmeter is niet leeftijdsgebonden dus ook heel leuk om op jezelf toe te passen. Weet jij hoe groot het seksuele netwerk is van jou en je partner? Daar kan je nog wel van schrikken: Bereken je seksuele netwerk

Voorbeeldje 

Jij hebt seksueel contact gehad met 5 sekspartners en jouw nieuwe liefde heeft 3 sekspartners gehad. Dan zijn jullie samen met 32 sekspartners in contact geweest. 

Uiteraard is dit een kansberekening, maar het geeft wel aan dat het risico om ee SOA op te lopen niet alleen direct afhankelijk is van je nieuwe liefde maar ook van het gedrag en risico van zijn exen. 

Geen reacties

Plaats een reactie