BLOG

terug naar het overzicht
SOA zelftesten van internet of drogist
Tags: Alweer een soa, Behandelen, Betaalde seks, Chlamydia, Condoom gescheurd, Genitale wratten, Gewaarschuwd, Gonorroe, Hepatitis B, Hepatitis C, Herpes, Hiv/aids, Medicatie, Mycoplasma, Pijpen en beffen, Sneltest, Syfilis, Symptomen/klachten, Thuistesten, Trichomonas, Veilige seks, Vruchtbaarheid en SOA, Wanneer testen op SOA, Zwanger

Er zijn veel verschillende doe-het-zelf testen verkrijgbaar, zoals testen op hiv, syfilis en chlamydia. Deze testen vind je op het internet en bij de drogisterij. Deze testen moeten een CE logo hebben anders mogen ze niet worden verkocht. Testen met een CE logo zijn goed verpakt en hebben een duidelijke gebruiksaanwijzing in het Nederlands. Helaas is het CE logo geen garantie voor een juiste testuitslag. De kwaliteit van de testen is wisselend. Dit komt vooral doordat niet alle testen even makkelijk zijn om uit te voeren en het is soms moeilijk om de testuitslag af te lezen. Deze testen zijn bedoeld als screening: als de test reageert dan is verder onderzoek nodig om te zien of er werkelijk een infectie is. Sommige testen kunnen een deel van de (beginnende) infecties missen. De testen zijn bovendien niet voor iedereen geschikt. Het is soms moeilijk te achterhalen welke test in jouw persoonlijke situatie geschikt is en een betrouwbaar resultaat geeft. Om deze reden raden wij het gebruiken van doe-het-zelf testen af.

Bij Soapoli-online werken we uitsluitend met laboratoriumtesten. Deze testen kun je thuis afnemen en stuur je zelf naar ons laboratorium. Binnen 3 werkdagen * ontvang je van ons via de mail of in een telefonisch contact je uitslag. (* uitgezonderd de vingerprikken die duren 7 werkdagen)  

bron: http://www.ggd.amsterdam.nl/infectieziekten/soa-hiv-sense/zelftesten/

Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op zondag 6 april 2014
Geen reacties
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie
 
 
Twijfel je na het lezen van deze blog of je een soa hebt? Ga voor zekerheid en laat je testen.