BLOG

terug naar het overzicht
Seksspeeltjes delen
Tags: Alweer een soa, Behandelen, Betaalde seks, Chlamydia, Condoom gescheurd, Genitale wratten, Gewaarschuwd, Gonorroe, Hepatitis B, Hepatitis C, Herpes, Hiv/aids, Medicatie, Mycoplasma, Pijpen en beffen, Sneltest, Syfilis, Symptomen/klachten, Thuistesten, Trichomonas, Veilige seks, Vruchtbaarheid en SOA, Wanneer testen op SOA, Zwanger

Seksspeeltjes delen met je sekspartner.

Gebruik jij wel eens seksspeeltjes als je seks hebt met je partner? Of wil je dat eens uitproberen? Weet dat je ook een SOA kunt oplopen als je beiden hetzelfde speeltje gebruikt.

Hoe loop je een SOA op via een seksspeeltje? Een seksspeeltje wat in aanraking is geweest met de slijmvliezen van de vagina of anus van een sekspartner en kort daarna in je eigen vagina of anus wordt ingebracht kan op deze wijze SOA overbrengen.

Heb jij met je sekspartner(s) een seksspeeltje (bijvoorbeeld een dildo) gedeeld zonder deze te reinigen of te bedekken met een condoom. Dan is het wijs je te laten testen op SOA. Maak voor een passend testadvies gebruik van onze SOA testwijzer.

Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op zondag 8 september 2013
12 reacties
Beste,

Ik heb waarschijnlijk zonder dat ik wist dat ik in die tijd een soa had, mijzelf bevredigd met een vibrator en buttplug. Ik heb beide wel afgespoeld met water, maar ben bang dat mijn vocht nu in de speeltjes is ingetrokken en als ik ze opnieuw gebruik, ik weer chlamydia krijg.

Is het wijs ze weg te gooien of kan ik ze met speciaal middel nog schoon krijgen, of met condoom natuurlijk?

Alvast bedankt voor uw reactie.

Mvg,
Giverny
Geplaatst door: Giverny op donderdag 7 mei 2020
Beste Giverny,

De overdracht van chlamydia vindt plaats bij direct slijmvliescontact. Intrekken doet deze bacterie niet. Na gebruik reinigen is altijd aan te raden. Hiervoor bestaan speciale middeltjes zie: https://www.condoom-anoniem.nl/toycleaner/

Groet Marlous
Geplaatst door: Marlous (verpleegkundige Soapoli-online) op donderdag 7 mei 2020
Ik ben een vrouw en had een ervaring met een andere vrouw en ze heeft een dildo gebruikt bij mij ze had de dildo niet bij haar zelf gebruikt die dag maar wel de dag er voor kan het zijn dat ik op die manier iets heb opgelopen?
Geplaatst door: Girl op maandag 27 juli 2020
Beste Girl,

Een besmetting als in chlamydia of gonorroe kan plaatsvinden als er direct slijmvliescontact is geweest. Met een dag er tussen zal dit geen risico zijn op SOA.
Geplaatst door: Marlous op maandag 27 juli 2020
Ik wil nog even doorvragen op het onderwerp speeltjes en chlamydia. Stel je hebt het speeltje niet schoongemaakt na gebruik en je had een soa tijdens het gebruik. Was je deze soa er dan af met zeep en kun je hem daarna veilig gebruiken? Daar is nog geen antwoord opgegeven namelijk. Of is het noodzakelijk om de speeltjes weg te gooien?

Groet Jane
Geplaatst door: Jane op donderdag 3 september 2020
Ik ben sinds kort achtergekomen dat ik chlamydia heb. Momenteel ben ik aan het kuur afmaken. Mijn vraag is eigenlijk moet ik mijn spelletjes ( ik maak ze natuurlijk altijd na het gebruik netjes schoon) weggooien of is het voldoende om gewoon schoon te maken?
Geplaatst door: Debora op zondag 27 december 2020
Beste heer/mevrouw,

Ik heb hier kort een vraag over.
Als de dame zichzelf met glijmiddel insmeert/aanbrengt en vervolgens 1/2 minuten later mijn geslachtsdeel aanraakt/aftrekt. Bestaat er dan een kans op besmetting van chlamydia/gonorroe?

Of overleeft het virus niet zo lang? En echt alleen bij “direct”slijmvliescontact? Alvast bedankt!
Geplaatst door: Giovanni op zondag 25 juli 2021
Lastige situatie om een heel duidelijk antwoord te geven of je nu wel of niet risico gelopen hebt. Ons advies is, blijf je erover twijfelen laat je dan testen voor de zekerheid.

groet, klazien
Geplaatst door: Klazien op maandag 26 juli 2021
In de periode dat ik de soa opliep, gebruikte ik ook mijn eigen sextoy. Moet ik die nu weggooien ? Of waar moet ik t ( extra) mee schoonmaken? Hartelijk dank.
Geplaatst door: Karin op maandag 3 januari 2022
Beste Karin,

De standaard reiniging na gebruik volstaat.

Groet Marlous
Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op maandag 3 januari 2022
Hoi. Ik heb chlamydia gehad en behandeld met 1 x 2 pillen na 7 dagen zou het je lichaam uit moeten zijn. Ik heb in deze tijd geen seks gehad handwerk gehad en gedaan. Mijn ontlasting zit verstopt en merkte ik dat er nog een beetje bloed met afscheiding uitkwam. Hebben de pillen gewerkt?
Geplaatst door: Kees Jan op woensdag 5 januari 2022
Beste Kees Jan

Zou je je ordernummer kunnen mailen dan kijk ik even met je mee en kan ik je ook persoonlijk adviseren.

Groet Marlous
klantenservice@soapoli-online.nl
Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op woensdag 5 januari 2022
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie
 
 
Twijfel je na het lezen van deze blog of je een soa hebt? Ga voor zekerheid en laat je testen.