Vreemd gaan of overspel plegen schijnt uit onderzoek nog best vaak voor te komen. Mocht je denken dat vooral mannen hier heel erg goed in zijn dan zit je er echt naast. Uit onderzoek van het blad Psycologie blijkt dat het verschil in aantallen tussen mannen en vrouwen echt niet groot is. Zo zeggen 48% van de mannen uit het onderzoek ooit wel eens seks te hebben gehad met iemand anders dan hun eigen partner tegenover 43% van de vrouwen. Dit lijkt misschien nog wel een redelijk verschil in percentage maar doordat mannen vaak de neiging hebben hun seksuele avontuurtjes te overdrijven (herkenbaar?) en vrouwen er eerder te "bescheiden" over zijn kom je vermoedelijk qua verdeling aardig gelijk uit.

Dan vraag jij je misschien af hoe ze dat doen; hoe komen al die getrouwde mannen en vrouwen aan een partner? Het internet schijnt hier direct invloed op te hebben. Zo wordt er onder mensen met een vaste partner nog flink gedate via internet en deze dates lopen vaker uit op seks. Het wordt al die getrouwde mannen en vrouwen natuurlijk ook niet enorm moeilijk gemaakt; je hoeft maar een profiel aan te maken op een site als secondlove of tindre en je date is zo geregeld.

Onder de mannen komt 12% aan een date via het internet. Deze mannen hebben vaak seks met iemand die ze niet kennen of ze batalen voor de seks door bijvoorbeeld een seksclub te bezoeken. Het gaat hierbij vaak om one-night-stands voor wie onbekend is met dit fenomeen dit is eenmalige seks met een onbekende. Van de vrouwen heeft 7% seks via een internetdate. Opvallend bij vrouwen is dat ze de persoon met wie ze seks hebben vaak kennen via mail- of facebookcontact. Vaak kennen ze de minnaar(s) van vroeger of is het een collega. En waarschijnlijk schrijven ook vrouwen zich in bij sites als secondlove of secretaffaire.

Waarom gaan mannen en vrouwen eigenlijk vreemd? Een groot deel van de mensen die vreemd gaan worden verliefd op een ander, het gaat dus om echte gevoelens en niet altijd over seks. Ook het krijgen van aandacht speelt mee in het vreemdgaan. Daarnaast is de (seksuele) spanning van een avontuurtje ook een drijfveer.

Ben jij ook weleens vreemd gegaan? Of ben je op dit moment verliefd op iemand anders dan je eigen partner? Lees dan hieronder onze veilig vreemdgaan tips als je van plan bent om verder te gaan.

Veilig vreemdgaan tips:

  • Denk je erover seks te gaan hebben met je minnaar of minnares? Neem dan altijd een condoom mee en gebruik deze als je seks gaat hebben ook echt.
  • Ben je al een tijdje “uit” het veilig vrijen? Oefen eerst een paar keer alleen met het omdoen van een condoom.
  • Van alleen pijpen (orale seks) zonder condoom kan je een SOA krijgen en overdragen naar je vaste partner.
  • Ga er niet vanuit dat je “minnaar of minnares” geen SOA kan hebben omdat hij/zij ook getrouwd is.
  • Laat je niet overhalen om onveilig te vrijen.
  • Toch zonder condoom seks gehad? Ga niet vrijen met je vaste partner tot je zeker weet dat je geen SOA hebt! Zekerheid over het niet hebben van een SOA krijg je alleen als je getest wordt. Hou bij het testen rekening met de datum van het laatste onbeschermde sekscontact. Gebruik onze SOA testwijzer voor een advies over welke test je nodig hebt. Ga je voor zekerheid en laat je je op SOA testen voordat je weer seks gaat hebben met je vaste partner maar kan je geen SOA test thuis ontvangen? Lees hier dan meer over de mogelijkheden die Soapoli-online bied om je SOA-test af te halen.
  • Soapoli-online biedt naast soa testen ook de mogelijkheid om discreet telefonisch of via de mail info in te winnen over jouw SOA risico en of het nodig is dat je een soa test moet laten doen.

Het kan ook zijn dat je partner is vreemdgegaan of dat je een vermoeden hebt dat hij / zij is vreemdgegaan. Maak schoon schip en weet jouw SOA status.

bron Psychologie

Geen reacties

Plaats een reactie