Tags: Thuistesten,

Gouda, 21 september 2023 - Deze zomer is voorbij gevlogen als een échte ‘Summer of Love’. Met name jonge mensen zijn los gegaan - op festivals, feesten en stranden -  en de zomerse sferen bestonden uit veel liefde, romantiek en genot. Dat laatste is ook terug te zien in het aantal mensen dat zich laat testen. Er is een grote toename van het aantal positieve soa testuitslagen deze zomerperiode - met name in bepaalde regio’s was dit opvallend. Ook Soapoli-online, een online zorgaanbieder die betrouwbare soa thuistesten biedt, ziet dit terug in het aantal bestelde soa test pakketten. 

 

Verhitte romantiek zorgt voor een zomer vol liefde… En blijkbaar soa’s. Het aantal soa’s in Nederland is gestegen en het condoomgebruik is juist gedaald. Soapoli-online ziet dit ook terug in de stijging van soa-test bestellingen, maar ook in de positieve uitslagen uit het gecertificeerd laboratorium. Met name de soa gonorroe is veel geconstateerd en maakt daarmee de grootste stijging. Ook ziet Soapoli-online het grootst aantal soa testbestellingen deze zomer terug in de Randstad.

 

Daarmee behoren Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht tot de steden waar de meeste positieve soa testpakketten bij Soapoli-online zijn besteld. Maar zeker niet alleen de Randstad heeft genoten van deze Summer of Love (of soa’s), want ook wat meer in het oosten van het land - denk aan Apeldoorn, Enschede of Arnhem - zijn er grote hoeveelheden soa testen besteld. Zie de afbeelding hieronder voor een beeld van het aantal soa test bestellingen in Nederland bij Soapoli-online.











 

“Samen zetten we de strijd voort in het bestrijden van soa’s.”

 

Marlous Lasschuyt, mede-oprichter van Soapoli-online benoemt het volgende over de stijging van het aantal soa test bestellingen: “Deze zomer stond in het nieuws veel over de afname in condoomgebruik. Dit zien wij ook goed terug in onze cijfers. Zeker sinds mei zien we een extreme toename in testafname en positieve chlamydia en gonorroe.”

 

Ook ziet Soapoli-online veel verwijzingen doorkomen vanuit de GGD en de huisarts. “Het is overal erg druk, er is minder personeel waardoor er wachtlijsten ontstaan”, zegt Marlous. “Met deze partijen zetten we de strijd voort in het bestrijden van soa’s en kunnen we iedereen snel helpen aan zekerheid en een behandeling - indien dit nodig is."

 

Betrouwbaar & anoniem thuis testen met Soapoli-online

Wanneer mensen een bezoek aan de huisarts of GGD ongemakkelijk of niet prettig vinden en het liefst alles zelf vanuit huis willen regelen, is Soapoli-online daar de juiste plek voor. Om testen voor soa’s toegankelijk en ‘minder eng’ te maken, biedt Soapoli-online soa testpakketten die eenvoudig en zelfstandig thuis afgenomen kunnen worden. Ook kan Soapoli-online deskundige begeleiding en advies geven (op afstand) en je helpen aan een behandeling.

 

Soapoli-online kent geen wachtlijsten, werkt snel, anoniem en discreet. Met ruim 10 jaar ervaring in het aanbieden van online soa testen & bijbehorende zorg helpt Soapoli-online iedereen met de beste zorg op afstand.

3 reacties
Piet
zondag 17 december 2023
Ik heb een chlamydia test gedaan en ben bang dat ik het niet goed heb gedaan. Ik heb te veel urine opgevangen (half glas) en daarmee het buisje gevuld. Is dit nog wel betrouwbaar?

Marlous (soa verpleegkundige)
zondag 17 december 2023
beste Piet

als je via ons een test hebt aangeschaft dan adviseren circa 20 ml op te vangen. Een half glas klinkt als meer. Bij twijfel raad ik je aan de test te herhalen

Piet
zondag 17 december 2023
Ja de test is via jullie gedaan. Dus de kans ik groot dat het een vals negatief was?

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI