Hiv is toch iets waar de meeste van ons de kriebels van krijgen. 'Stel nou dat....heb ik risico gelopen?'. Dan is er vaak maar één ding wat je wil....snel testen. Met gesurf op het internet word je vaak niet veel wijzer over wanneer je betrouwbaar kunt testen. De één zegt drie maanden, de ander beweert dat het na een aantal weken al kan. Lastig want je wilt natuurlijk wel zeker weten wanneer je je dan ook echt geen zorgen meer hoeft te maken.

De HIV test die het laboratorium van Soapoli-online gebruikt zijn 4de generatie hiv testen en zijn na 6,5 week betrouwbaar. Let op dit geldt alleen voor onze testen. Mocht je elders je laten testen informeer dan altijd goed wat de wachttijd is om te kunnen testen. En wat extra belangrijk is om op te letten dat je altijd een test gebruikt die in een laboratorium onderzocht word. 

Hoe betrouwbaar zijn de bloedtesten van Soapoli-online?

De landelijke richtlijn mbt de wachttijd is nog steeds 3 maanden. De fabrikant van onze test heeft uitgebreid onderzoek gedaan en heeft de periode op 46 dagen gezet om betrouwbaar te kunnen testen. De bloedtesten van Soapoli-online hebben de volgende sensitiviteit (De sensitiviteit van een geneeskundige test is het percentage terecht positieve uitslagen onder de zieke personen) en specificiteit (De specificiteit van een test is het percentage terecht negatieve testuitslagen onder de niet-zieke personen).:

De sensititiveit:

  • Syfilis 100%
  • HIV 99,92%
  • Hepatitis B 99.9%

De specificiteit:

  • Syfilis 99,88%
  • HIV 99.88%
  • Hepatitis B 99.88%

Wil je je laten testen op HIV? Je kunt een HIV test bestellen en dit thuis uitvoeren en als je het geduld niet meer hebt kun je ook een afspraak maken voor een HIV sneltest en dan weet je je status binnen een half uur.

Geen reacties

Plaats een reactie