Zie je op tegen het laten doen van uitstrijkje bij je huisarts en test je daarom niet op SOA?

Gelukkig is er een oplossing om toch op SOA te testen die minder ingrijpend is dan een inwendig onderzoek, je kan namelijk ook zelf een vaginale afname doen. Bestel je via Soapoli-online een SOA test voor de vrouw dan zit in je testpakket een afnameset om zelf met een wattenstaafje een vaginale test te doen.
 

Hoe neem je zelf een vaginale test af om op SOA te testen?

In deze instructie word je stap voor stap meegenomen in hoe je de afname goed afneemt,  hoe je deze labelt en verzend naar het laborarotorium.
 
 

Hoe snel heb ik de uitslag van mijn SOA test?

De uitslag van je afname ontvang je binnen twee werkdagen na de verzending van je afname naar ons lab. Je logt in met je testcode op MIJN UITSLAG  via www.soapoli-online.nl en leest daar je uitslag.

Wat als de uitslag aangeeft dat ik een SOA heb?

Soapoli-online biedt je de mogelijkheid de behandeling via hun te doen mocht je niet naar je huisarts willen voor behandeling. Via je inlogcode kan je in het  uitslagenportaal medicatie aanvragen ter behandeling van je SOA.
15 reacties
Maartje
zaterdag 9 januari 2021
Hoi jullie geven aan het dat stokje minimaal 5 cm naar binnen moet, nu had ik daar zelf veel moeite mee en bleef ik twijfelen of het wel ver genoeg in mijn vagina is geweest. Hierdoor ben ik erg gestresst. Ik heb gesproken met de sense chat en zij geven aan dat als het stokje alleen al in je vagina is geweest dat je op de uitslag mag vertrouwen, omdat de testen erg gevoelig zijn. Ik vraag me af of u het hier mee eens bent..

Klazien
zaterdag 9 januari 2021
Hoi Maartje,

Deed het zeer waardoor het moeite koste om het stokje in te brengen?
Het is van belang dat je het wattenstaafje het slijmvlies van de vagina raakt. Het antwoord van de Sense chat klopt.

groet, klazien

Maartje
zondag 10 januari 2021
Hoi. Ja het was best wel een onaangenaam gevoel eerlijk gezegd.. Is het trouwens de bedoeling dat je het stokje onder de breuklijn vasthoudt? Of mag dat ook boven de breuklijn? Want ik heb het stokje boven de breuklijn vasthouden

Klazien
zondag 10 januari 2021
Mogelijk heb je het stokje niet vaginaal ingebracht maar in je plasbuis, in de plasbuis kan pijnlijk zijn.

Beide plekken kan, om vast te houden.

groet, Klazien

Maartje
zondag 10 januari 2021
Allereerst wil zeggen dat jullie service echt super is! U geeft fijn en snel antwoord.

Ik vraag me alleen af waarom overal op internet staat dat je het stokje niet boven de breuklijn mag aanraken.. kan het dan niet zo zijn dat de betrouwbaarheid minder wordt als je tijdens de afname het stokje wel boven de breuklijn hebt aangeraakt? Ik was juist bang dat het stokje zou afbreken en daarom hield ik het vast boven de breuklijn.

Klazien
maandag 11 januari 2021
Het gaat erom dat het wattenstaafje 5 cm in je vagina gaat om de afname goed uit te voeren. Boven de breuklijn zit 8 cm. Je kan het wattenstaafje ook boven de breuklijn vastpakken het gaat er dan om dat het staafje 5 cm inbrengt.

groet, Klazien

Anne
woensdag 10 maart 2021
Hallo, zelf had ik ook moeite met het inbrengen van het wattenstaafje zoals hierboven wordt beschreven. Mocht deze in de plasbuis terecht zijn gekomen is de uitslag van de test dan wel betrouwbaar? Alvast dank voor de reactie.

Klazien
woensdag 10 maart 2021
Hoi Anne,

Dank voor je bericht. Om te bepalen of de afname betrouwbaar is kan je ons het beste een mail sturen dan kunnen het voorliggen aan het lab,

groet Klazien

Anne
woensdag 10 maart 2021
Dank voor uw snelle reactie. Mijn test is via de huisarts geregeld. Door de gevoeligheid heb ik op internet gekeken of dit gebruikelijk is en kwam ik op uw website terecht. In ieder geval hartelijk dank voor het advies.

Laura
donderdag 22 april 2021
Het uitvoeren van de test ging bij mij goed, alleen ik zag dat er redelijk wat afscheiding aan het uiteinde zat (echt een klein kloddertje). Kan dit de betrouwbaarheid beinvloeden of is het juist goed, aangezien daar ook bacterien in zouden kunnen zitten? Alvast bedankt voor het antwoord!

Klazien
donderdag 22 april 2021
Beste Laura,

Het is van belang dat je de afname instructie goed opvolgt, het wattenstaafje goed inbrengen en ronddraaien. Als er iets afscheiding aanzit kan geen kwaad.

groet, Klazien

M
zondag 19 september 2021
Hoi.
Ik heb de test uitgevoerd. Zeker van de 5cm maar twijfel of ik echt goed langs de vagina rand heb gestreken. Is de uitslag van de test nu betrouwbaar?
Alvast bedankt.

Marlous Lasschuyt
zondag 19 september 2021
Beste M

het belangrijkste is dat je de tijd hebt aangehouden zoals in de instructie staat geadviseerd. Dan heeft het watje genoeg slijmvlies kunnen opnemen. Groet Marlous

A
donderdag 30 december 2021
Hallo, Ik heb even een vraagje en zit er toch best wel mee.
Ik heb al best lang last van dingen, en heb dus voor de zekerheid een soa test laten doen bij ggd en dat was in 16 augustus. om precies te zijn. en de laatste keer seks was 24 juli ongeveer.
En de uitslag was dus negetief.
Maar heb dus nog steeds last van mijn onderbuik etc, en ben dus langs de dokter gegaan en hij zei tegen mij dat het toch een soa kan zijn terwijl ik na die negetieve test geen seks meer heb gehad.
En de dokter heeft dus een nieuwe test bij me afgenomen en over 2 weken krijg ik de uitslag, maar nu ben ik onzeker of ik wel toen het stokje diep genoeg heb gedaan maar heb tot aan de aangegeven streep gedaan dus lijkt me toch niet verkeerd zijn gegaan toch?
En kan ik dan nu opeens positief zijn dan?

Klazien Visser
vrijdag 31 december 2021
Beste A,

Goed dat de huisarts eerst soa uitsluit. Is de test wederom negatief (geen soa) dan kan de huisarts verder onderzoeken waar je klachten vandaan komen.
Wat betreft de afname bij de GGD, ik neem aan dat je een instructie voor afname hebt gekregen en als je deze hebt opgevolgd is er geen reden om aan te nemen dat daar iets fout is gegaan.

groet, Klazien
soa verpleegkundige

Plaats een reactie

Soa thuistest

Heb je onveilige seks gehad? Laat jezelf testen.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 23:00 besteld = morgen in huis, Sameday delivery ook mogelijk  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.5/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Moet ik een soa test doen?

Gebruik onze Gratis soa-symptoomwijzer

> START SYMPTOOMWIJZER
NIEUW: PrEP recept en controles

HIV voorkomen met de PrEP pil

> GA DIRECT NAAR PrEP-POLI