Beste Soapoli-online-bloglezers,

Graag wil ik jullie in deze blog uitleggen waarom je beter niet voor de SOA thuistesten kunt kiezen. Met SOA thuistest bedoel ik de testen die je zelf als een soort zwangerschapstest kunt aflezen en die je bij drogisterij keten of via internet kan kopen.

De voordelen op een rijtje van de thuistest:

- het is goedkoop

- makkelijk verkrijgbaar

- je krijgt de uitslag binnen een kwartier

De nadelen op een rijtje van de thuistest:

- Die kan ik samenvatten tot 1: de uitslagen van deze testen zijn onbetrouwbaar Er is veel onderzoek naar gedaan. Zo blijkt uit recent Nederlands onderzoek dat drie verschillende chlamydia-thuistests (die niet naar een laboratorium hoeven te worden opgestuurd) een zeer geringe betrouwbaarheid hebben. De kans dat de mensen die echt chlamydia hebben ook een bevestigende testuitslag krijgen is slechts 12, 17 en 27% respectievelijk. Tja ben je super blij dat je je getest hebt met zo'n zelftest en dat hij aangeeft dat je niets hebt en blijk je toch een chlamydia te hebben. Waar je pas achterkomt als je ernstige klachten hebt. Ook loop je het risico dat je denkt niets te hebben en je besmet vervolgens je sekspartner(s).

Waar kun je je wel betrouwbaar op SOA kunt laten testen:

Als je klachten hebt of je hebt een groot risico gelopen dan is het verstandig naar je huisarts of een SOA poli te gaan, als je voor de zekerheid wilt testen dan kun je er ook voor kiezen om bij Soapoli-online te testen. Onze testen zijn wat duurder dan de testen die je bij een drogisterij kunt kopen maar wij kunnen je wel een hoge betrouwbaarheid van de uitslag garanderen doordat wij onze je test in een laboratorium laten onderzoeken. Ook kun je ons ten alle tijden om hulp vragen. We begeleiden je waar nodig en ondersteunen in het regelen van nazorg als blijkt dat je een SOA hebt.

Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI