Hevig verliefd of gewoon vol lust? Wilde seks heb je misschien vast wel eens meegemaakt. Het zo vaak op een dag met elkaar doen dat het seksen gewoon zeer doet. Niet echt lekker omdat je vaak nog wel een paar dagen naweeën hebt doordat je huid rond en in je vagina, eikel of anus beschadigd geraakt is van al dat seksen. Vervelend is ook dat het dan ook niet meer zo prettig voelt om te seksen. Wat ook een vervelende bijkomstigheid is is dat je door wondjes op en schrale geslachtsdelen makkelijker een SOA krijgt overgedragen doordat je huid beschadigd is en er daardoor makkelijker virussen en bacterien je lijf kunnen binnen dringen.

Wat kan helpen om van wilde seks geen schrale genotsproblemen te krijgen is het gebruik van glijmiddel, wil je ook geen SOA dan kan een condoom erbij uitkomst bieden. Je denk misschien ach dat heb ik niet nodig want ik wordt ontzettend nat van mijn partner of je denkt dat je partner al nat als ze je in de ogen kijkt maar echt ook in dat geval is het niet erg om een beetje extra vocht toe te voegen. Sommigen zweren bij een spuugje maar geloof mij glijmiddel op waterbasis voelt beter en werkt ook beter dan een spuugje.

Even een stukje uitleg over opwinding en vocht: Als een vrouw vrijt en zij raakt opgewonden dan wordt de vagina vochtig. Bij mannen komt er voorvocht uit de penis. Dit vocht is het natuurlijke glijmiddel. Wat je moet weten is dat het bij vrouwen meer tijd kost om opgewonden te raken dan bij mannen. Als je als man gaat vrijen met een vrouw en je gaat direct penetreren dan heb je een grote kans dat de vrouw dit niet prettig en zelfs pijnlijk kan vinden omdat ze nog niet opgewonden/ nat genoeg is. Glijmiddel kan dan helpen. Het is natuurlijk beter om in je voorspel, dus voor je gaat penetreren te zorgen dat je de vrouw zodanig opwindt dat ze een vochtige vagina heeft, glijmiddel is dan niet altijd nodig. Even navragen waar ze opgewonden van wordt kan nuttig zijn. Heb je erg je best gedaan tijdens het voorspel en de vagina wordt niet vochtig twijfel dan niet al teveel aan je kwaliteiten als minnaar; bij een deel van de mensen is er onvoldoende smering of is er in het geheel geen afscheiding, dan kan glijmiddel fijn zijn om te gebruiken. Heb je anale(kont)seks dan is het gebruik van glijmiddel altijd aan te raden. De anus wordt niet vochtig tijdens opwinding en extra glijmiddel voorkomt dan dat er tijdens de penetratie van de anus scheurtjes of wondjes ontstaan. Ook zorgt glijmiddel voor het makkelijker kunnen penetreren. Naast alle noodzakelijke toepassingen van glijmiddelen ervaren mensen bij het gebruik van glijmiddel tijdens de seks ook dat het gewoon prettig voelt en dat is ook niet onbelangrijk.

Er bestaan verschillende soorten glijmiddel; op waterbasis, op oliebasis of met siliconen. Allen geschikt om wrijving te voorkomen. Als je naast glijmiddel ook condooms gebruikt dan is het goed om glijmiddel op siliconen- of waterbasis te gebruiken. Condooms en een glijmiddel waarin olie zit verwerkt zijn een slechte combinatie omdat olie en siliconen het condoom doen scheuren. Als een condoom scheurt door verkeerd gebruik loop je het risico SOA als bijvoorbeeld chlamydia, gonorroe, syfilis of hiv overgedragen te krijgen. Glijmiddelen op waterbasis helpen het scheuren van condooms voorkomen. Sommige glijmiddelen kunnen ook irritatie van de penis, vagina of anus veroorzaken. Kijk voordat je glijmiddel aanschaft of er middelen in zitten waar je tegen kan (voor zover je daar van op de hoogte bent).

Heb jij meegemaakt dat een condoom scheurde tijdens de seks? Laat je dan testen op SOA. Weet je niet welke SOA test je nodig hebt? Doe dan onze SOA-testwijzer en ontvang direct een gratis soa-test advies op je scherm. Kom je er niet uit of heb je liever gratis een persoonlijk advies? Mail dan naar info@soapoli-online.nl of kijk bij contact voor telefonisch overleg.

Geen reacties

Plaats een reactie