BLOG

terug naar het overzicht
Wanneer kan ik het beste mijn SOA test afnemen?
Tags: Alweer een soa, Behandelen, Betaalde seks, Chlamydia, Condoom gescheurd, Genitale wratten, Gewaarschuwd, Gonorroe, Hepatitis B, Hepatitis C, Herpes, Hiv/aids, Medicatie, Mycoplasma, Pijpen en beffen, Sneltest, Syfilis, Symptomen/klachten, Thuistesten, Trichomonas, Veilige seks, Vruchtbaarheid en SOA, Wanneer testen op SOA, Zwanger

Hoe zorg je dat je online soa test een betrouwbare uitslag geeft? Een betrouwbare soa test uitslag ontvang je als allereerst advies krijgt over welke soa test past bij jou risico. Belangrijk voordat je je test afneemt is dat je rekening houdt met de windowfase van de te testen ziekte, je de instructie nauwkeurig opvolgt en dat je de afname op werkdagen voor 17.00 terug stuurt naar het laboratorium.

 

I Check je SOA risico

Doe gratis en snel de SOA-testwijzer en check welke soa test(en) worden geadviseerd bij het riscico wat jij gelopen hebt. 

 

II. De windowfase;

Iedere SOA heeft zijn eigen windowfase. Dat houdt in dat de SOA pas zichtbaar wordt in een test na
een X periode. Hieronder vanaf hoeveel dagen/ weken je betrouwbaar de SOA kunt testen: 

 

SOA               Windowfase         
Chlamydia 14 dagen
Gonorroe 14 dagen
Trichomonas 21 dagen
Syfilis 4 weken
HIV 4 weken
Hepatitis B 8 weken

Test niet eerder dan dit want dat geeft je geen betrouwbare uitslag. Test je wel eerder omdat je bijvoorbeeld klachten hebt? Geeft de test aan dat je geen SOA hebt, herhaal deze dan na de windowfase.

III. De afname instructie

Volg de afname instructies nauwkeurig op. We begrijpen dat als de afnameset op je deurmat ligt je handen jeuken maar het is belangrijk om eerst te lezen. Ben je niet zo'n lezer maar kijk je liever een instructiefilmpje check dan ons youtube kanaal Soapoli-online. Je vind daar van alle afname een animatie.

IV-Het moment van verzending;

Post NL haalt de post op op maandag t/m vrijdag. De bezorgdagen zijn dinsdag t/m zaterdag.

Wij adviseren je de afgenomen test aan het eind van de middag (voor 17 uur) op maandag t/m vrijdag te verzenden. Dan komt het de volgende dag aan in het laboratorium. Als de post er iets langer over doet om bij het laboratorium
is dat geen enkel probleem. Maar door het op deze dagen te verzenden weet je dat het de volgende dag bij het laboratorium is en jij z.s.m. je uitslag krijgt. 

Zijn de buitentemperaturen hoger dan 25 graden? Lever dan je afname in bij een Postnl punt in bijvoorbeeld een supermarkt, daar staat een postzak waar je je afname in kan deponeren.

 

 

Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op woensdag 18 juli 2018
Geen reacties
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie
 
 
Twijfel je na het lezen van deze blog of je een soa hebt? Ga voor zekerheid en laat je testen.