Het festivalseizoen is weer aangebroken. Feest, vrijheid, dansen, gezellig, drank, one night stand en misschien daarna stress....want je zal toch niets hebben overgehouden aan je contact met ....hoe heet hij?! 

Met de zon, muziek, je vrienden en drank voel je je vrij en ben je wat losser. Iedereen is leuk en lief en zo kan het maar gebeuren dat je in iemand zijn tent beland. De volgende ochtend realiseer je je dat het mogelijk niet veilig was. Wat nu? 

Belangrijk is je te laten testen op SOA.

Chlamydia en gonorroe zijn de meest voorkomende SOA en loop je het makkelijkst op. Laat je daar dus op testen. Dit kan al na 10 dagen na het onveilige sekscontact. Ga naar je huisarts, GGD of bestel je test via Soapoli-online. 

Heb je ook orale seks gehad (pijpen/ beffen) dan is het aan te raden een keeltest te doen. Het risico dat je iets in je keel hebt opgelopen is wel relatief kleiner dan een overdracht via de vagina of penis. 

Bij anale seks wordt geadviseerd je ook anaal te testen. Bij een anale chlamydia infectie heb je een andere behandeling nodig. Het alleen testen van de vagina of penis sluit het andere niet uit. Chlamydia en gonorroe zijn bacteriele SOA en nestelen zich op de plek waar ze overgedragen zijn. 

Hoe zit dat met andere SOA? 

Trichomonas, syfilis, HIV en Hepatitis B komen gelukkig minder vaak voor en zijn minder besmettelijk in vergelijking met chlamydia en gonorroe. Je kunt ze uiteraard aanvullend testen let dan goed op de incubatietijden.

Weet je niet goed of je risico hebt gelopen. Onze SOA-testwijzer adviseert je welke testen je zou moeten doen passend bij jouw gelopen risico. 

Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Heb je onveilige seks gehad? Laat jezelf testen.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 23:00 besteld = morgen in huis, Sameday delivery ook mogelijk  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.5/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Moet ik een soa test doen?

Gebruik onze Gratis soa-symptoomwijzer

> START SYMPTOOMWIJZER
NIEUW: PrEP recept en controles

HIV voorkomen met de PrEP pil

> GA DIRECT NAAR PrEP-POLI