Dat je een SOA (seksueel overdraagbare aandoening) kan krijgen via het seksen zonder condoom isalom bekend. Want slijmvlies contact met de penis, vagina, keel of anus van iemand anders die een SOA bij zich draagt is de manier om besmet te raken met chlamydia, gonorroe, trichomonas, herpes genitalis, genitale wratten, hiv, hepatitis B of syfilis.
 

Wat als je geen seks hebt gehad of seks met condoom (veilige seks) maar je sekspartner heeft wel met zijn handen/ vingers aan je gezeten?

Om even aan te geven om welke handeling het bij vingeren gaat:
  • vingeren is het aanraken van de vagina (clitoris) en het gebied eromheen zoals de schaamlippen en de ingang van de vagina.
  • Vingeren van de anus; het binnengaan van de anus met een vinger. 

Hoewel je van het vingeren van vagina of anus in principe geen geslachtsziekte oploopt zijn er uitzonderingen. Het gaat dan vooral om hoe de handeling van het vingeren is uitgevoerd.
  • Ben je gevingerd door je sekspartner en heeft deze voor het vingeren niet direct aan zijn eigen penis, vagina, vagina of mond gezeten dan hoef je je geen zorgen te maken over dat je een SOA hebt opgelopen.
  • Heeft je sekspartner je gevingerd en heeft deze vlak voor het vingeren aan zijn eigen penis, vagina, mond of anus gezeten dan bestaat er een (kleine) kans dat je op deze wijze besmet bent geraakt met een SOA.

Op welke SOA loop je risico via vingeren als je sekspartner zichzelf kort daarvoor zelf heeft aangeraakt.

Chlamydia:

Via vingeren bestaat er een kleine kans dat je besmet kan raken met een chlamydia. Chlamydia is een bacterie die via slijmvlies contact overgedragen wordt maar ook kan worden overgedragen via vingers of het delen van seksspeeltjes zonder dat deze tussentijds gereinigd zijn.

Gonorroe

Via vingeren bestaat er een kans dat je besmet kan raken met gonorroe. De kans op een gonorroe via vingeren is groter dan op chlamydia. Gonorroe is een bacterie die via slijmvlies contact overgedragen wordt maar ook kan worden overgedragen via vingers of het delen van seksspeeltjes zonder dat deze tussentijds gereinigd worden.

Syfilis

Wordt niet via vingeren overgedragen.

Herpes genitalis 

Het herpes virus kan via vingers worden overgedragen. Herpes is een virus die via slijmvlies contact met virus overgedragen wordt maar ook kan worden overgedragen via vingers of het delen van seksspeeltjes zonder dat deze tussentijds gereinigd zijn.

Genitale wratten

Het virus wat wratten veroorzaakt kan via de vingers worden overgedragen maar ook bijvoorbeeld via handdoeken worden overgedragen. Genitale wratten worden veroorzaakt door een virus, overdracht vindt plaats via slijmvlies contact met virus. Het virus kan ook worden overgedragen via vingers of het delen van seksspeeltjes zonder dat deze tussentijds gereinigd zijn.

Hoe vinger je zonder SOA risico?

  • Handenhygïene bij het vingeren is belangrijk om SOA te voorkomen. Handenhygïene is simpel; voordat je gaat seksen was je je handen met zeep.
  • Heb je wondjes aan je vingers? Zorg dan dat je deze met een pleister bedekt. Zorg dat je nagels kort geknipt zijn, vingeren met lange nagels is niet prettig en daarbij kunnen lange nagels de huid (slijmvlies) van je partner beschadigen.
71 reacties
Farried
zaterdag 13 november 2021
Ik heb een vraag.

Als een man een ander man vingert aanal en daarna zich zelfe vingert anaal met de zelfde vinger en daarna weer de ander persoon vingert en weer zich zelfe.in totaal 3beurten voor elk en eindigt met samen klaarkomen. Is dit kans op besmetting hiv? De vinger was niet te diep. Een vingerkoontje zo

Jos
zaterdag 13 november 2021
Ik heb vorige week seksuele handelingen gedaan samen met mijn vrouw in de auto. Daarna moest ik plassen en heb dat bij een benzinestation (openbare toilet) gedaan langs de grote weg
Nu heb ik de deurkruk aangeraakt en daarna met mijn vingers aan het plasgaatje gezeten van mijzelf waar nog voorvocht op zat. Heb ik nu risico op een Soa?

Klazien Visser
zondag 14 november 2021
De kans dat je door anaal vingeren hiv oploopt schat ik heel erg klein in.

Klazien Visser
soaverpleegkundige

Klazien Visser
zondag 14 november 2021
Reactie Jos op zaterdag 13 november 2021

Een SOA loop je op via slijmvlies contact (keel, vagina en anus) van je partner. Indien je twijfelt over je risico kan je de Soatestwijzer opvolgen voor een testadvies. Zie https://www.soapoli-online.nl/soatestwijzer

Klazien Visser
Soa verpleegkundige


Mike
maandag 29 november 2021
Hoi ik heb paar dagen terug seksueel contact gehad met een man hij heeft mij hier bij gepijpt met condoom en heel kort en niet te diep gevingerd heb ik risico genomen bij mijn anus? Moet ik testen? Zo ja waarop?

Dankje!

Klazien Visser
maandag 29 november 2021
Anaal vingeren is geen direct risico voor soa overdracht.
Blijf je twijfelen en je onzeker voelen dan kan je altijd een test laten doen.

groet, klazien
verpleegkundige

Farried
maandag 13 december 2021
Ik las bij vingeren dat wanneer de partner aan anus heeft gezeten en vlak na de ander vingert dan is er kans op andere soa maar ik zie geen hiv voorkomen in de lijst. Is dat zo?

Marlous Lasschuyt
maandag 13 december 2021
De kans dat je door anaal vingeren hiv oploopt schat ik heel erg klein in.

Marlous
soaverpleegkundige

Lisa
maandag 11 juli 2022
Ik heb seks gehad met condoom, maar na de seks heeft de man mij nog gevingerd. Hij heeft hiervoor wel het condoom bij zichzelf afgedaan maar zijn hand niet gewassen voor hij mij bevredigde. Ik vroeg mij af hoe groot het risico nu is op een soa? Alvast bedankt!

Marlous (Soaverpleegkundige)
maandag 11 juli 2022
Beste Lisa

de kans lijkt me klein maar het kan. Bij twijfel even testen. Op chlamydia en gonorroe kan dit 14 dagen na het contact.

Johan
woensdag 20 juli 2022
Goedemorgen, een vrouw heeft mij gepijpt met condoom. Ondertussen heb ik haar gevingerd en nadien m’n handen gewassen, kan ik dan toch een soa opgelopen hebben omdat het miss nog anders mijn nagels ofzo zat?
Alvast bedankt uw reactie.

Marlous (Soaverpleegkundige)
woensdag 20 juli 2022
Nee hoor Johan zo te lezen is het heel veilig geweest allemaal

Daan
vrijdag 12 augustus 2022
Hoi, ik maak me vreselijk veel zorgen om het volgende: 6 mei van dit jaar heb ik een erotische massage gekregen van een dame waar ik haar voor betaald heb. We waren beiden naakt en ze heeft me vervolgens gemasseerd en met twee verschillende seks speeltjes anaal gestimuleerd. Ze heeft er bij beide speeltjes een condoom omheen gedaan. Ook heb ik haar heel kortstondig gevingerd wat niet langer duurde dan een paar seconden. Het kan zijn dat ik daarna mijn eigen penis heb aangeraakt, maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen. Verder hebben we niet gezoend, penetratie of orale seks gehad. Wel heeft ze mij afgetrokken totdat ik klaarkwam, waarbij ze een latex handschoen gebruikte.

10 juni j.l. kreeg ik last van een lichte oorontsteking en heb ik diezelfde dag nog een antibiotica kuur gekregen vanwege een geschiedenis met heftige oorontsteking. Twee dagen later op 12 juni kreeg ik last van zachte rode zweertjes op mijn eikel waarna ik direct naar de huisarts ben gegaan. Dit, omdat ik ben gaan googelen en angst kreeg voor een soa, met name een syfilis infectie. De huisarts heeft met een wattenstaafje een paar uitstrijkjes gemaakt en een paar dagen later kreeg ik als resultaat: negatief op Herpes en VZS virus. Maar gek genoeg is er toen niet getest op Syfilis. Hetgeen waarvoor ik juist kwam. Inmiddels had ik meerdere artikelen gelezen over een mogelijke Candida infectie door het gebruik van antibiotica. De witte uitslag en blaasjes zaten namelijk inmiddels ook in mijn mond (tot op de dag van vandaag).

Ik ben rond 15 juni gestopt met die kuur omdat ik te veel bijwerkingen vermoedde. Echter, gingen mijn klachten (verschillende zachte en gevoelige zweertjes op mijn eikel die rood van kleur zijn maar zónder harde rand én met witte aanslag + pijn in de mond door een wittige aanslag) niet weg. Daarop, heb ik op 30 juni een bloedonderzoek laten uitvoeren in het OLVG in Amsterdam (TPHA) en die kwam volgende dag op 1 juli terug als negatief voor Syfilis en HIV.

Er zaten dus ongeveer 56 dagen (bijna 8 weken) tussen eventuele besmetting en het bloedonderzoek. Een hele opluchting. Totdat ik las dat antibiotica, hoewel gestopt met de kuur op dat moment, een vals negatieve uitslag kan geven. Daarbij heb ik mezelf 8 weken na contact / eventuele besmetting laten testen. En niet pas na drie maanden, zoals ik her en der lees. Overigens lees ik ook dat Lues al na zo’n 4 weken aan te tonen is middels een TPHA test.

Toch maak ik me enorme zorgen, bijna ondraaglijk, vooral ook omdat ik een vriendin heb. Dit was de eerste keer dat ik een dergelijk bezoek heb gebracht aan een erotische masseuze. Wellicht is het de pure stress, maar ik meen ineens pijn te voelen in mijn spieren en gewrichten en zie ineens oneffenheden / kleine vlekjes in mijn handpalmen. Dat zijn er drie, vrij vaag en verdeeld over beide handen. Maar het kan ook zijn dat die er al zaten, aangezien ik meerdere eeltplekken heb van het sporten met gewichten. Verder voel ik me prima, los van de stress. Ik lees dat bepaalde soa via het vingeren en aftrekken kunnen worden overgedragen, maar geen hele site is daar eenduidig over. Ik las ook op o.a. soapoli.nl dat je geen syfilis kunt krijgen door deze handelingen.

Toch ben ik niet gerustgesteld. Wat adviseren jullie mij?

Klazien Visser
zaterdag 13 augustus 2022
Je bent uitgebreid getest en hieruit komt dat je geen soa hebt. Overigens is het risico voor soa wat je beschrijft ook nihil. Blijf je klachten ervaren kan je het beste een afspraak met je huisarts maken en je klachten en de situatie voor het ontstaan met je huisarts bespreken.

Een andere optie is je vriendin vertellen wat er is gebeurd, misschien lucht dit zo erg op dat de klachten verdwijnen, schuldgevoelens en spijt kunnen soms een rare uitwerking op je lichamelijke welbevinden hebben. Verder zou mijn advies zijn te stoppen met google, dit houdt gevoelen van onrust en onzekerheid alleen maar in stand.

groet, klazien


Remko
donderdag 18 augustus 2022
Ik ben gepijpt met condoom door een trans vrouw, ik heb daarbij heel kort de anus van haar aangeraakt (niet er in gegaan) thuis heb ik gedoucht en mijn eigen anus aangeraakt. Is er kans op een soa?

Klazien Visser
donderdag 18 augustus 2022
Als je haar anus hebt aangeraakt met je vingers dan is dit geen risico, indien je bedoelt met je penis waar geen condoom omheen zat dan is dit wel een risico en adviseren we je een test te doen.

groet, Klazien Visser
soa verpleegkundige

Jeff hoef
vrijdag 2 september 2022
Een vrouw heeft zichzelf gevingerd(niet vanbinnen, wel aan de schaamlippen geweest) , daarna glijmiddel aan men penis gedaan, en me 10 seconden afgetrokken met haar hand waarmee ze zichzelf had gevingerd. Ik heb ze direct doen stoppen want dacht dat de kans op een soa wel groot was zo. Heb me direct met vochtige doekjes en keukenpapier proper gemaakt, een half uur daarna goed gedouched en penis ingezeept. Loop ik kans op chlamydia/soa?

Klazien
vrijdag 2 september 2022
Kort aanraken van de penis door een sekspartner die zichzelf heeft aangeraakt is geen groot risico. Mocht je toch onzeker blijven dan kan je het beste 14 dagen na dit contact een test doen op chlamydia en gonorroe.

groet, klazien

Frank
zaterdag 12 november 2022
Hallo,

Ik heb een prostaatmassage gekregen in een chinese salon van een aziatische vrouw. De vrouw was volledig gekleed maar de prostaatmassage was zonder handschoen zij had een lange kunstnagel. Toen ik thuiskwam ontdekte ik na het douchen dat mijn anus een beetje bloede. Is er een kans op soa zoja op welke?
Thanks.

Marlous (Soaverpleegkundige)
zaterdag 12 november 2022
Beste Frank

zo te lezen is er geen slijmvliescontact oid geweest dus geen kans op soa.

Erik B
woensdag 23 november 2022
Heb vrouw gevingerd. Heb achteraf gemerkt dat ik klein wondje had aan vinger . Kan dit een soa geven ?

Klazien (soa verpleegkundige)
woensdag 23 november 2022
Dit is geen risico om een soa op te lopen.

Lies
donderdag 1 december 2022
Gisteren een man afgetrokken. Hij kwam in mijn hand klaar. Op 2 van mijn vingers heb ik wondjes van afgetrokken velletjes, deze bloeden niet maar sperma prikte wel.
Is er kans op Soa of HIV?

Klazien (soa verpleegkundige)
donderdag 1 december 2022
De kans dat je via deze handeling hiv oploopt is klein. Mocht je toch onzeker blijven dan kan je het beste even testen.


Bert
woensdag 14 december 2022
Beste ,

Ik heb een vraag

Ik heb mezelf afgetrokken en ben klaar gekomen op keukenrol papier. De vrouw heeft zich ondertussen zelf gevingerd.
Toen ik klaar kwam heb ik dit eerst af gekuist met keukenrol papier en achteraf heeft de vrouw die haar vingerde me natte doekjes gegeven , en penis proper gemaakt. Kans op soa door dat ze mij die doekjes gaf ?met de hand dat ze vingerde. Voor de rest geen contact

Klazien (soa verpleegkundige)
woensdag 14 december 2022
De kans om via deze handeling een soa op te lopen is minimaal.


Stijn
dinsdag 24 januari 2023
Misschien een rare vraag, maar ik heb een vrouw gevingerd met mijn vinger waarvan de nagel net iets te kort is afgeknipt. (Niet tot bloedens toe ofzo) Verder niet mijn penis aangeraakt. Geeft dit risico op een soa?

Klazien (soa verpleegkundige)
dinsdag 24 januari 2023
Dit is geen risico om een soa op te lopen. Zie voor meer info: https://www.soapoli-online.nl/soa-en-soatesten/hoe-loop-je-een-soa-op


Ryan
donderdag 26 januari 2023
Ik heb een vraag. Ik heb een vrouw gevingerd en 1 keer mijn lippen/tong aangeraakt om spuug te om mijn vingers te doen. Is er kans op SOA hepatitis B/C?

Klazien (soa verpleegkundige)
donderdag 26 januari 2023
De kans dat je van dit contact hepatitis B of C oploopt is nihil.

Jef
woensdag 8 februari 2023
Hallo. Onlangs had ik sex met een prostituée. Het penetreren was met condoom maar voor ik ging klaarkomen heb ik het condoom uitgedaan om op haar borsten te ejaculeren. Daarbij heb ik mezelf afgetrokkken. Nu realiseer ik mij dat ik me heb afgetrokken met dezelfde hand als waarmee ik het condoom heb uitgedaan. Loop ik hiermee risico op hiv of andere soa?

Klazien (soa verpleegkundige)
woensdag 8 februari 2023
Als je iemand vingert of aftrekt kan je een soa oplopen als je direct contact hebt; dit wil zeggen als je iemand hebt gevingerd en daarna direct aan jezelf zit is er een hele kleine kans om zo gonorroe of chlamydia over te brengen.

Jef
woensdag 8 februari 2023
Hallo. Bedankt voor de snelle reactie. Ik heb haar niet gevingerd maar wel de buitenkant van het condoom, dat dus contact had met haar vagina, aangeraakt met dezelfde hand als waarmee ik me heb afgetrokken. Is daarbij kans op HIV? Ik geef nog mee dat het nu 3-4 weken geleden is en dat ik geen lichamelijke klachten ervaar.

Klazien (soa verpleegkundige)
woensdag 8 februari 2023
Nee van met je vinger een gebruikt condoom aanraken krijg je geen hiv.

Jef
woensdag 8 februari 2023
Niet via die vinger maar als ik dan nadien m’n eigen penis met die vinger/hand aanraak?

Klazien (soa verpleegkundige)
woensdag 8 februari 2023
Nee ook dan krijg je geen hiv. Zie voor hoe loop je hiv op:https://www.soapoli-online.nl/soa-en-soatesten/hoe-loop-je-een-soa-op


Naomi
zondag 30 april 2023
Hi, ik heb een vraagje. Als je goed voor jezelf zorgt (om ervoor te zorgen dat je weerstand goed is/blijft) en besluit om veilig seks te hebben terwijl je herpes genitaliën (vagina) hebt, hoe veilig is het om te vingeren en beffen? Kan dit? Of loop je risico om je partner te besmetten? Bij voorbaat dank

Klazien (soa verpleegkundige)
zondag 30 april 2023
Vingeren is geen risico om herpes op te lopen als er geen sprake van wondjes aan de vingers is. Beffen kan met een beflapje; dan bescherm je jezelf en je partner tegen soa.

Naomi
dinsdag 2 mei 2023
Hi, stel je bent gevingerd terwijl je geen blaasjes (herpes) hebt bij je vagina en je partner raakt daarna zijn geslachtsdeel of gezicht aan, draag je dan ook de besmetting over of loop je hier geen risico omdat je geen blaasjes hebt?

Klazien
woensdag 3 mei 2023
Het virus kan via vingers/handen versleept worden naar andere lichaamslocaties. Doorgaans is dit alleen mogelijk als er sprake is van een actieve herpes infectie, er zijn dan blaasjes aanwezig.

Ryan
zaterdag 6 mei 2023
Als je volledig bent gevaccinieerd tegen hepatitis B, is er uit je bloed dan nog af te lezen of je hepatitis B ergens hebt opgelopen omdat de vaccinatie bijvoorbeeld toch niet voldoende beschermd heeft? Of test je na vaccinatie altijd positief? Of kan je onderscheid maken tussen de stoffen door vaccinatie en de stoffen omdat je als nog hepatitis B hebt opgelopen.

Klazien
zaterdag 6 mei 2023
Een check om te kijken of je volledig beschermd bent voor hepatitis B na vaccinatie is een andere soort lab analyse dan als je test of je hepatitis B besmet bent. Na vaccinatie check je of je voldoende antistoffen hebt en als je wilt weten of je hepatitis B besmet bent test je het hepatitis B antigeen.

Glen
zaterdag 8 juli 2023
Hallo, ik heb seks gehad met een vrouw(met condoom), maar heb de condoom omgedaan met de hand waarmee ik haar ook gevingeerd had van tevoren. Ik denk dat ik bij het openen ook de binnenkant van de condoom een beetje aanraakte. Hoe groot is de kans op een soa?

Alvast bedankt.

Klazien (soa verpleegkundige)
zondag 9 juli 2023
De kans is niet heel groot, bacterien overleven niet lang buiten het lichaam. Wil je zekerheid dan adviseren we je te testen.

Naomi
zondag 16 juli 2023
Hallo,
Ik ben net een week klaar met mn Antibiotica kuur voor Chlamydia en Gonneroe. Ik heb nu alsnog kort seks gehad met een man maar wel met condoom alleen heeft hij me wel gevingerd en aan zijn eigen geslacht gezetten hoe groot is de kans dat ik opnieuw besmet kan raken?

Marlous (soa verpleegkundige)
maandag 17 juli 2023
Beste Naomi, advies is een week geen seks na de laatste tablet. Dan is alles hersteld. Zo te lezen was je contact veilig

Fleur
maandag 24 juli 2023
Als je zelf de kans hebt chlamydia te zijn opgelopen in je keel, zou je dan jezelf vaginaal kunnen besmetten door dat er speeksel op je vingers zit tijdens mastruberen?

Job
zondag 30 juli 2023
Goedeavond

Ik heb een dvp bezocht. Ze vingerde zichzelf en daarna trok ze aan me penis (schagt) zeg maar veel voorvocht uit vagina zat erop. Daarna heb ik haar grvingerd en mijn penis even aangeraakt. Heel dom maar niet bij na gedacht. Daarna condoon omgedaan en veilig sex. Moet ik me zorgen maken ombijv hiv?

Marlous (Soaverpleegkundige)
maandag 31 juli 2023
Beste Job

het risico contact wat je hebt gehad is minimaal. Mocht dit je onzeker maken kun je altijd even testen op chlamydia en gonorroe.

Job
maandag 31 juli 2023
Bedankt! Dus geen risico op hiv? Maar kleine kans op chlamydia en goenoeroe? Na hoelang moet evt testen?

Marlous (Soaverpleegkundige)
maandag 31 juli 2023
ja klopt de kans op hiv lijkt mij verwaarloosbaar klein. Chlamydia en gonorroe testen kan na 14 dagen

Bart
dinsdag 26 september 2023
Beste,

Ik heb iemand kort gevingerd en daarna mijn vinger in mijn mond gedaan. Heb ik nu kans op chlamydia?

Klazien (soa verpleegkundige)
dinsdag 26 september 2023
De kans dat je via het vingeren en daarna de vinger in je mond chlamydia oploopt is erg klein. Krijg je keelklachten dan adviseer ik je een chlamydia en gonorroe keeltest te doen over 14 dagen.

Bert
dinsdag 3 oktober 2023
Beste,

Na bezoek bij een dame van plezier heb ik een aantal vragen. Er is geen seks geweest maar Ik heb die gedurende een minuut oppervlakkig gevingerd. Niet gepenetreerd maar oppervlakkig over clitoris. Deze was niet vochtig. Ongeveer twee minuten later heb ik héél misschien mijn eikel aangeraakt in een fractie van een seconde. Ik ben het zelfs niet eens zeker. Vijf minuten later heb ik mijn handen gewassen.

Moet ik mij zorgen maken. Ik heb een partner en weet nu niet hoe ik hiermee moet omgaan.

Bert
dinsdag 3 oktober 2023
Ondertussen verschillende huisartsen en via via seksuologe gecontacteerd. Volgens de 3 huisartsen is kans klein/nihil, maar de seksuologe denkt dag syfilis een mogelijkheid is. Jullie claimen hierboven van niet? Nadat ik dit gehoord had, contacteerde ik de eerste huisarts, die zei me dat dit wel kan maar een héél theoretische besmetting zou zijn. Hij zei me dat er eigenlijk DIRECT contact nodig is tussen slijmvliezen van man en vrouw. Wat is jullie mening/idee hierrond?

Klazien (soa verpleegkundige)
woensdag 4 oktober 2023
Indien je onzeker bent over de kans of je een soa hebt opgelopen kan je via onze website een econsult met een soa deskundige aanvragen. Hier kunnen we inhoudelijk je risico bespreken.

Annie
zondag 29 oktober 2023
Hi,

Tijdens een weekendje SEVILLA ben ik op de laatste dag gevingerd door een jongen. Dit was op 17 september. Sinds 2 anderhalve week heb ik zeurende pijn in mijn onderbuik en plas ik meer dan voorheen. Verder ben ik sinds 2 dagen soms een beetje misselijk. Ik moet over 3 dagen ongesteld worden, dus ik denk dat het daarmee te maken heeft. Maar kan nooit kwaad om het even dubbel te vragen of het geen Soa is?

Klazien (soa verpleegkundige)
zondag 29 oktober 2023
Van vingeren loop je doorgaans geen soa op als de persoon alleen aan jouw vagina zit en niet ook zijn eigen geslachtsdeel aanraakt.

Sandra
zaterdag 4 november 2023
Hoi hoi,

Mijn vriend en ik hebben een erotische massage gehad. De masseuse was naakt. Mijn vriend heeft haar vagina aangeraakt met zijn hand en daarna ook mijne. Wat is het risico en jullie advies?

Marlous (Soaverpleegkundige)
zaterdag 4 november 2023
Beste Sandra,

Heeft je sekspartner je gevingerd en heeft deze vlak voor het vingeren aan zijn eigen penis, vagina, mond of anus gezeten dan bestaat er een (kleine) kans dat je op deze wijze besmet bent geraakt met een SOA.. Lees in het artikel de risico's en wat je moet testen

Sandra
zaterdag 4 november 2023
Dankjewel voor het antwoord. Begrijp ik het goed dat ik me dan niet op hiv hoef te testen, maar enkel de soas die hierboven genoemd staan?

Marlous (verpleegkundige)
zondag 5 november 2023
Beste Sandra, zo je verhaal te lezen niet.
De soa thuistesten vind je in onze webshop

Henk
maandag 18 maart 2024
Dag,

2.5 week geleden dvp bezocht. Eerst condoom omgedaan. Daarna gevingerd en vaginale seks gehad. Na 14 dagen chalmydia en gonorroe test gedaan beide negatief.

Nu heb ik klachten die passen bij een hiv infectie. Zou het kunnen dat er sperma in haar vagina heeft gezeten en ik besmet ben met hiv bij het afdoen van de condoom? Ik denk namelijk dat ik zo hiv heb opgelopen.

Daarnaast word er op een forum beweerd dat jullie hiv testen pas kunnen na 12 weken. Omdat er gekeken word via bloed uit de vi gers ipv de armplooi klopt dit?

Klazien (soa verpleegkundige)
maandag 18 maart 2024
Als het condoom voorafgaand aan de seks is omgedaan en tijdens de seks niet is afgegaan was er geen risico om hiv op te lopen.

De hivtest van Soapoli-online geeft een betrouwbaar resultaat voor hiv-1 als je test 4 weken na een risico. De hiv test is een bloedtest; voor de betrouwbaarheid van de uitslag is het niet van belang of het bloed uit de vinger komt of dat het gaat om een veneuze afname.


Sandra
donderdag 28 maart 2024
Kijk ik heb beetje aan mijn gezicht gezeten en wat uit geknepen maar toen heb ik mijn handen niet gewassen en heb mezelf gevingerd maar het ging niet te diep ofz en ik voelde geen opwinding maar heb ik nu een soa want j ben bang

Marlous (soa verpleegkundige)
donderdag 28 maart 2024
Beste Sandra

Geen zorgen om soa. Je draagt dat niet over door aan je gezicht te zitten, tenzij je daar een herpes plekje hebt

Kiara
zondag 14 april 2024
Mijn vriend zit op dag 6 van zijn antibiotica kuur gisteren heb ik hem afgetrokken en heb mijn handen gewassen met water niet met zeep .ik ben daarna gaan douchen en heb mijn vagina gewassen is er een kans dat ik mezelf nu weer besmet heb omdat ik voraf geen zeep heb gebruikt?

Klazien (soa verpleegkundige)
maandag 15 april 2024
Afrekken is geen risico om een soa op te lopen.

Kiara
maandag 15 april 2024
Oke dat is fijn ik las dat je je handen echt met zeep moest wassen maar water is dus voldoende ? Wand ik had wel zijn sperma aan mijn handen en ben vrij kort daarna gaan douchen

Klazien (soa verpleegkundige)
maandag 15 april 2024
als jij je eigen slijmvlies niet aangeraakt hebt is er geen risico

Kiara
maandag 15 april 2024
Tijdens het douchen wel

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI