inhoud class=

'Hoe kan het dat de ene site zegt dat je pas na 3 maanden betrouwbaar kunt testen op HIV en via de site van Soapoli-online kan het al na 4 weken'.
 

De inhoud van een testpakketje van Soapoli-online om bloed af te nemen.

Goede vraag want is ook erg verwarrend dat er op verschillende sites verschillende windowfases voor HIV aangehouden worden. Op de meeste sites wordt 3 maanden aangehouden omdat er veelal vanuit wordt gegaan dat er getest wordt op hiv met een 3de generatie hiv test ; deze meten alleen HIV 1 en HIV 2 antistoffen.

Soapoli-online maakt gebruik van een 4de generatie hiv-test. Bij deze test worden niet alleen HIV 1 & HIV 2 antistoffen aangetoond, maar ook HIV P24-antigeen. Met deze test kan eerder dan de traditionele hiv test een infectie met het hiv type 1 virus worden aangetoond.

Voor de hiv-test is maar weinig bloed nodig; 400 mg/l. Alle bloedtesten van Soapoli-online worden onderzocht in een ISO gecertificeerd laboratorium waarmee de hoogst haalbare kwaliteit gegarandeerd is. Overigens checkt het laboratorium voorafgaand aan de test de bloedkwaliteit. Indien de kwaliteit door omstandigheden, bijvoorbeeld transport, niet optimaal is wordt er niet getest.

Hoe neem je bloed af voor een Soapoli-online bloedtest?

Je ontvangt van ons een afnameset waar alle materialen in zitten om wat bloed af te nemen. Met een vingerprikker prik je een gaatje in je vingertop waardoor druppels bloed naar buiten komen. Met een speciaal buisje schep je de druppels in het buisje. Je pakt alles in volgens de instructie zodat het gereed is voor de verzending. Je afgenomen test stuur je vervolgens naar ons laboratorium.

We hebben snel een uitslag voor je. Om een voorbeeld te geven: Neem je bijvoorbeeld op maandag bloed af en post je het direct dan is het de volgende dag op het laboratorium. De dag erna kan je je uitslag inzien via ons uitslagenportaal.

1 reactie
Bart
dinsdag 19 mei 2020
Beste heer/mevrouw,

Hoe betrouwbaar is de hiv test bij jullie 2 weken na het seksueel contact maar nu wel bij acute hiv symptomen?

Mvg Bart Janssen

Plaats een reactie

Onzeker of je je moet testen op soa?

Binnen 1 minuut gratis en anoniem advies

Soa-testwijzer