BLOG

terug naar het overzicht
"The unpleasant present"
Tags: Alweer een soa, Behandelen, Betaalde seks, Chlamydia, Condoom gescheurd, Genitale wratten, Gewaarschuwd, Gonorroe, Hepatitis B, Hepatitis C, Herpes, Hiv/aids, Medicatie, Mycoplasma, Pijpen en beffen, Sneltest, Syfilis, Symptomen/klachten, Thuistesten, Trichomonas, Veilige seks, Vruchtbaarheid en SOA, Wanneer testen op SOA, Zwanger

In deze blog het verhaal van Kim. Kim kwam erachter dat ze een SOA had, merkte hoe lastig het is om deze ervaring te delen en te leven met alle gevoelens die deze uitslag met zich meebracht. Haar eigen ervaring en haar achtergrond als maatschappelijk werkster, coach en reiki behandelaar gebruikt ze om jou te helpen bij het verwerken negatieve gevoelens rondom het hebben van een SOA.

Kim: “Natuurlijk ben ik niet de enige die in deze klote situatie heeft gezeten. Heb jij net te horen gekregen dat je een SOA hebt en wil je graag je hart luchten, je verhaal even kwijt? Dat kan! Graag wil ik iedereen de mogelijkheid bieden om een eenmalig skype-, telefoon- of chatgesprek met mij te voeren. Daar zitten geen kosten aan verbonden. Laten we het er samen over hebben. Je hoeft je niet te schamen! Je bent niet alleen! Ik ben er voor jou.” (Naast ervaringsdeskundige ben ik ook maatschappelijk werkster, coach en reiki behandelaar, dus je bent letterlijk in goede handen.) * Mocht je vaker met mij een gesprek willen voeren kan dat natuurlijk. Dan ben ik alleen wel genoodzaakt een kleine onkostenvergoeding te vragen.

 

'Een aantal dagen na de test, kreeg ik de uitslag van de huisartsassistente. Ik had chlamydia. Mijn wereld stond op z’n kop! De chlamydia kon niet van mij zijn. Mijn, inmiddels ex, vriend moest dus vreemd gegaan zijn. Verdriet voerde de boventoon, niet eens mijn boosheid. Vies, gekwetst, bedrogen, stom, ik voelde mij alsof ik het niet waard was.

Een aantal jaar, lees plusminus 3, geleden had ik een relatie. We woonden samen en hadden zoals veel koppels regelmatig seks. We hadden naar elkaar expliciet uitgesproken dat we alleen seks zouden hebben met elkaar. Aangezien bij mij afspraak is afspraak is, vertrouwde ik hem blind. Na ongeveer een half jaar begon ik jeuk, afscheiding en pijn bij het plassen te krijgen. Ik dacht: “Het zal wel een schimmelinfectie of beginnende blaasontsteking zijn.” Ik had onder andere een vaginale douche gekocht om de geurtjes te maskeren en natuurlijk in de hoop dat de klachten over zouden gaan. Dat gebeurde alleen helaas niet.

Ik ging met lood in mijn schoenen naar de huisarts. Vragen als: “Heb je klachten? Zo ja, welke? Op welke manieren heb je seks gehad en met wie (afkomst)?” vond ik erg beschamend en kil in zo’n klinische setting.

Eenmaal thuis heb ik het mijn vriend meteen verteld. Hij werd boos, begon zijn stem te verheffen en zei dat ik het niet van hem gekregen kon hebben. De rollen werden totaal omgedraaid toen hij mij begon te verwijten dat ik hem Chlamydia had gegeven. Onzeker en verdrietig als ik was, begon ik aan mijzelf te twijfelen. Theoretisch gezien was er namelijk een super kleine kans dat hij het van mij gekregen kon hebben. Dat zou echter ook betekenen dat ik al twee jaar met de chlamydia rond liep. Daardoor begon ik me ook nog eens zorgen te maken over mijn vruchtbaarheid.

Met mijn familie en vrienden had ik het gevoel er niet over te kunnen praten. Mijn moeder praatte namelijk nooit vrijuit over seks en ik schaamde me. Nadat ik de twee benodigde antibiotica pillen had ingenomen, heb ik niet meer over ‘de chlamydia’ gepraat. Ik wilde de situatie vergeten. Dat werd alleen wel lastig, omdat de huisarts een controle test niet nodig vond en ik wel de behoefte had om zeker te weten dat de SOA uit mijn lijf was. Maar dat terzijde. Pas later besefte ik mij hoe fijn ik het zou hebben gevonden om er met iemand over te kunnen praten die mij begreep in een huiselijke sfeer. Dan kon ik mijn verhaal kwijt. Misschien had ik dan het verdriet niet zo diep weggestopt? Had ik de situatie dan niet op mijzelf betrokken? Had ik geleerd om op een liefdevolle manier mijn grenzen aan te geven? En had mijn vertrouwen in mannen niet zo’n deuk opgelopen?'

Loop jij ook rond met deze vragen en wil je hier graag over praten neem dan contact op met Kim, je kan haar bereiken via het instagram of facebook account van Theunpleasantpresent. Dan kan Kim met je chatten, bellen of skypen (op mailadres). Je kan contact opnemen zonder deze accounts te liken.

 

Geplaatst door: Klazien Visser op dinsdag 12 februari 2019
Geen reacties
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie
 
 
Twijfel je na het lezen van deze blog of je een soa hebt? Ga voor zekerheid en laat je testen.