BLOG

terug naar het overzicht
Wordt mijn SOA test vergoed in 2021?
Tags: Thuistesten, Wanneer testen op SOA
Nu de SOA poli van de GGD dicht is of beperkt plek heeft ga je op zoek naar een alternatief om je SOA test te laten doen. De huisarts is de eerst aangewezen persoon hiervoor maar dat vind je misschien niet prettig. 

Maar waar kun je dan terecht en heb je recht op een vergoeding?

Eigen risico


Je betaalt eigen risico als je 18 jaar of ouder bent en gebruik maakt van zorg uit een basispakket. De overheid heeft het verplicht eigen risico vastgesteld op € 385. Je betaalt dus zelf de eerste € 385 aan zorgkosten die onder het eigen risico vallen. Er zijn uitzonderingen:Voor de volgende zorg uit het basispakket betaal je geen eigen risico: huisartsenzorg (waaronder de huisartsenpost); verloskundige zorg en kraamzorg; bepaalde zorg bij een aantal chronische ziekten (diabetes mellitus type 2, COPD en CVR). Bij de behandeling van deze ziekten zijn verschillende zorgverleners betrokken. Bij bijvoorbeeld diabetes zijn dat huisarts, diëtist, podotherapeut, apotheker, oogarts en fysiotherapeut. Dit heet ketenzorg; wijkverpleging; nacontroles bij orgaandonatie; reiskosten bij orgaandonatie; gecombineerde leefstijlinterventie. De zorgverzekeraar kan ook bepaalde zorgaanbieders, zorgprogramma's, medicijnen en hulpmiddelen uitsluiten van het eigen risico.

Je ziet hier de huisarts staan. Het consult bij je huisarts wordt ten alle tijden vergoed. De zorg die hij verleent niet altijd. Dus laboratorium onderzoeken, waaronder de SOA testen vallen, vallen buiten je eigen risico.

Wist je dat testen via Soapoli-online de helft aan kosten kan schelen tov de huisarts?

De huisarts is natuurlijk altijd de eerst aangewezen persoon. Maar als je dat niet prettig vind waar kun je dan terecht?
Soapoli-online is een commerciële aanbieder en heeft goed kunnen onderhandelen om een goede prijs aan haar consumenten te kunnen voorleggen. Daarbij werken wij met een heel team aan professionals (huisartsen, gecertificeerd lab, apotheken) zodat we jou goed en professioneel kunnen adviseren, begeleiden en kunnen helpen aan een behandeling.

Wil je graag weten, dat als jouw eigen risico op is of je dan wel in aanmerking komt voor een vergoeding. Informeer dan bij jouw zorgverzekering. 
Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op woensdag 27 januari 2021
Geen reacties
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie
 
 
Twijfel je na het lezen van deze blog of je een soa hebt? Ga voor zekerheid en laat je testen.