Een Brits bedrijf biedt reizigers de mogelijkheid om gratis te overnachten in een appartement op Ibiza. Het appartement is bedekt met beelden die mensen er aan moet herinneneren veilig te vrijen. Geen overbodige boodschap, want maar liefst 35% van de Britten tussen de 18 en 35 jaar heeft onveilige seks tijdens vakantie. Een kwart van deze mensen lopen ook daadwerkelijk een SOA op.

In Nederland liggen de percentages van onveilige seks tijdens vakantie denk ik niet veel lager. Uit onderzoek van SOAAIDS Nederland blijkt dat 56% van de jongeren condooms meeneemt op vakantie. Nogal wat jongeren worden tijdens de vakantie verliefd en hebben dan seks. Een groot deel neemt echter geen voorzorgsmaatregelen om veilig te vrijen op vakantie. Bijna de helft van de jongeren die geen relatie hebben, neemt geen pakje condooms mee.

Het is niet duidelijk hoe dit met de groep jongeren staat die boven de 25 jaar zijn. De belangrijkste reden om op vakantie te gaan is ‘om er even tussenuit te zijn’, ‘avontuur zoeken’, ‘genieten van vrijheid". Maar eenmaal op vakantie, blijkt dat een andere omgeving, de zon, een losse sfeer en het ontmoeten van nieuwe mensen toch invloed te hebben. Het is een feit dat je op vakantie sneller seks hebt dan onder normale omstandigheden. 

Neem je vooraf een pakje condooms mee in de koffer, dan vrij je eerder veilig dan dat je zonder condooms bent vertrokken. Condooms meenemen (of meegeven) zorgt dus direct voor veiliger vrijen. Neem dus condooms mee op vakantie, ook als je tot de oudere jongeren behoort.

Ben jij halsoverkomt verliefd geworden op je vakantieliefde en net iets verder gegaan dan handen vasthouden en nu bij terugkomst in Nederland onzeker of je een SOA hebt opgelopen? Doe dan de testwijzer en bestel je SOA-test via Soapoli-online.

Soapoli-online soa-testen worden in een gecertificeerd laboratorium onderzocht en je ontvangt van ons de uitslag binnen 3 werkdagen na aankomst van je afname in het laboratorium. 

Geen reacties

Plaats een reactie