Heerlijk genieten tijdens de vakantie, veelal hoort er naast lekker ontspannen een portie liefde (en seks?) bij. Schijnt de zon dan heb je toch meer zin in seks en daar is natuurlijk niks verkeerds aan.

Want van seks krijg je een glanzende vacht en een goed humeur, als je het natuurlijk safe doet met je partner anders hou je er ook minder leuke bijwerkingen aan over. Ben je startend in een relatie of vlinder je rond? Neem dan veiligheidsmaatregelen als het op seks aankomt, want een SOA is zo opgelopen. Ieder jaar stijgt het aantal gevonden SOA na de vakantie, dat heb je vast liever niet.

De basis veiligheidsregel: Seks met condoom.

Sex the Safe way; eigenlijk is het seksen met condoom niet super moeilijk. Het enige wat je moet doen is ruimte houden in je tas of broekzak om condooms mee te nemen als je op stap gaat en als het op seks aankomt het condoom gebruiken. Simpel? Ja super simpel. Heb je de eerste tip gevolgd dat is het belangrijk dat je consequent een condoom gebruikt. Dus niet alleen omdoen de eerste twee keer dat je seks hebt met een partner, maar gewoon alle keren dat je seks hebt tot je beide je hebt laten testen en de soa testen uitwijzen dat je beide geen SOA hebt. Niks is zo funest voor een (beginnende) liefde dan een SOA die tussen jullie in komt te staan. Heb je geen vaste partner? Dan is condooms gebruiken zeker een goed plan, je weet namelijk nooit hoeveel sekspartner(s) je scharrel in het verleden heeft gehad, en die partners opgeteld bij jouw exen kan de kans dat je een SOA oploopt erg vergroten.

Je weet nu dat je condooms mee moet nemen. In het filmpje hieronder zie je hoe je een condoom op de juiste wijze gebruikt. 

 

 

 

Is er iets misgegaan met het condoom? Het condoom is gescheurd of je bent gewoon weg vergeten er een te gebruiken. Laat je dan altijd testen, want ook als je geen klachten hebt kan je een SOA bij je dragen die jouw gezondheid kan schaden en die je weer door kan geven aan een nieuwe partner. 

Geen reacties

Plaats een reactie