Loop jij ook rond met de vraag; wanneer moet ik op soa’s testen? Lees dan snel alle antwoorden op vragen die jij hebt rondom soa's en wanneer te testen.
 

 

Wanneer heb je een soa test nodig?

Een soa loop je op via sekscontact, als je seks hebt gehad, penetrerend of als je slijmvliescontact (jouw vulva/penis/ anus heeft de penis, anus of vulva van iemand anders aangeraakt) hebt gehad zonder bescherming van een condoom lees dan verder.

Wat wordt met "soa" bedoeld? 

Soa, seksueel overdraagbare aandoeningen, is een verzamelnaam voor bacteriën en/of virussen die tijdens de seks kunnen worden overgedragen. Soa waarvan je vast weleens gehoord hebt zijn chlamydia, hiv of syfilis. In Nederland is chlamydia de meest voorkomende soa. Jaarlijks krijgen meer dan 20.000 mensen te horen dat ze deze seksueel overdraagbare ziekte bij zich dragen. Gelukkig is chlamydia een soa die eenvoudig en snel op te lossen is met de juiste behandeling, een chlamydia test doen om de ziekte vast te stellen is belangrijk.

Waar kan je voor een soa test terecht als je denkt dat je een soa hebt of onveilige seks hebt gehad?

Heb je onveilig seks contact gehad en twijfel je over soa dan kan je terecht bij je huisarts, de GGD in je regio of via een betrouwbare online aanbieder zoals Soapoli-online. Wat de verschillen zijn, zie je hieronder.

Testaanbieder

Wie mag testen

Kosten

Jouw Privacy

Uitslagen

soa test GGD

Toegang alleen voor risicogroepen

gratis

·      Kan anoniem

·      Dossier opbouw

1 week

soa test huisarts 

iedereen

Eerste 385 euro voor eigen rekening

·      Op naam

·      Dossier opbouw

1 week

soa test Soapoli-online

Iedereen

Betaald maar goedkoper dan testen via de huisarts

·      Anoniem

·      Opgegeven gegevens worden verwijderd na 6 weken

·      Geen dossier opbouw

·      Geen communicatie met anderen als de klant dit niet wil.

2-3 werkdagen

 

Wil je anoniem en discreet testen of behandeld worden?

Wil je geen correspondentie of aantekeningen in je gezondheidsdossier dan kan je het beste kiezen voor een test via Soapoli-online. Bij Soapoli-online is de zorg gelijkwaardig aan de zorg via de huisarts alleen is het niet nodig om hiervoor de deur uit te gaan. Je kan je test bestellen en thuis af laten leveren en uitvoeren. De uitslag kan je enkele dagen nadat je je afname hebt verzonden online inzien. Is een behandeling noodzakelijk, dan kan Soapoli-online je hiermee helpen in de vorm van een recept welke direct naar een apotheek bij jou in de buurt gefaxt wordt of een warme overdracht naar een speciaal behandelcentrum.

Hoe weet je welke soa test je nodig hebt?

Om je te helpen bepalen welke soa test in jouw specifieke geval nodig is, kan je gebruik maken van onze Soatestwijzer. De Soatestwijzer is gemaakt aan de hand van de NHG richtlijnen 'soa consult van de huisarts'. Geeft de Soatestwijzer niet voldoende duidelijkheid of wil je graag je persoonlijke situatie voorleggen aan een soa verpleegkundige dan kan je een E-consult inplannen. Tijdens dit E-consult van 15 minuten kan je advies vragen of je vragen voorleggen.

Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI