BLOG

terug naar het overzicht
Zelf een vaginale SOA test doen
Tags: Alweer een soa, Behandelen, Betaalde seks, Chlamydia, Condoom gescheurd, Genitale wratten, Gewaarschuwd, Gonorroe, Hepatitis B, Hepatitis C, Herpes, Hiv/aids, Medicatie, Mycoplasma, Pijpen en beffen, Sneltest, Syfilis, Symptomen/klachten, Thuistesten, Trichomonas, Veilige seks, Vruchtbaarheid en SOA, Wanneer testen op SOA, Zwanger

Zie je op tegen het laten doen van uitstrijkje bij je huisarts en test je daarom niet op SOA?

Gelukkig is er een oplossing om toch op SOA te testen die minder ingrijpend is dan een inwendig onderzoek, je kan namelijk ook zelf een vaginale afname doen. Bestel je via Soapoli-online een SOA test voor de vrouw dan zit in je testpakket een afnameset om zelf met een wattenstaafje een vaginale test te doen.
 

Hoe neem je zelf een vaginale test af om op SOA te testen?

In deze instructie word je stap voor stap meegenomen in hoe je de afname goed afneemt,  hoe je deze labelt en verzend naar het laborarotorium.
 
 

Hoe snel heb ik de uitslag van mijn SOA test?

De uitslag van je afname ontvang je binnen twee werkdagen na de verzending van je afname naar ons lab. Je logt in met je testcode op MIJN UITSLAG  via www.soapoli-online.nl en leest daar je uitslag.

Wat als de uitslag aangeeft dat ik een SOA heb?

Soapoli-online biedt je de mogelijkheid de behandeling via hun te doen mocht je niet naar je huisarts willen voor behandeling. Via je inlogcode kan je in het  uitslagenportaal medicatie aanvragen ter behandeling van je SOA.
Geplaatst door: Klazien Visser op dinsdag 26 november 2019
13 reacties
Hoi jullie geven aan het dat stokje minimaal 5 cm naar binnen moet, nu had ik daar zelf veel moeite mee en bleef ik twijfelen of het wel ver genoeg in mijn vagina is geweest. Hierdoor ben ik erg gestresst. Ik heb gesproken met de sense chat en zij geven aan dat als het stokje alleen al in je vagina is geweest dat je op de uitslag mag vertrouwen, omdat de testen erg gevoelig zijn. Ik vraag me af of u het hier mee eens bent..
Geplaatst door: Maartje op zaterdag 9 januari 2021
Hoi Maartje,

Deed het zeer waardoor het moeite koste om het stokje in te brengen?
Het is van belang dat je het wattenstaafje het slijmvlies van de vagina raakt. Het antwoord van de Sense chat klopt.

groet, klazien
Geplaatst door: Klazien op zaterdag 9 januari 2021
Hoi. Ja het was best wel een onaangenaam gevoel eerlijk gezegd.. Is het trouwens de bedoeling dat je het stokje onder de breuklijn vasthoudt? Of mag dat ook boven de breuklijn? Want ik heb het stokje boven de breuklijn vasthouden
Geplaatst door: Maartje op zondag 10 januari 2021
Mogelijk heb je het stokje niet vaginaal ingebracht maar in je plasbuis, in de plasbuis kan pijnlijk zijn.

Beide plekken kan, om vast te houden.

groet, Klazien
Geplaatst door: Klazien op zondag 10 januari 2021
Allereerst wil zeggen dat jullie service echt super is! U geeft fijn en snel antwoord.

Ik vraag me alleen af waarom overal op internet staat dat je het stokje niet boven de breuklijn mag aanraken.. kan het dan niet zo zijn dat de betrouwbaarheid minder wordt als je tijdens de afname het stokje wel boven de breuklijn hebt aangeraakt? Ik was juist bang dat het stokje zou afbreken en daarom hield ik het vast boven de breuklijn.
Geplaatst door: Maartje op zondag 10 januari 2021
Het gaat erom dat het wattenstaafje 5 cm in je vagina gaat om de afname goed uit te voeren. Boven de breuklijn zit 8 cm. Je kan het wattenstaafje ook boven de breuklijn vastpakken het gaat er dan om dat het staafje 5 cm inbrengt.

groet, Klazien
Geplaatst door: Klazien op maandag 11 januari 2021
Hallo, zelf had ik ook moeite met het inbrengen van het wattenstaafje zoals hierboven wordt beschreven. Mocht deze in de plasbuis terecht zijn gekomen is de uitslag van de test dan wel betrouwbaar? Alvast dank voor de reactie.
Geplaatst door: Anne op woensdag 10 maart 2021
Hoi Anne,

Dank voor je bericht. Om te bepalen of de afname betrouwbaar is kan je ons het beste een mail sturen dan kunnen het voorliggen aan het lab,

groet Klazien
Geplaatst door: Klazien op woensdag 10 maart 2021
Dank voor uw snelle reactie. Mijn test is via de huisarts geregeld. Door de gevoeligheid heb ik op internet gekeken of dit gebruikelijk is en kwam ik op uw website terecht. In ieder geval hartelijk dank voor het advies.
Geplaatst door: Anne op woensdag 10 maart 2021
Het uitvoeren van de test ging bij mij goed, alleen ik zag dat er redelijk wat afscheiding aan het uiteinde zat (echt een klein kloddertje). Kan dit de betrouwbaarheid beinvloeden of is het juist goed, aangezien daar ook bacterien in zouden kunnen zitten? Alvast bedankt voor het antwoord!
Geplaatst door: Laura op donderdag 22 april 2021
Beste Laura,

Het is van belang dat je de afname instructie goed opvolgt, het wattenstaafje goed inbrengen en ronddraaien. Als er iets afscheiding aanzit kan geen kwaad.

groet, Klazien
Geplaatst door: Klazien op donderdag 22 april 2021
Hoi.
Ik heb de test uitgevoerd. Zeker van de 5cm maar twijfel of ik echt goed langs de vagina rand heb gestreken. Is de uitslag van de test nu betrouwbaar?
Alvast bedankt.
Geplaatst door: M op zondag 19 september 2021
Beste M

het belangrijkste is dat je de tijd hebt aangehouden zoals in de instructie staat geadviseerd. Dan heeft het watje genoeg slijmvlies kunnen opnemen. Groet Marlous
Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op zondag 19 september 2021
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie