BLOG

terug naar het overzicht
SOA thuistest versus soa lab-test
Tags: Alweer een soa, Behandelen, Betaalde seks, Chlamydia, Condoom gescheurd, Genitale wratten, Gewaarschuwd, Gonorroe, Hepatitis B, Hepatitis C, Herpes, Hiv/aids, Medicatie, Mycoplasma, Pijpen en beffen, Sneltest, Syfilis, Symptomen/klachten, Thuistesten, Trichomonas, Veilige seks, Vruchtbaarheid en SOA, Wanneer testen op SOA, Zwanger

Beste Soapoli-online-bloglezers,

Graag wil ik jullie in deze blog uitleggen waarom je beter niet voor de SOA thuistesten kunt kiezen. Met SOA thuistest bedoel ik de testen die je zelf als een soort zwangerschapstest kunt aflezen en die je bij drogisterij keten of via internet kan kopen.

De voordelen op een rijtje van de thuistest:

- het is goedkoop

- makkelijk verkrijgbaar

- je krijgt de uitslag binnen een kwartier

De nadelen op een rijtje van de thuistest:

- Die kan ik samenvatten tot 1: de uitslagen van deze testen zijn onbetrouwbaar Er is veel onderzoek naar gedaan. Zo blijkt uit recent Nederlands onderzoek dat drie verschillende chlamydia-thuistests (die niet naar een laboratorium hoeven te worden opgestuurd) een zeer geringe betrouwbaarheid hebben. De kans dat de mensen die echt chlamydia hebben ook een bevestigende testuitslag krijgen is slechts 12, 17 en 27% respectievelijk. Tja ben je super blij dat je je getest hebt met zo'n zelftest en dat hij aangeeft dat je niets hebt en blijk je toch een chlamydia te hebben. Waar je pas achterkomt als je ernstige klachten hebt. Ook loop je het risico dat je denkt niets te hebben en je besmet vervolgens je sekspartner(s).

Waar kun je je wel betrouwbaar op SOA kunt laten testen:

Als je klachten hebt of je hebt een groot risico gelopen dan is het verstandig naar je huisarts of een SOA poli te gaan, als je voor de zekerheid wilt testen dan kun je er ook voor kiezen om bij Soapoli-online te testen. Onze testen zijn wat duurder dan de testen die je bij een drogisterij kunt kopen maar wij kunnen je wel een hoge betrouwbaarheid van de uitslag garanderen doordat wij onze je test in een laboratorium laten onderzoeken. Ook kun je ons ten alle tijden om hulp vragen. We begeleiden je waar nodig en ondersteunen in het regelen van nazorg als blijkt dat je een SOA hebt.

Geplaatst door: Klazien Visser op zondag 8 september 2013
Geen reacties
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie
 
 

Onzeker of je je moet testen op soa?

Binnen 1 minuut gratis en anoniem test advies

Soatestwijzer