Je hoeft geen klachten te hebben als je een SOA hebt. We krijgen vaak de vraag: 'Moet ik me wel testen, want ik heb helemaal geen klachten?' Van de meeste SOA heb je helemaal geen klachten. Dat maakt die SOA ook zo verraderlijk! Je kunt het door geven aan je sekspartner(s) zonder dat je het zelf weet. Je kunt er zelf heel lang mee rond lopen zonder dat jouw lichaam je een signaal geeft. Niemand wil ziektes verspreiden en oplopen, maar toch twijfelen veel mensen zich te laten testen als zij zijn blootgesteld aan een SOA. Het taboe wat rust op seks en SOA is nog steeds groot. Vaak is het de schaamte dit te moeten bespreken met je huisarts of een hulpverlener.

Weet dat als je je tijdig laat testen je eventuele schade kunt voorkomen. Ze kunnen akelige gevolgen hebben als je dit niet doet. Denk aan chlamydia die tot onvruchtbaarheid kan leiden of het hebben van HIV.

Daarbij vinden veel mensen het lastig om hun sekspartner(s) in te lichten als zij wel op de hoogte zijn van het feit dat zij een SOA hebben opgelopen. Zo blijft het vuurtje, dat SOA heet, zich verspreiden. Antwoord gevend op de vraag 'Moet ik me wel testen, want ik heb helemaal geen klachten?' JA! Als je onbeschermde seks hebt gehad dan is de enige manier om er zeker van te zijn dat je geen SOA bij je draagt: testen.

Heb je een SOA? Licht je sekspartners in zodat zij zich kunnen laten behandelen. Vertel je vrienden dat zij zich moeten laten testen als zij onbeschermde seks hebben gehad. Spread the word en help verspreiding van SOA te voorkomen.

 

Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI