Nu de SOA poli van de GGD dicht is of beperkt plek heeft ga je op zoek naar een alternatief om je SOA test te laten doen. De huisarts is de eerst aangewezen persoon hiervoor maar dat vind je misschien niet prettig. 

Maar waar kun je dan terecht en heb je recht op een vergoeding?

Eigen risico


Je betaalt eigen risico als je 18 jaar of ouder bent en gebruik maakt van zorg uit een basispakket. De overheid heeft het verplicht eigen risico vastgesteld op € 385. Je betaalt dus zelf de eerste € 385 aan zorgkosten die onder het eigen risico vallen. Er zijn uitzonderingen:Voor de volgende zorg uit het basispakket betaal je geen eigen risico: huisartsenzorg (waaronder de huisartsenpost); verloskundige zorg en kraamzorg; bepaalde zorg bij een aantal chronische ziekten (diabetes mellitus type 2, COPD en CVR). Bij de behandeling van deze ziekten zijn verschillende zorgverleners betrokken. Bij bijvoorbeeld diabetes zijn dat huisarts, diëtist, podotherapeut, apotheker, oogarts en fysiotherapeut. Dit heet ketenzorg; wijkverpleging; nacontroles bij orgaandonatie; reiskosten bij orgaandonatie; gecombineerde leefstijlinterventie. De zorgverzekeraar kan ook bepaalde zorgaanbieders, zorgprogramma's, medicijnen en hulpmiddelen uitsluiten van het eigen risico.

Je ziet hier de huisarts staan. Het consult bij je huisarts wordt ten alle tijden vergoed. De zorg die hij verleent niet altijd. Dus laboratorium onderzoeken, waaronder de SOA testen vallen, vallen buiten je eigen risico.

Wist je dat testen via Soapoli-online de helft aan kosten kan schelen tov de huisarts?

De huisarts is natuurlijk altijd de eerst aangewezen persoon. Maar als je dat niet prettig vind waar kun je dan terecht?
Soapoli-online is een commerciële aanbieder en heeft goed kunnen onderhandelen om een goede prijs aan haar consumenten te kunnen voorleggen. Daarbij werken wij met een heel team aan professionals (huisartsen, gecertificeerd lab, apotheken) zodat we jou goed en professioneel kunnen adviseren, begeleiden en kunnen helpen aan een behandeling.

Wil je graag weten, dat als jouw eigen risico op is of je dan wel in aanmerking komt voor een vergoeding. Informeer dan bij jouw zorgverzekering. 
Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Heb je onveilige seks gehad? Laat jezelf testen.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 23:00 besteld = morgen in huis, Sameday delivery ook mogelijk  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.5/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Moet ik een soa test doen?

Gebruik onze Gratis soa-symptoomwijzer

> START SYMPTOOMWIJZER
NIEUW: PrEP recept en controles

HIV voorkomen met de PrEP pil

> GA DIRECT NAAR PrEP-POLI