Stealthing

 

Een bedpartner die zonder toestemming het condoom afdoet tijdens de seks heet stealthing. Het gebeurt vaker dan je denkt. Het overkomt zowel mannen als vrouwen. Voor degene die het overkomen is het verwarrend en kan het traumatiserend zijn. Je vertrouwen is beschaamd en nu heb je het risico ook nog op SOA en HIV gelopen. 

'Laat je niet naaien zonder condoom' is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Het is natuurlijk ook een volledig uit de ban getrokken opmerking in deze context als je hier slachtoffer van bent geweest. We willen in deze blog stil staan bij het fenomeen stealthing en we hopen je een aantal tips te geven het te voorkomen. Tot slot willen we ook tips geven mocht het je toch overkomen zijn. 

4 tips om stealthing te voorkomen


Maak van te voren duidelijke afspraken zou je denken als grootste tip. Maar dat gebeurt vaak juist wel in dit soort gevallen. De man met het condoom is degene die zijn afspraak verbreekt. 
  1. Let op signalen. Een man die voor de seks al duidelijk maakt dat hij liever geen condoom gebruikt en jou probeert te overtuigen hiervan. Of zegt dat hij geen erectie kan krijgen met condoom of het niet lekker vind. Het is natuurlijk geen voorbode dat deze man dan stiekem het condoom zal afdoen maar extra alert erop zijn is wel aan te raden. 
  2. Vermijd een standje waarbij je de penis niet kunt zien. Bij doggy style gebeurt het achter je rug en zie je niet of iemand toch nog het condoom af doet.
  3. Pas op met middelengebruik. Onder invloed heb je minder door wat er gebeurd.
  4. Doe altijd aangifte, pas als daders in beeld komen bij justitie, en er een wetswijziging komt die stealthing concreet strafbaar stelt, heeft stealthing een grotere kans om voorkomen te worden.

Wat te doen als je slachtoffer bent geweest van stealthing

We raden je aan, als het net gebeurd is, net zo te handelen als onze tips bij het knappen van een condoom
  • Veel water drinken en plassen (je lijf spoelt het door)
  • Rond blijven lopen of gaan staan zodat eventueel sperma uit jouw vagina kan lopen.
Ga niet spoelen; de vagina inwendig spoelen met een vaginale douche is sterk af te raden. Door de vagina te spoelen stuw je het sperma en/of andere ziektekiemen hoger in de vagina. Ook vergroot je de kans iets inwendig te beschadigen waardoor je juist meer risico loopt op een SOA.

Risico op SOA

Iedere SOA heeft zijn eigen incubatietijd; de tijd die je af moet wachten voordat je betrouwbaar kunt testen. Check de SOA Testwijzer als je wilt weten welke SOA test je nodig hebt en wanneer je hem betrouwbaar kunt afnemen.

Risico op HIV?

Ben je ongerust over het sekscontact wat je hebt gehad en bang dat je sekspartner mogelijk hiv besmet kan zijn neem dan binnen 72 uur na het sekscontact contact op met je huisarts, spoedeisende hulp afdeling van een ziekenhuis bij jou in de buurt of GGD voor het inschatten of je in aanmerking komt voor PEP. Een PEP kuur kan mogelijke virus overdracht voorkomen. 

Risico op zwangerschap

Gebruik je geen anti conceptie, haal dan direct een morning-after-pil, deze is verkrijgbaar bij drogist en apotheek. Het innemen van de morning-after-pil moet binnen 72 uur na het onbeschermde seks contact.

Psychische ondersteuning

Hierboven de praktische te nemen handelingen maar dan het psychische. Het vertrouwen is beschadigd en jij moet verder. Heb je iemand die je in vertrouwen kunt nemen? Je kunt naar je huisarts om dit te bespreken. Er is ook een mogelijkheid dit anoniem online te doen: www.sexpower.online (Daar zitten allemaal ervaringsdeskundigen achter met elk hun eigen unieke specialisaties. Denk hierbij aan seksuologen, therapeuten, (angst) coaches of psychologen.)

Lees meer info op https://www.stealthing.nl
 
Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Heb je onveilige seks gehad? Laat jezelf testen.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 23:00 besteld = morgen in huis, Sameday delivery ook mogelijk  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.5/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Moet ik een soa test doen?

Gebruik onze Gratis soa-symptoomwijzer

> START SYMPTOOMWIJZER
NIEUW: PrEP recept en controles

HIV voorkomen met de PrEP pil

> GA DIRECT NAAR PrEP-POLI