Seksspeeltjes delen met je sekspartner.

Gebruik jij wel eens seksspeeltjes als je seks hebt met je partner? Of wil je dat eens uitproberen? Weet dat je ook een SOA kunt oplopen als je beiden hetzelfde speeltje gebruikt.

Hoe loop je een SOA op via een seksspeeltje? Een seksspeeltje wat in aanraking is geweest met de slijmvliezen van de vagina of anus van een sekspartner en kort daarna in je eigen vagina of anus wordt ingebracht kan op deze wijze SOA overbrengen.

Heb jij met je sekspartner(s) een seksspeeltje (bijvoorbeeld een dildo) gedeeld zonder deze te reinigen of te bedekken met een condoom. Dan is het wijs je te laten testen op SOA. Maak voor een passend testadvies gebruik van onze SOA testwijzer.

45 reacties
Giverny
donderdag 7 mei 2020
Beste,

Ik heb waarschijnlijk zonder dat ik wist dat ik in die tijd een soa had, mijzelf bevredigd met een vibrator en buttplug. Ik heb beide wel afgespoeld met water, maar ben bang dat mijn vocht nu in de speeltjes is ingetrokken en als ik ze opnieuw gebruik, ik weer chlamydia krijg.

Is het wijs ze weg te gooien of kan ik ze met speciaal middel nog schoon krijgen, of met condoom natuurlijk?

Alvast bedankt voor uw reactie.

Mvg,
Giverny

Marlous (verpleegkundige Soapoli-online)
donderdag 7 mei 2020
Beste Giverny,

De overdracht van chlamydia vindt plaats bij direct slijmvliescontact. Intrekken doet deze bacterie niet. Na gebruik reinigen is altijd aan te raden. Hiervoor bestaan speciale middeltjes zie: https://www.condoom-anoniem.nl/toycleaner/

Groet Marlous

Girl
maandag 27 juli 2020
Ik ben een vrouw en had een ervaring met een andere vrouw en ze heeft een dildo gebruikt bij mij ze had de dildo niet bij haar zelf gebruikt die dag maar wel de dag er voor kan het zijn dat ik op die manier iets heb opgelopen?

Marlous
maandag 27 juli 2020
Beste Girl,

Een besmetting als in chlamydia of gonorroe kan plaatsvinden als er direct slijmvliescontact is geweest. Met een dag er tussen zal dit geen risico zijn op SOA.

Jane
donderdag 3 september 2020
Ik wil nog even doorvragen op het onderwerp speeltjes en chlamydia. Stel je hebt het speeltje niet schoongemaakt na gebruik en je had een soa tijdens het gebruik. Was je deze soa er dan af met zeep en kun je hem daarna veilig gebruiken? Daar is nog geen antwoord opgegeven namelijk. Of is het noodzakelijk om de speeltjes weg te gooien?

Groet Jane

Debora
zondag 27 december 2020
Ik ben sinds kort achtergekomen dat ik chlamydia heb. Momenteel ben ik aan het kuur afmaken. Mijn vraag is eigenlijk moet ik mijn spelletjes ( ik maak ze natuurlijk altijd na het gebruik netjes schoon) weggooien of is het voldoende om gewoon schoon te maken?

Giovanni
zondag 25 juli 2021
Beste heer/mevrouw,

Ik heb hier kort een vraag over.
Als de dame zichzelf met glijmiddel insmeert/aanbrengt en vervolgens 1/2 minuten later mijn geslachtsdeel aanraakt/aftrekt. Bestaat er dan een kans op besmetting van chlamydia/gonorroe?

Of overleeft het virus niet zo lang? En echt alleen bij “direct”slijmvliescontact? Alvast bedankt!

Klazien
maandag 26 juli 2021
Lastige situatie om een heel duidelijk antwoord te geven of je nu wel of niet risico gelopen hebt. Ons advies is, blijf je erover twijfelen laat je dan testen voor de zekerheid.

groet, klazien

Karin
maandag 3 januari 2022
In de periode dat ik de soa opliep, gebruikte ik ook mijn eigen sextoy. Moet ik die nu weggooien ? Of waar moet ik t ( extra) mee schoonmaken? Hartelijk dank.

Marlous Lasschuyt
maandag 3 januari 2022
Beste Karin,

De standaard reiniging na gebruik volstaat.

Groet Marlous

Kees Jan
woensdag 5 januari 2022
Hoi. Ik heb chlamydia gehad en behandeld met 1 x 2 pillen na 7 dagen zou het je lichaam uit moeten zijn. Ik heb in deze tijd geen seks gehad handwerk gehad en gedaan. Mijn ontlasting zit verstopt en merkte ik dat er nog een beetje bloed met afscheiding uitkwam. Hebben de pillen gewerkt?

Marlous Lasschuyt
woensdag 5 januari 2022
Beste Kees Jan

Zou je je ordernummer kunnen mailen dan kijk ik even met je mee en kan ik je ook persoonlijk adviseren.

Groet Marlous
klantenservice@soapoli-online.nl

Lisa
dinsdag 22 maart 2022
Beste.
Ik heb eergisteren seks gehad met een jongen. Dit is veilig gebeurd dus met condoom. Ik trok hem af zonder condoom en toen kwam er voorvocht uit zijn penis. Dit kwam op mijn hand Een 1/2 min erna hadden we seks en hielp ik hem zijn penis in mijn vagina te krijgen. Dit was ook met condoom. Is dit direct contact voor het overdragen van een soa?

Marlous Lasschuyt
woensdag 23 maart 2022
Beste Lisa

Als je met je hand waar zijn voorvocht aan zat direct aan je vagina hebt gezeten dan zou het kunnen. Test voor de zekerheid als je blijft twijfelen.

Soa verpleegkundige

Lisa
woensdag 23 maart 2022
Ik heb niet aan mijn vagina gezeten ik heb alleen aan zijn penis gezeten heel even met condoom er om heen. Dit was wel eventjes na dat er voorvocht op mijn vingers kwam. Is de kans er dan alsnog?

Marlous Lasschuyt
woensdag 23 maart 2022
kans lijkt me niet groot als ik het zo lees. Bij twijfel even testen. Dat is de enige manier zekerheid te krijgen.

Groet Marlous

liesbet
maandag 25 april 2022
Ik heb een niet gereinigde butt plug in mij gekregen, doch na 30 seconden had ik dit pas door, daarna gereinigd en gebruikt. Heb ik kans op een soa? Hiv? Mijn huisarts verzekert me van niet, hij zegt dat die bacterien van vorige partners die dit gebruikten al weg zijn, klopt dit?

liesbet
maandag 25 april 2022
Ik heb een niet gereinigde butt plug in mij gekregen, doch na 30 seconden had ik dit pas door, daarna gereinigd en gebruikt. Heb ik kans op een soa? Hiv? Mijn huisarts verzekert me van niet, hij zegt dat die bacterien van vorige partners die dit gebruikten al weg zijn, klopt dit?

Klazien Visser
dinsdag 26 april 2022
Hoi Liesbet,

Indien de buttplug heel kort voordat jij hem ingebracht kreeg bij iemand anders is ingebracht kan je hier wel iets van oplopen. Indien de buttplug niet gereinigd was vooraf en al lang niet meer gebruikt was is er minder risico.

groet, klazien

liesbet
dinsdag 26 april 2022
Hey, neen want ik was gans de tijd bij de jongen, de butt plug was dus zeker 24 u in het nachtkastje en niet gebruikt. Ik weet wel niet, en wil het ook niet weten, hoeveel keer hij ervoor gebruikt is....maar blijkbaar na verloop van tijd zijn de bacterien van het speeltje, gelijk hoeveel partners dit gebruikt hebben, hoop dat ik me geen zorgen moet maken.

Klazien Visser
dinsdag 26 april 2022
Hi Liesbet,

Als de buttplug al tijden niet gebruikt is, is er geen reden tot zorgen rondom SOA.

groet, klazien

liesbet
dinsdag 26 april 2022
Bedankt! Hij zal wel al gebruikt zijn, maar dan toch niet de afgelopen 24 uur ( dus bacterien zijn weg) net zoals andere lezers hier heb ik een enorme angst voor soa's, vooral als je geen vaste benefit hebt. we hebben continu condoom gebruikt, maar vraag me af , vingeren en rimmen is dat groot risico ....zoals ik in andere reacties lees, heeft iedereen hier enorm veel schrik.

Klazien Visser
dinsdag 26 april 2022
Hi Liesbet,

Vingeren is geen risico voor soa als je partner niet kort voor dat deze jouw vingert zijn eigen geslachtsdeel (slijmvlies gedeelte) aanraakt. Via rimmen, het likken van de anus, kan je wel chlamydia, gonorroe, herpes of syfilis overgedragen krijgen. Infectieziekten die via ontlasting worden overgedragen is via deze sekstechniek ook een risico.

groet, Klazien
soa verpleegkundige

Lola
vrijdag 29 juli 2022
Chlamydia gehad en reeds hersteld na behandeling, tube glijmiddel van destijds wegdoen om herbesmetting te voorkomen of veilig om te blijven gebruiken? (gaat om Durex Natural)

Marlous (Soaverpleegkundige)
zaterdag 30 juli 2022
Dag Lola

die kun je nog gebruiken hoor.

Kim
zaterdag 6 augustus 2022
Hi,
Ik heb laatst en soa gehad en heb toen de 2 pillen genomen , er werd mij verteld dat ik geen seks mocht voor een week, heb ik ook niet gehad. Ik heb wel en seksspeeltje die ik diezelfde week nog een keer heb gebruikt en alleen gereinigd met water . Is er een kans dat de bacteriën nog op het seksspeeltje zitten en i kweer een soa heb?

Marlous (Soaverpleegkundige)
zondag 7 augustus 2022
Beste Kim,

De week geen seks is vooral bedoeld om je lijf even te laten herstellen. Dus wel seks (met jezelf) hebben kan ervoor zorgen dat eventuele klachten langer aan houden.
Schoonmaken doe je met niet-irriterende zeep en water. Bacteriën gaan snel dood dus zal geen risico vormen

Laura
dinsdag 27 september 2022
Hallo,

Helaas heb ik op dit moment Chlamydia en slik ik een kuur voor een week. Ik moet nog 2 dagen en dan is de kuur af. Mijn vraag is of ik de seksspeeltjes (die ik altijd met water en zeep schoon maak) moet weggooien of nog kan gebruiken? Ik heb ze ook in de week van de kuur gebruikt.

Marlous (verpleegkundige)
dinsdag 27 september 2022
Beste Laura

De reiniging klinkt goed en zal geen probleem zijn. Het advies is een week geen seks tijdens de kuur en dan ook nog een week geen seks na de kuur. Zo komt alles goed tot rust.

B D
donderdag 10 november 2022
Hi, ik heb recent een prostaat massager uitgeprobeerd. Had die aangekocht en dan na een 10-tal dagen in bezit te hebben eens uitgeprobeerd. Ik heb voor gebruik eerst gewoon eens grondig afgespoeld met water om dan te gebruiken. Loop ik dan risico omdat ik niet eerst met zeep heb gereinigd? Doos leek me niet al eens te zijn geopend...

Ellen
donderdag 1 december 2022
Ik ben vandaag gebeld en ik ben besmet met trichomonas. Afgelopen week mijn satisfiyer gebruikt en niet schoongemaakt. Kan ik die nu beter weggooien ?

Klazien (soa verpleegkundige)
donderdag 1 december 2022
Nee deze hoef je niet weg te gooien. Kijk in de instructie even na hoe je deze kan reinigen, dit is voldoende. Trichomonas kan buiten het lichaam niet lang overleven.

Boy
vrijdag 3 maart 2023
Ik heb zeker een maand of 2 geleden een cockring en een vibrator gekocht op internet. De doos was wel al geopend, maar 'als het goed is' niet gebruikt. Ik heb ze nog niet gebruikt met mijn vriendin. Nu zijn wij beiden wel bang voor een soa en dergelijke, en vroegen wij ons af; mocht de vorige eigenaar deze gebruikt hebben, is er een kans dat het kwaad kan als wij deze ook gebruiken (na een goede reinigingsbeurd met toycleaner) of kan ik beter de toys weggooien?

Bedankt!

Marlous (Soaverpleegkundige)
vrijdag 3 maart 2023
Beste Boy

een soa wordt niet zo overgedragen. Maar als het van een particulier is geweest raad ik je zeker aan alles nog even goed te reinigen.

Iris
zondag 12 maart 2023
Beste
Ik heb mij gemastrubeerd met een speeltje toen ik een soa had en had dat toen niet schoon gemaakt. Ik heb het speeltje, na ik mijn kuur heb genomen en ik dus geen soa meer heb, weer gebruikt maar met onderbroek aan. Ik gebruikte de vibrator dus met mijn onderbroek tussen. vormt dit een risico op herbesmetting? Ook nog een vraagje, na hoelang zouden de bacteriën van de soa weg moeten zijn van het speeltje vanzelf? Groetjes

Klazien (soa verpleegkundige)
maandag 13 maart 2023
Een bacteriële soa overleeft niet buiten het lichaam, dus ook niet op het seksspeeltje. Het is wel belangrijk in het kader van de hygiene om na gebruik het speeltje te reinigen (kijk hiervoor in de instructie).

P.
vrijdag 23 juni 2023
Satisfyer gebruikt en een bal in mijn mond. Kan dit soa's met zich meebrengen en waar zou ik dan op moeten laten testen?

Marlous (Soaverpleegkundige)
vrijdag 23 juni 2023
Beste P

als je de speeltjes hebt gedeeld met iemand anders dan kun je je testen op soa. Keeltest bij klachten en chlamydia en gonorroe test Urine= man/ vaginale test =vrouw

Bert
zondag 2 juli 2023
Hallo, ik ben een man en had een tijdje geleden een chlamydia besmetting, hiervoor heb ik een antibiotica kuur gevolgd van 7 dagen, tijdens deze kuur heb ik mijn flashlight masturbator 1x gebruikt, toen ik klaar was heb ik deze met warm water uitgespoeld en vervolgens terug opgebergd, kan ik deze nog gebruiken of smijt ik deze best weg om herbestemming te voorkomen?

Klazien (soa verpleegkundige)
maandag 3 juli 2023
Je kan de masturbator reinigen zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing, weggooien is niet nodig.


Casper
dinsdag 15 augustus 2023
Op een paar dagen na 3 maand geleden heb ik als man een spuitje zonder naald gedeeld met een andere man als een soort medical play, ik zag pas na een paar keer delen dat er ietsje een klein bloedspettertje op zat , ik heb dat er toen af gepoetst toen ik het zag maar ik ben heeel erg bang voor hiv , hij zegt zelf prep te slikken en heeft een negatieve test uitslag die recent was naar mij geappt maar of ik die kan geloven weet ik niet .
Ik heb sinds 3 dagen last van een brok in mijn keel aan de rechterkant als ik slik en ik heb mogelijk voor de 5e keer een blaasontsteking wel
Moet ik erbij vermelden dat ik aan blaas catheterisatie doe met een catheter voor eenmalig gebruik .
Hoe groot is de kans op hiv met de klachten die ik heb ?

Klazien (soa verpleegkundige)
woensdag 16 augustus 2023
Ik kan niet goed lezen wat het risico is; ik begrijp dat er geen naald aan zat maar weet niet wat er exact is gedaan met het spuitje. indien je denkt risico te hebben op hiv kan je het beste hiv laten testen.

Help
donderdag 4 januari 2024
Ik heb blijkbaar 8 maanden met chlamydia rondgelopen en hiertijdens regelmatig mijn satisfyer gebruikt. Toen ik erachter kwam heb ik de satisfyer schoongemaakt met zeep, water en alcohol en niet meer gebruikt. De kuur is nu 2 maanden geleden en ik durf de satisfyer gewoon niet meer te gebruiken. Kan ik mezelf hier weer mee besmetten? Wat als ik hem niet goed genoeg heb schoongemaakt?

Klazien (soa verpleegkundige)
vrijdag 5 januari 2024
Nee, je hebt de satisfyer gereinigd dan is er geen risico meer op overdracht mits je de satisfyer ook met andere deelt.. Een chlamydia bacterie heeft een warm vochtige omgeving nodig (mensenlichaam) om te overleven.

Hesther
zaterdag 13 januari 2024
Mijn partner heeft laatst een seksspeeltje bij me gebruikt. Hierna vertelde hij dat hij deze ook met zijn ex gebruikt heeft, welke herpes had. Hier zat wel 1 jaar tussen. Kan dit kwaad? Ik heb geen klachten. Of het speeltje gereinigd is, weet ik dus niet.

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI